Jeffrey Dahmer (1960-1994)

612 19 5
                                    

Seri katiller serisine on dördüncü bölümle devam ediyorum. ABD tarihindeki seri katiller içinde en tüyler ürperteni olmakla birlikte aynı zamanda trajik bir yaşama sahip bir genci anlatacağım.

Adı Jeffrey Lionel Dahmer yani ABD basınının adlandırmasıyla Milwaukee Canavarı. Her şey geride kaldığında şu sözleri sarf etmiştir:

    Bu yaptıklarımı bir insanın yapabileceğine inanmam çok zor. Zamanımı gerçekten boşa harcadım.

Bu sözleri söylerken hayatının heba olduğunun farkında olan 30 yaşlarındaki Dahmer ardında bıraktığı akıl almaz eylemlerle ABD'de 1978-1991 yılları arasında korku salmıştı. Onu bir canavara dönüştüren süreci masaya yatırıp eğilimlerini, işlediği suçları ve sonuçlarını irdeleyeceğim. Psikiyatr ve profil uzmanlarının uzun yıllar araştırma konusu olan Dahmer'i tanıyalım.

Çocukluğu ve Erken Dönem Davranışları

Dahmer, 21 Mayıs 1960 tarihinde kimya mühendisi babası Lionel Dahmer ile psikolojik problemleri olan annesi Joyce Dahmer'in ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Annesi Joyce ilaçlara mahkum ve ciddi psikolojik sorunları olan bir kadındı. Bütün gününü yatarak geçirir, babası Lionel ise laboratuar çalışmalarında olduğu için Dahmer kendi kendine büyümüştür. Henüz 7 yaşına girdiğinde erkek kardeşi David dünyaya gelmişti. 1968'de ailesiyle birlikte Ohio'ya taşınan Dahmer henüz 8 yaşındayken yaşlı bir komşuları tarafından tecavüze uğramıştı. Çocukluğunda yaşadığı bu korkunç olay onu çevresiyle iletişimi sıfıra yakın olan asosyal biri yapmıştı. Kendini ifade edemeyen bir çocuktu. Hatta yaşıtlarıyla arkadaşlık kurmayan Dahmer'in gün boyunca tek yaptığı bisikletiyle evinin etrafında tur atmasıydı. Ancak kardeşi David onun gibi değildi. Uğradığı tecavüz olayının yarattığı travma döneminde yaşadığı bu iletişimsizlik onu aşırı dozda alkol kullanımına itmişti. Travmadan sonra davranışları değişmeye başlayan Dahmer'i çocukluğundan beri tanıyanlar yolda bulduğu ölü hayvanları eve getirdiğini hatta hayvanları kesmek suretiyle parçalayıp iç organlarını incelediğini, bahçelerindeki ağaçlara kurbağa ve kedileri çivilediğini aktarmaktadırlar. Hatta komşu çocukları bir gün bahçelerinde bir sopanın ucuna asılmış halde bir köpek kafası görmüştür. Hayvanlara işkence etmekten zevk aldığı gözlemlenen Dahmer, bu davranış bozukluklarıyla yaşıtlarından tamamen kopmuştu.

Gençliği, İlk Kurban ve İlk Suçlar

1977'de anne ve babasının ayrılmasının ardından Ohio State Üniversitesine giren Dahmer, derslerine katılmadığı için okuldan uzaklaştırılmıştır. Babasının yanında yaşayan Dahmer, 6 Haziran 1978'de otostop yapan 19 yaşındaki Stephen Hicks'i arabasına aldı. Ona cinsel ilişki teklif ettiğinde reddedilince bir demir sopayla Hicks'i öldüren Dahmer, önce cesede tecavüz etmiş ardından bir mutfak bıçağı ile onu parçalara ayırdı. Ceset parçalarını asit dolu bir fıçıya koyup eriten Dahmer, kurbanın cesetlerini çekiçle parçaladıktan sonra evinin bahçesine gömmüştür. 18 yaşındayken korkunç bir cinayet işleyen Dahmer, bu olayı ancak 13 yıl sonra itiraf edecekti. Bir yandan alkolizm sorunu olan genci babası orduya yollamıştı. Ancak askeriyeden de 1981'de "alkolizm" sebebiyle kovuldu. Askerden sonra babasının yanına gitmek yerine Florida'ya gitmiş, burada bir hastanede çalışmış ve "disiplinsiz davranışları" sebebiyle işten atılmıştır. 1981'de alkollü araç kullanmaktan 1982'de ortalık yerde mastürbasyon yaptığı için "edepsiz teşhircilikten" dolayı tutuklanmıştır. 1980'lerde ninesiyle birlikte West Allis'de yaşayamaya başlayan Dahmer, eve geç gelişleri, bodrum katında çeşitli hayvan ölülerini kimyasallarla parçalaması neticesinde eve yayılan kokular, yatağının altında bulunan belirsiz bir mermi ve gardırobundan çıkan cansız manken gibi sebeplerle ninesi tarafından evden uzaklaştırılmıştır. 1986'da iki küçük çocuğun önünde mastürbasyon yaptığı için "edepsiz teşhircilik" sebebiyle bir kez daha tutuklanır. Bu tarihten sonra yakalanana dek yaşayacağı Milwaukee'ye taşındı.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jun 20, 2014 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Seri KatillerWhere stories live. Discover now