Kapitel 5 Intervjerna

280 5 1
                                    

Dem poängen som Ryan fick var en tia och det var det högsta som någon fick. Alla firade utom självaste Ryan. Jag förstod inte hur man inte kunde fira om man får så bra poäng. Jag skulle absolut firat. Men när man tänker på det kanske han är orolig. Orolig för att dem andra deltagarna som fick nio poäng skulle se honom som en lättare pricktavla och eftersom han är en av dem tre yngsta deltagarna blir det ju ännu lättare. Plötsligt vill jag och så sluta fira eftersom han är min bror, jag vill inte förlora han som mamma och min kusin Lucas. Jag vet att han och jag kommer få vinna, att en av oss inte kommer överleva. Nästa dag så var det dags för intervjuerna på kvällen och hela dagen skulle vi träna på vad vi skulle svara och vara för en roll. Men inan jag han gå upp ur sängen och jag trodde det var Abella som ville att jag skulle vakna. Men det var Ryan som frågade om jag visste vart Shimmer bodde.

-Ja, hon bor tre våningar under oss.

-Bra, svarade Ryan.

-Varför undrar du? Frågade jag.

-Vi ska fråga henne om hon vill vara med i vårt team, svarade han. Jag blev helt paff, han som blev så sur på mig när jag frågade om vi skulle göra det på paraden.

-Absolut, svarade jag och tog på mig mina kläder fort. Vi smet ner till den första våningen. När vi smet ut frågade jag Ryan varför han vill ha med Shimmer i vårt team. Och han svarade för han ville känna sig trygg eftersom han och jag var så små jämfört med alla andra deltagare. Och Shimmer hade jag en bra relation till och hon hade fått en nia och hon använde sig av spjut och jag har aldrig sett det i hunger spelen förut. Sen var vi nere i ettans korridor och som tur var så var Shimmer hennes distrikts kamrat vi knackade på hennes rygg. Hon svarade

-Hej, och gav ifrån inget skrik eller något sånt. Men varför ska man vara rädd när vi bara är tretton och hon typ sjutton. Ryan försökte få fram något men det blev bara vviii... Så jag tog över.

-Hej, vill du vara med i vårt team?

-Visst men då måste ni ta emot Kelvin också och pekade på en kille som tittade på oss.

-Visst svarade jag.

-Bra, svarade Shimmer och presenterade oss för Kelvin. Han verkade också jätte trevlig men han såg inte så trevlig ut. Vi gick ner och dem verkade veta ett ställe som man kunde fika på. Vi gick dit och lärde känna varandra. Vi alla fyra frågade olika av sorters frågor, jag frågade mest frågor om hur Shimmer och Kelvin lärde känna varandra, Shimmer frågade hur vårt hus och familj såg ut. Kelvin frågade hur det var i distrikt 4 och Ryan vilka deltagare man kunde lita på och inte. Dem verkade ha koll på det. Vi hade en riktig trevlig stund och till slut var Ryan inte så rädd för Shimmer och Kelvin. Vi gick upp och vi såg och hörde att fler deltagare var vakna. När vi kom in var frukosten fram dukad. Vi satte oss men eftersom vi redan hade ätit fick vi knappt i oss någonting. Under frukosten och fem timmar efter fick vi en massa frågor av Abella. Tills vi ägnande ennu en timme åt att få våra kläder och gå till lokalen där vi skulle intervjuas. Vi alla tjugofyra deltagare ställde oss på en fin rad. Shimmer först och sist killen från distrikt 12. Det började sändas och jag var lite nervös eftersom det var första gången jag skulle prata i direkt sänd TV.

Välkomna Till HungerspelenTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon