Dr. Holmes 'İblis Holmes' (1861-1896)

518 14 1
                                    

Gerçek adı Herman Webster Mudgett olduğu bilinen, takma adı Dr. Henry Howard Holmes olan Amerika tarihinin en dehşet verici seri katillerinden biridir. Polis kayıtlarına "Amerika'nın ilk seri katili" olarak geçmiştir. O dönemde henüz "seri katil" tanımlaması olmadığı için Dr. Holmes için "multi katil" sıfatı kullanılmıştır. Mew Hampsire'da küçük bir köyde dünyaya gelmiştir. Çocukluğunda küçük canlılar ve hayvanlar üzerinde deneyler yapmakta ve bu anatomi çalışmalarından zevk aldığı bilinmektedir. Genç yaşta başından mutsuz bir evlilik geçmiş, eşini terk ettikten sonra Ann Arbo'daki Michigan Üniversitesinden 1884'te doktor olarak mezun olmuştur. Kısa bir süre sonra hayali bir şahıs için sigorta poliçesi almış, ardından kadavralardan bulduğu bir cesetin poliçe sahibi olduğunu söyleyerek dolandırıcılık yapmıştır. Bu yöntemle yüzlerce dolandırıcılık olayına imzasını atan Herman Webster, yakalanmadan uzun bir süre izini kaybettirmiş, dolandırdığı paralarla iyi bir servet sahibi olmuştur. 1886'da Chicago'da zenginlerin yaşadığı Englewood semtinde eczacı olarak çalışmaya başlamış ve Dr. Henry Howard Holmes takma ismiyle hayatına devam etmiştir. Kendisini kısaca Dr. H. H. Holmes olarak tanıtan Herman Webster, eczanenin sahibi olan yaşlı bir dul kadının sebebi anlaşılmayan bir şekilde dükkanını Herman Webster'a bırakarak kayıplara karışmasıyla servetini ikiye katlayacak fırsatı yakalamıştır.

Bugüne kadar dolandırdığı paralarla eczanenin karşı tarafındaki boş bir arsada büyük bir malikane yaptırmış ve adını "Şato" koymuştur. Malikanesine yaklaşık iki kilometre uzaklıkta 1893'te kurulacak olan Chicago Fuarına gelenlere göre bir otel hizmeti vermek için burayı inşa ettiği söylemiyle malikanesinin tanıtımını yapmıştır. Bu davranışıyla bir çok gazete de ün salan ve hakkında sayısız haberler, reklamlar yapılan Herman Webster'ın evi, upuzun koridorları, gizli merdivenleri, yapay duvarları, saklı platformları, alt geçitleri ve kapılarla birbirine bağlı olan odalarıyla bir korku tünelini ve labirenti andırıyordu. Bazı odaların duvarları ses geçirmez teknolojiye göre inşa edilmişti. Malikanenin bodrum katında büyük bir tanka bağlı gaz boruları döşenmişti. Ofisindeki bir kontrol panelinden bu odalara gaz gönderebiliyordu. Bodrum katında bir hastaneyi andıran ve tam teçhizatlı bir Kadavra Laboratuarı mevcuttu. Hiç kimse Herman Webster'in bu malikanede neler yaptığını bilmiyordu.

Otel olarak kullandığı bu malikaneye gelen müşterilerinden, otel personelinden ve sevgililerinden kurbanlar seçiyor, önce işkence edip ardından acılar içerisinde öldürüyordu. Bunu daha çok kadınlara ve genç kızlara yapmaktaydı. Öldürdüğü insanların cesetlerini malikanenin alt katında bir kanalda saklıyordu. Cesetlerin tüm organlarını çıkartıp etlerini sıyıran Dr. Holmes, kendi öldürdüğü insanların iskeletlerini Tıp Fakültelerine para karşılığında satıyordu. Kendisine kürtaj yaptırmaya gelip hayatını kaybeden kadınlarında iskeletlerini aynı yöntemle satmıştı. Bu korku dolu malikanenin uzun ve gizli koridorlarında çok sayıda insan kaybolmuştur. 1893'te fuara gelen turistlere odalar kiralamış ve bu turistlerin izine bir daha rastlanamamıştır. Dr. Holmes'dan sürekli olarak iskelet satın alan okullar, bunun kaynağını hiçbir şekilde araştırmamışlardı.

3 yıl boyunca burayı bir korku ve cinayet evine çeviren Dr. Holmes'un suç ortaklarından ve yakın dostlarından Ben Ptiezel öldürülmüş, arkadaşının cesedini ilk zamanlarda yaptığı gibi sigorta dolandırıcılığında kullanmaya çalışmış ancak izini süren müfettişler tarafından sigorta dolandırıcılığı gerekçesiyle tutuklanmıştır. Ancak Amerika tarihinin en sansasyonel davalarından biri olan Dr. Holmes davasını inceleyen dedektifler onun ölüm malikanesini keşfettiklerinde bir dehşetle karşılaşmışlardır. Kayıp raporlarına göre 250 kişinin katili olduğu iddiasıyla hakkında yürütülen soruşturmada 27 kişiyi öldürdüğünü itiraf etmiş bu cinayetlerden dolayı "İblis Holmes" adıyla nam salmıştır. Hala çok sayıda insanın katili olduğuna inanılmaktadır. Dr. H. H. Holmes yani gerçek adıyla Herman Webster Mudgett, 7 Mayıs 1896'da Philedelphia'da asılmak suretiyle idam edilmiştir.

Seri KatillerWhere stories live. Discover now