8 - Kırık Kraliçe

140 19 25
                                    

Vaella sabah uyandığında korkunç bir baş ağrısı vardı. Yataktan kalktığında aklına dün yaptıkları, Aegon'a söyledikleri geldi.

"Hayır, hayır, hayır." diyerek yataktan kalktı. Kendisini korkunç -çıplak, istemediği şeylerle dolu bir gece olabileceği- bir durumda bulmayı bekledi. Ama üstünde geceliği vardı. Saçları karmakarışıktı. Ancak yanında kimse yoktu.

Vaella masasının yanına gittiğinde bir not buldu.

"Ben sarhoş kadınlardan faydalanmam.

Dün gece pişman olacağın hiç bir şey yaşamadık. Seni giydirmesi ve uyutması için hizmetçini çağırdım.

Gözlerime ettiğin iltifat için teşekkür ederim."

Vaella küfür ederek sandalyesine oturdu. Kağıdı bırakıp elleriyle kafasını tuttu. Bu ilk sarhoş oluşu değildi, ama hiç bu kadar şiddetli baş ağrısı çekmemişti.

Hizmetçisini çağırmadı. Ayağa kalkana kadar biraz bekledi. Daha sonra sonsuz elbiseleri arasından birini seçmek üzere dolabına ilerledi. O elbiselerin hiç birini istemiyordu. Ancak annesinden öğrendiği bir ders daha vardı.

"İstesen de istemesen de, bir kraliçe gibi davran. Elbiseler giy, taçlar tak. Böylece herkes gerçek bir kraliçe olduğunu görebilir."

Vaella en güzel elbiseyi giydi. Gümüş renkli bir elbiseydi. Göğüs kısmı açıktı. Bu Vaella'yı rahatsız etti. Kafasına, Kraliçe Daenara'nın tacını taktı. Safirden yapılma ince ve zarif bir taçtı. Vaella kafasına tacı takarken babasının ona İyi Kraliçe hakkında anlattıklarını hatırladı.

"Büyükannem, Daenara çok zeki bir kadındı," demişti Kral Maegor. "Onun öldüğü gün oradaydım. Halk öyle derin bir yasa bürünmüştü ki, babam Valarr'ın saltanatı sırasında bile hüzünleri geçmedi." demişti.

Vaella İyi Kraliçeyi hiç görmemişti. Ama hakkında söylenenleri çok duymuştu. Annesi küçükken ona Daenara'nın hayatının yazdığı Zalim Kraliçe ve İyi Kraliçe'nin Saltanatları kitabını okumuştu. Kitabı Septon Meroll yazmıştı. Kraliçe Rhaenys ve Kraliçe Daenara'nın hayatlarını anlatıyordu.

Vaella Zalim Kraliçe'nin hayatını okuduğunda ürkmüştü. Septon Meroll Kraliçenin taht için kocasını öldürdüğünü yazmıştı. Kız kardeşine kötü davrandığını ve soyluları öldürdüğünü yazmıştı. Onun Targaryen deliliğine sahip olduğunu yazmıştı. Yine de, kraliçe henüz yirmi iki yaşında intihar etmişti.

İyi Kraliçe, Rhaenys'in çocuğu olmadığı ve kız kardeşi tahtı reddedince tahta çıkmıştı. On dokuz yaşındaydı ve yönetimle ilgili hiç bir bilgisi yoktu. Onun saltanatını kabul etmeyen kuzenleri ona savaş açmıştı. Daenara daima kazanmıştı.

Ama asıl kanlı olan savaş o öldükten sonra ölmüştü. O öldükten sonra oğlu Valarr -Vaella'nın dedesi- tahta çıkmıştı. Düşünceli Kraliçe Rhaena ile çok sevilmişti. Ama üç yıl sonra bir salgında aniden ölmüştü.

Bu durumda tahta Vaella'nın babası Maegor'un çıkması gerekiyordu. Ama onun yerine Kraliçe Daenara'nın sağ kalan tek çocuğu Salin tahta çıkmıştı.

Bu durumda kimileri Salin'in Maegor'un tahtınu gasp ettiğini, kimileri ise onun Maegor'dan daha iyi olduğunu ve tahtta kalması gerektiğini söyler.

Vaella, her ne olursa olsun babasının kendi halasını nasıl öldürttüğünü anlayamıyordu. Yalnızca on beş yaşında olan Kraliçe Salin, asılarak öldürülmüştü. Babası o günden sonra Akraba Katili olarak anıldı.

SWORD OF QUEEN. (Kraliçe #4)Where stories live. Discover now