9 - Nişan

128 21 17
                                    

Torrhal gideli iki gün olmuştu. Vaella sürekli kız kardeşinin onun kulağına fısıldadıklarını düşünüyordu. Torrhal aynı hatayı yine yapar mıydı?

Elbette yapardı. O Sessiz Kurt'tu. Vaella'nın merhum amcası Kral Eli Viserys'in en yakın arkadaşıydı. İkisi bu sayede tanışmışlardı zaten.

Vaella yine Konsey toplantısındaydı. "Septa'nın Konseyi ne durumda?" diye sordu.

"Hiç bir bilgimiz yok." dedi Üstad Luwen. Hisar'dan yeni gelmiş bir üstad'tı.

"Prenses Rhaenys'in Lord Dorran ile olan evliliği önümüzdeki hafta olacak." dedi Vaella. "Güneşmızrak'a, eşi ile yaşamaya gidecek." 

"Lord Torrhal ve Leydi Gaella Kuzey'e vardı. Yakında Leydi Gaella ve Lord Tristan evlenecek." dedi. Vaella nefesinin kesildiğini hissetti. Kalbi sıkışıyordu.

"William Hanesi?" diye sordu Aegon.

"Siz Lord Doan'ı aşağıladıktan sonra Menzil'e geri döndüler." dedi Lord Jaime. Vaella adamın sözlerinde kinaye sezdi.

"Kızım Cassandra'yı, Lord Edward Redwyne'in en büyük oğlu ve varisi Ryan Redwyne ile nişanlandırmayı düşünüyorum." dedi Vaella. Redwyne Hanesi Menzil'in William Hanesi'ne bağlıydı. En büyük ikinci donanmaya sahiplerdi -birinci Velaryon Hanesi- ve denizlerde neredeyse yenilmezdi.

"Kızınız çok küçük değil mi?" diye karşı çıktı Üstad Luwen. Henüz yirmili yaşlarında olmalıydı.

"Bu bir nişan. Evlilik daha sonra gerçekleşecek." dedi Vaella. "Kızım meşru bir Targaryen prensesi. Lord Redwyne için bundan daha onur verici ne olabilir ki?"

Herkes bir süre sonra bu fikri benimsedi. Vaella henüz beş yaşındaki kızını evlendirmeyecekti. Sadece bir nişan yapılacaktı. Bu sayede denizlerin en önemli haneleri onunla olacaktı.

"Lord Coryn." dedi Vaella. "Prens Aegon'un en küçük erkek kardeşi Lord Maelon'un sizin ve eşinizin kadeh taşıyıcısı olması için Akıntıtaşı'na gelmesine karar verdik, tabi sizin için de uygunsa." dedi Vaella. Bu Aegon'la verdikleri bir karardı. Velaryon'ları bağlamak için bir hamle. "Ve eğer uygun görürseniz yaşları uygun olduğunda kızınız Leydi Viserya -Vaella'nın annesi Kraliçe Visaerra anısına konmuş bir isimdi- ile evlenebilirler."

Coryn gülümsedi ve nazikçe teklifi kabul etti. Vaella ayağa kalktı. Hazırlanması gereken bir düğün vardı.

Kapıdan çıktığında Prenses Rhaenys karşısındaydı. Aegon Vaella'nın yanına geldiğinde Rhaenys ikisine de baktı.

"Seninle konuşmak istiyorum." dedi Vaella'ya. Vaella güldü.

"Benim seninle konuşacak hiç bir şeyim yok, şimdi çekil yolumdan." dedi Vaella. Yanından geçmek istediği sırada Rhaenys onun kolunu tuttu.

"İnanca dönmeme izin ver. Bir septa olarak hayatımı sürdüreyim. O zaman söz veriyorum, tahtın için bir engel olmayacağım." dedi. Vaella hızla onun ellerinden kurtuldu.

"Sen, ben ne istersem onu yapmak zorundasın. İnanç'a dönmeyeceksin. Bir kaç gün sonra Lord Dorran Martell ile evlenecek, Güneşmızrak'a giderek Güneşmızrak Leydisi olacaksın ve şansın varsa doğum sırasında öleceksin." dedi.

"Evlenmek istemiyorum." dedi Rhaenys. "Sen benim kızkardeşimsin. Bunun bir savaşa dönmesine gerek yok." dedi. Vaella kuvvetli bir şekilde güldü.

"Ben senin kız kardeşin falan değilim." Vaella bir adım geri çekildi. "Sen babamın yaptığı bir hatasın. Senin annen benim annemin hizmetçisiydi. Sen de, o fahişe kardeşin de bir hiçsiniz. Merak etme, bir savaş olmayacak. Eğer olursa, sen ölecek ilk kişi olacaksın." dedi Vaella ve hızlıca yürüdü.

SWORD OF QUEEN. (Kraliçe #4)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin