Randy Kraft (1945-)

622 8 0
                                    

Geniş bir zamana yayarak aktardığım Seri Katiller serisinin 13.bölümünde işkenceler yaparak işlediği korkunç cinayetleri tüm detaylarıyla not defterine kaydettiği için kendisine "Score-Card Killer" isminin yakıştırıldığı ve 1970-1983 yılları arasında ABD'de korku salan Randy Kraft'ı konu alıyorum.

Çocukluğu ve Gençliği

Randy Steven Kraft 19 Mart 1945 tarihinde ABD'nin California eyaletinde Long Beach'te dünyaya geldi. Ailenin dördüncü ve tek erkek çocuğu olarak doğan Randy, üç yaşındayken ailesiyle birlikte Westminster'e taşındı. Çocukluk ve gençlik dönemini geçirdiği Westminster bölgesinin en bilinen özelliği muhafazakar ve çeşitli sosyal baskıların olduğu bir yerdir. 1963'de liseden mezun olan Randy, 21 yaşına geldiğinde bir erkek arkadaşı ile birlikte Huntington Beach'e yerleşmiş ve büyüdüğü yerden uzaklaşmıştır. Zamanının çoğunu gay barlarda geçiren Randy'nin eşcinsel tercihi 1970'de hava kuvvetlerinden kovulmasına sebep olmuştur. Belki de bu dışlanmışlık ve eskiden yaşadığı Westminster'daki sosyal baskılar Randy'de hayata karşı öfke yaratmıştı.

1970 Mart ayında 13 yaşındaki Joey Fancher adlı bir çocukla cinsel ilişkide bulunduğu ona uyuşturucu verdiği ve seks yapan erkek fotoğrafları göstermek suretiyle cinsel istismarda bulunduğuna dair şüpheler vardı. Fancher aldığı uyuşturucuların etkisiyle midesi yıkanmak üzere hastaneye kaldırılmıştı. Polisin araştırmaları sonucunda ailesinden kaçan küçük çocuğu evine alan kişinin Randy'nin ev arkadaşı olduğu ortaya çıkmıştı. Ancak bu iddiayı kuvvetlendirecek yeterli kanıt ve şikayet olmadığı için Randy hakkında herhangi bir cezai işlem uygulanmamıştı. Bu belki de ardından gelecek cinayetler zincirinin başlangıç ve dönüm noktasıydı.

1970'de başlayan cinayetler...

5 Ekim 1971'de üç haftadan beri kayıp olan 30 yaşındaki Wayne Joseph Dukett, çırılçıplak vaziyette elbiseleri ve kişisel eşyaları alınmış bir durumda yol kenarında bulundu. Ancak kim veya kimler tarafından yapıldığı 1972 Aralık ayına kadar bilinemedi. Önce 1972 Noel'in de yani 24 Aralık'ta Edward Daniel Moore'un cesedi sonra 6 hafta sonra 6 Şubat'ta 18 yaşında kimliği belirlenemeyen bir ceset daha bulundu. Üstelik bu üç cinayette de cesetler çırılçıplak ve kişisel eşyaları alınmış halde bulunmuştur. Ayrıca üç ceset üzerinde de cinsel saldırıda bulunulduğu ve işkence edilerek öldürüldüğüne dair kanıtlar vardı. Üstelik son cinayetteki şahsın cesedinde anüsüne sokulmuş çoraplar bulunmuştu. Polis, üç cinayetin de birbiriyle ilişkili olduğunu düşünüyordu. Şubat ayında Hauntin Beach'te bir ceset daha bulundu.

1973'de parçalanmış bir ceset bulunmuştu. Öyle ki cesedin kimlik tespiti dahi yapılamamıştı. Kafası Longbeach'de, gövdesi, sağ bacağı ve kolları San Pedro'da, sol bacağı Sunset Beach'de bulunan parçalara ayrılmış ceset, cinayetlerin ne boyuta ulaştığının kanıtıydı. Dedektiflere göre cinayetleri parçalama eğilimi gösteren katillerin bu davranışı göstermesindeki en önemli sebep yakalanmamış olmalarıdır. Çünkü yakalanamayan bir katil zaman geçtikçe cinayetlerini daha fazla kendine güvenle işlemekte hatta cesetlerin üzerinde çeşitli oynamalar yaparak bir nevi polislere yakalanmadığına dair işaretler bırakmaktadır. Bir anlamda meydan okuma gibidir.

Bu korkunç cinayeti 28 Temmuz 1973'de 20 yaşındaki Ron Wiebe ölü bulunmuştur. Karnı ve cinsel organı parçalanmış bir şekilde bulunan Wiebe'ın da önceki cinayette olduğu gibi anüsüne çorap sokulmuştu. Katil kurbanlarına cinsel saldırıda bulunduktan sonra genellikle anüslerine çorap sokmak suretiyle bir işaret bırakıyordu. Soğukkanlı bir seri katil ile karşı karşıya olduğunu anlayan polis katil hakkında profil çıkartma kararı vermişti. Belki bu tahmini profil üzerinden yakalanabilirdi ancak katilin eşgali hakkında en ufak bir bilgi olmadığı için geniş çaplı bir arama çalışması da başlatılamıyordu. Bir yandan her yakalanmadığı dakika başka insanların hayatları tehlikede demekti. Ancak cinayetler dur durak bilmedi. 1973'de 23 yaşındaki Vincent Cruz Mestas ölü bulunmuştu. Bu defa elbiseleri çıkartılmamış ancak anüsünde çorabının teki bulunmuştu. Cinsel organı da kesilmişti. Katil aynı kişiydi.

Seri KatillerHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin