Chapter 03

3.4K 191 8
                                    

[Louis’ P.O.V.]

Po opuštění Liamova a Niallova bytu jsem se rozběhl za Harrym. Už byl dost napřed, skoro u... skoro u našeho bytu, hádám. Musel zastavit u dveří a čekat na mě. Jemně jsem do něj šťouchl, když jsem se k němu dostal, aby se posunul a já mohl odemknout dveře, “Je trochu zima na to, abys nechal za sebou člověka s klíčema. Ještě k tomu seš jenom ve svetru.”

Zamračil se na mě, tak jsem jenom otevřel dveře, odstoupil a pokynul mu, aby vstoupil dovnitř jako první. Dupavě vmašíroval dovnitř, zjevně pořád naštvaný. Následoval jsem ho, zavřel jsem za sebou dveře, skopl z nohou boty a pověsil jsem kabát na věšák, “Takže se zlobíš, huh? Zlobíš se na mě?”

Harry sebou praštil na gauč a zkřížil si ruce na hrudi. Strhl si beanie z hlavy a mrštil jí přes pokoj. Povzdechl jsem si a po chvíli jsem přešel k pohovce, abych si mohl sednout vedle něj, “Když jsi zčásti kočka, neměl bys být jako mazlivý? Nebo to je jenom, když se cítíš jako kotě? Jinak jsi prostě náladový jako starý líný kocour?”

Harryho uši se přilepily k hlavě, jeho ruka vyletěla a plácla mě po koleni. Zahihňal jsem se, “Sorry... Někdy si nemůžu pomoct. Takže... proč jsi naštvaný? Je to kvůli Niallovi? Zkus mi to vysvětlit, prosím! Slyšel jsem, že s Liamem jsi mluvil... proč nemluvíš se mnou? Nenávidíš mě?”

Naštvané zelené oči chvíli studovaly můj obličej, v tu chvíli jsem si vážně myslel, že mě znovu plácne. A pak jeho výraz zjihl a chlapec pomalu vykoktal, “H-Harrymu... ne-neva... nevadí... Louis.”

Široce jsem se usmál, “Super! Protože Louisovi Harry taky nevadí!”

“H-Harry nebude n-nenávi-nenávidět Louise, dokud nebu-nebude protivný,” zamumlal.

“Jestli toho umíš říct tak hodně,” začal jsem rychle, “tak budeš mluvit, ani nebudeš vědět jak! Hlavně nesmíš přestat. Čím víc mluvíš, tím dřív ti to půjde! Vlastně jsem si dost jistý, že už teď mluvíš líp, než na začátku mluvil Niall. Jenom na to nespěchej, jako doteď.”

“Harry ne-nemá rád Niel... nai.. Ni-” Harry se zamračil, zjevně frustrovaný, že neumí říct to, co chce.

“To je v pohodě,” řekl jsem mu. “Jenom musíš začít s ‘N’, pak ‘I’ a ‘ull’ na závěr. Nesmíš si toho brát moc najednou.”

Ni,” začal Harry, kývl jsem hlavou, aby pokračoval. “I... ull. Niall.”

“Výborně, Harry!” zajásal jsem a natáhl se k načechrání jeho kudrlin. Zčervenal a já pokračoval, “Teď mi vysvětli, pro nemáš rád mýho kamaráda.”

Zelené oči se šokovaně vykulily a pak se zamračil, “Louis má rád Nialla?” řekl rychle, frustrace mu znovu pokazila gramatiku. “Louis ne... před... stí... ral?”

Zasmál jsem se, “Niall je fajn.”

Vyskočil na nohy a zjevně rozzlobeně zavrtěl hlavou, “Ne! Ni-Niall lhal Liamovi! Niall řekl, že H-Harry na něj byl zlý tam předtím! Harry se o Nialla nikdy ani nezajímal!”

“Harry!” zvolal jsem a poklepal na místo, kde doteď seděl. “To je v pořádku! Je to v pohodě, uklidni se! Niall je... počkej! ty a Niall jste přišli ze stejného místa? Oh... no, Niall nesnáší, když se cítí sám, takže když jsi ho ignoroval, musel si to pravděpodobně vzít osobně.”

“Proč,” procedil Harry mezi zuby a trochu se zklidnil, aby mohl lépe kontrolovat svou gramatiku. “Proč by si to pra-pravdě-... ugh!” Sedl si prudce zpátky na gauč, přitáhl si kolena k hrudi a vtiskl obličej do rukávů svetru. Bylo dost jasné, že s mluvením skončil.

Uniquely Perfect CZ překlad (AU Larry Stylinson+a bit of Niam)Book1 Kitten!HarryWhere stories live. Discover now