10 - Delilik

101 20 6
                                    

Rhaenys Dorne'a gitmişti. Gaella ise Kuzey'de, Vaella'dan çok uzaktı.

Vaella Lily Velaryon ile oturuyordu. "Umarım sarayda mutlusunuzdur." dedi elindeki şarabı içerken. Artık çok fazla içiyordu, bunun kendisine kilo aldırdığını biliyordu.

"Evet, majesteleri." dedi Lily. Fazla kibar ve nazikti. Üstünde yeşil bir elbise vardı, saçları kalçasından da aşağı iniyordu.

"Kuzeniniz Elia kızımla çok iyi anlaşıyor, Cassandra ondan ayrılmak istemiyor." dedi Vaella. Lily şarabından bir yudum aldı.

"Majesteleri." dedi Vaella'ya bakarak. "Bildiğiniz gibi Coryn'in kız kardeşi Aemma evli değil, yaşı da Prens Aegon ile aynı." dedi. Vaella ne söylediğini anlamadığında yutkundu. "İkisi arasında bir evlilik güçlü ittifakımızı sarsılmaz yapabilir. Aemma'nın Daena adında bir kız kardeşi de var." dedi.

Vaella rahatsız olmuş hissetti. "Bu benim verebileceğim bir karar değil, leydim. Prens Aegon kiminle isterse evlenebilir." dedi.

"Siz Yedi Krallık'ın Kraliçesisiniz. Prens Aegon'da herkes gibi sizin emirlerinizi yerine getirmek zorunda." dedi. Vaella kendini köşeye sıkışmış hissetti ve içeceğinden bir yudum aldı.

"Tabi ona karşı bir şeyler hissetmiyorsanız." dedi Lily gülümseyerek. Gözlerinde anlayış vardı.

Vaella gülümsemedi. "Ona aşık falan değilim." dedi.

"Elbette değilsiniz. Ancak aşık olmak ve birine bir şeyler hissetmek farklıdır." dedi. "Size iyi geldiğini düşündüğünüz insanları seversiniz."

Vaella Aegon'u sevmediğini düşündü. Aegon onun Kraliçe Eli'ydi. Kuzeniydi. Akıl danışmanı ve güvenilir askeriydi. Ama fazlası değildi.

Vaella ayağa kalktı. "İzninizle." dedi giderken. Lily ona gülümsedi.

Hava almak için bahçeye çıktı. Ama kendini binlerce göz üzerinde gibi hissediyordu. Yüzlerce insan ona bakıp kahkaha atıyor gibi. Vaella prensesken göz önündeydi. Herkes ona hediyeler verir, ona diz çökerdi. Ancak kraliçe olmak bambaşkaydı. Tüm krallık, içinde yaşayan herkes Vaella'nın sorumluluğuydu ve Vaella bu yükün altında eziliyordu.

Geceleri uyuyamaz hale gelmişti. Her gece Gaella ve Torrhal'ı yatakta yakalıyor, her gece Rhaenys tarafından boğularak öldürülüyordu.

Vaella bu yüzden yeni hizmetçisi Aelia ile uyumaya başlamıştı. Kız tüm gece yatakta onun yanında uzanıyor, kraliçe çığlık çığlığa uyanınca ona su verip onu sakinleştiriyordu. Ama Vaella iki gün sonra kıza gitmesini söylemişti. Yatağında yatan bir yabancı ona huzur vermiyordu.

Kızı Cassandra'nın yanına daha az uğramaya başlamıştı. Onun yanına bu hastalıklı haliyle gitmekten çok korkuyordu.

Vaella yeni bir emir vermişti. Kral Aegon V zamanında yanıp kül olan Yaz Kalesi'nin yeniden yapılmasına karar vermişti. Kızını kasvetli Ejderha Kayası yerine Yaz Kalesi prensesi yapmak istiyordu. 

Vaella aynı zamanda yeni bir karar daha almıştı. Tully Hanesi'nden Valanna Tully ile Aegon'un yiğeni Visaeron'un evliliği. Nehir çok önemliydi ve Vaella onları kendisi ile tutmak istiyordu.

Yalnız kalamıyordu. Odasına her girdiğinde bir dehşete kapılıyordu. Ya kız kardeşleri onu öldürmeye gelirse? Ya birisi onu zehirlerse?

Bu yüzden o uyurken üç Kraliçe Muhafızı odanın içinde, dört tanesi dışında onu koruyordu. Üstünü bile hizmetçileri giydiriyordu. Vaella artık değişik elbiseler giyiyordu. Metal kaplamalı, ağır elbiseler. Onu darbelerden koruması için.

SWORD OF QUEEN. (Kraliçe #4)Where stories live. Discover now