Dean Corll "Şeker Adam" (1939-1973)

497 7 0
                                    

1939'da Amerika Birleşik Devletleri'nin Indiana eyaletinde dünyaya gelmiş olan Dean Arnold Corll, Mary ve Edwin Corll'un çocuğu olarak doğmuştur. 11 yaşındayken ailesi boşanmış ve annesiyle birlikte Teksas'a taşınmışlardı. Okul hayatında başarılı bir öğrenci olan dikkat çeken Dean, çeşitli kalp rahatsızlıkları geçiren depresif bir çocuktu. Annesi yeniden evlenmiş ve yeni eşiyle birlikte bir şekerci dükkanı açmıştı. Dean, 19 yaşına kadar burada çalışmış, taşındıkları Houston'da yeni bir dükkan açmışlardı. İkinci evliliğini de bitiren annesi hem oğluna hem de kendisine bir gelecek kurma düşüncesiyle kurmuş oldukları küçük şeker dükkanı bir şeker fabrikasına dönüştü. Fabrikanın başkanlığına gelen Dean, yoksul çocuklara ve öksüzlere yaptığı yardım kampanyalarıyla hem markalarının hem de kendisinin reklamını yapmış, basın tarafından "Şeker Adam" olarak nitelendirilmiştir. Bu dönemde kısa süreliğine orduya katılan Dean, eşcinsel eğilimleri olduğu gerekçesiyle ordudan uzaklaştırıldı. Fabrikasının başına döndüğünde çocuklara yardımlarda bulunmaya devam etti. Hakkında bir kaç cinsel istismar suçlaması yapılmış özellikle erkek çocuklara ilgi duyduğu iddiaları günden güne yayılmıştı. Bir kaç erkek çocuğun ailelerinin şikayetleri üzerine sorgulanmış ancak serbest bırakılmıştı. İşlerin kötüye gitmesinden dolayı 1968'de şeker fabrikasını kapatmış, annesinin üçüncü evliliği yapması üzerine ailesinden kopmuş ve eğitim aldığıelektrik mühendisliği mesleğini icra etmeye başlamıştı.

1970

25 Eylül 1970'de 18 yaşında bir öğrenci olan Jeffrey Konen'in yakılmış cesedi bulundu. Cinsel istismar tehlikesi gözlenen cinayetler serisini başlatan Dean Corll uzun süre durdurulamayacak bir ölüm makinasına dönüşmüştür. 13 Aralık 1970'te her ikisi de 14 yaşında olan Danny Yates ve James Glass isimli iki erkek çocuğunun cesedi tecavüze uğramış ve yakılmış biçimde bulundu.

1971

Geride iz bırakmayan ve sürekli olarak eyalet değiştiren Dean Corll, 30 Ocak 1971'de 15 yaşındaki Donald Waldrop ve 13 yaşındaki Jerry Waldrop'u öldürmüştü. 9 Mart'ta 15 yaşındaki Randell Harvey'i, 29 Mayıs'ta 13 yaşındaki David Hilligiest ve 16 yaşındaki Gregory Malley Winkle'yi, 17 Ağustos'ta 17 yaşındaki Ruben Watson'u feci şekilde öldürmüştür. Yakalanmamasıyla birlikte cesetlere karşı daha da acımasızlaştığı görülmüş, tecavüz ve yakma işlemiyle birlikte kurbanlarına karşı boğma ve parçalama eğilimleri göstermeye başlamıştır. Cinayetlerine uzun süre ara veren katil, 1972'de seriyi tekrar başlatmıştır.

1972

1 Şubat'ta 17 yaşındaki Joseph Lyles'a ait olduğu saptanan bir ceset yakılmış halde bulundu. 4 Haziran'da 15 yaşındaki Billy Ray Lawrance, 15 Haziran'da 20 yaşındaki Ray Blackburn, 7 Temmuz'da 15 yaşındaki Homer Garcia, 12 Temmuz'da 17 yaşındaki John Sellars, 19 Temmuz'da 15 yaşındaki Michael Tony Baulch, 25 Temmuz'da 18 yaşındaki Marty Jones ve 17 yaşındaki Charles Cary Coubble ve 3 Ağustos'ta 13 yaşındaki James Dreymala feci şekilde öldürüldü.

Dean Corll, 8 Ağustos 1973'te 18 yaşındaki Elmer Wayne Henley tarafından öldürülmüştür. Dean'in işlediği korkunç cinayetler, onu öldüren Elmer Wayne'ın polisi arayıp onu öldürdüğünü itiraf etmesiyle gün yüzüne çıkmış, Dean yargılanamadan ölmüştür. Sonradan Dean ile suç ortaklığı yaptığı ortaya çıkan Wayne'ın ifadelerine göre birlikte düzenledikleri çocuk partileri ve işkence seansları için Dean'e getirdiği her çocuk başına 200 dolar aldığını itiraf etmiştir.

Sadistik cinsel eğilimler gösteren Dean, küçük çocukları bağlayıp onlara işkenceler yaptıktan sonra tecavüz ediyor ve öldürüyordu. Bir gün düzenledikleri bir uyuşturucu partisinde diğer çocuklar gibi kendisini bağlamaya çalışan Dean'e öfkelenen Wayne aynı akıbete uğrayacağını düşünerek Dean'i 22 kalibrelik tabancayla öldürmüştü. 6 cinayetten suçlu bulunan Wayne'de ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştır. 27 çocuğun katili olan "Şeker Adam" lakaplı Dean Corll'un, öldürüldükten sonra ortaya çıkan korkunç seri cinayetleri bir çok korku filmine esin kaynağı olmuştur.

Seri KatillerWhere stories live. Discover now