Aileen Wuornos "Otostopçu" (1956-2002)

347 10 0
                                    

"Yaptığım her şeyin altında korkunç bir öfke yatıyor. İdam edilmem gerek çünkü eğer hapisten çıkacak olursam yine cinayet işlerim" Aileen Wuornos (Mahkemede kendini savunurken)

Elizabeth Bathory'den sonra tarihteki ilk seri katillerden biri olarak sayılmaktadır. Hatta 'seri katil' kavramının ilk kez 20. yüzyılda kullanıldığını düşünecek olursak bu kavrama uyan ilk kadın seri katildir. Kimisine göre geçmişinde şiddet gördüğü için vahşileşen bir kurbandır.

Aileen Carol Wuornos 1956'da ABD'de doğduğunda anne ve babası çoktan boşanmıştı. Babası bir dönem çocuk tacizinden yani bir diğer deyişle pedofili suçundan hapishaneye girmiş ve kendisini asmak suretiyle intihar etmiştir. Aileen henüz 6 yaşındayken annesi geride bir not bırakıp onu terk eder. Büyükannesi ve büyükbabasının bakımı altında büyüyen Aileen, 13 yaşındayken tecavüze uğrar. Bu tecavüz sonucunda gayri meşru bir çocuk dünyaya getirdiği için büyükannesi ve büyükbabası tarafından evden kovulur. Hayatta kalmak için hurda bir arabanın içinde yaşamaya ve para kazanmak için fahişelik yapmaya başlar. Aynı dönemde uyuşturucu ve alkol kullanımı üst düzeydedir.

20 yaşına geldiğinde 70 yaşlarında bir adamla evlenir. Ancak eşiyle bir kavga sırasında onu bastonla dövdüğü gerekçesiyle evliliği sadece 1 ay sürer ve yine yanlız başına kalır. 1986 yılında aşık olduğu Tyria Moore isimli bir kızla tanışır ve lezbiyen ilişkisi başlar. Dört sene birlikte yaşarlar. Evi geçindirmek için fahişelik yapmaya devam etmektedir.

1 Aralık 1989'da 51 yaşındaki Richard Mallory onu arabasına alır. Ancak aralarında çıkan bir tartışma Richard Mallory'nin Aileen'i bağlamak suretiyle tecavüzüne kadar gider. Kendisini müdafa etmeye çalışan Aileen, Richard'ı silahla öldürür. Bu şekilde ilk cinayetini işleyen Aileen, Richard'ın cesedini ormanlık arazide bıraktıktan sonra arabasını alıp kaçar.

Bu cinayetten sonra sırasıyla 43 yaşındaki David Spears'ı, 40 yaşındaki Charles Carskaddon'u, 65 yaşındaki Peter Siems'i, 50 yaşındaki Troy Burress'i, 56 yaşındaki Charles Humphreys'i ve 62 yaşındaki Walter Jeno Antonio'yu öldürerek bir seri katile dönüşür. 1989-1990 yılları arasında işlediği seri cinayetlerin tümünde silah kullanmış ve cesetlerini genellikle ormanlık alanlarda bırakarak kaçmaya devam etmiştir. 7 kişiyi öldürdüğü söylense de 5 kişiyi öldürmekten yargılanan ve en sevdiği kız arkadaşı Tyria Moore'un polise şikayeti sonucunda yakalanan Aileen Wuornos, mahkeme tarafından ölüm cezasına mahkum edilir.

Kararı duyduğunda "Ben masumum. Umarım size de tecavüz ederler bok çuvalları!" diyerek mahkeme salonunda bağırmaya başlamıştır. İdamından kısa bir süre önce "Yaptığım her şeyin altında korkunç bir öfke yatıyor. İdam edilmem gerek çünkü eğer hapisten çıkacak olursam yine cinayet işlerim" itirafında bulunmuştur. "Otostopçu Seri Katil" lakabıyla ABD'de tanınan Aileen Wuornos, 9 Ekim 2002 Çarşamba günü idam edilmiştir.

Aileen Wuornos, 2003 tarihli "Monster" isimli biyografi filmine ve "The Selling of a Serial Killer" isimli belgesel filme konu olmuştur.

Seri KatillerWhere stories live. Discover now