10. Bölüm - İddia Uğruna Aşık Olmak

1.5K 66 57
                                    

Merhabalar... Hayli gecikmiş bir bölüm olduğunun farkındayım. Bu sebeple affınıza sığınıyorum. Bu bölümü "en yakın arkadaş olan Yağız ve Hazan'ı bir araya ne getirebilirdi" konseptiyle yazdım. Gençken henüz ve bir oyunun içinde olmadan bunu nasıl yaparlardı. Keyifli okumalar...

Haziran 2013

Ghadira Körfezi, Malta

"Güzel bir tatil olacak. Şimdiden hissedebiliyorum." Dedi Hazan yüzünde kocaman bir gülümsemeyle otelin lobisini gözden geçirirken. Ardından resepsiyondaki kadını önlerine koyduğu plana baktı şaşkınlıkla.

"Bu ne?"

"Hareketli bir tatil olmasını planlıyorum." Dedi Sinan Hazan'ın önündeki oda planına bakarken. Bir tane çift kişilik yatağı olan, bir tane de iki tane tek kişilik yatağı olan oda ayarlanmıştı ve bunu tabi ki Sinan yapmıştı.

"Bu tatilini bizden ayrı geçireceksin demek mi?" Diye sordu Hazan sinirlenirken.

"Tam olarak o demek değil." Dedi Sinan başını iki yana sallayarak inkar ederken ama aslında cümlenin başındaki 'tam olarak' nitelendirmesi bile niyetini ele veriyordu. Evet, niyet ailesinden uzakta geçirdiği ilk deniz kenarı tatilini olabildiğince 'iyi' değerlendirmekti. İçindeki çapkın adam için bu tatil fırsatı Hazan'ın gördüğüyle aynı değildi.

"Eğer bu odayı sana verirsek bizim yüzümüzü bile görmezsin." Dedi adamın niyetinden söyledikleriyle birlikte daha da emin olarak. "Bu oda benim olacak siz de Yağız'la kalacaksınız." Dedi ardından çift kişilik yatağı olan odayı gösterirken.

Yağız bunun üzerine bir süredir tutuyor olduğu nefesini bıraktı onlara hissettirmeden. Hazan'la daha önce defalarca aynı odada kalmış olabilirdi. Ama bu böyle bir şey değildi. Onlardan başka kimse olmadan sürekli dip dibe geçirecekleri bir hafta olurdu bu. Bir hafta boyunca Hazan bir komidin ötede uyurdu. Sadece ikisinin paylaştığı bir odada kalmak onu ister istemez geriyordu. Ama artık buna gerilmesine gerek kalmamıştı.

"Hadi ama..." dedi Sinan hayal kırıklığıyla bunun üzerine. O odayı tutarken hayalleri, planları vardı. Belki de dünyanın hiç bilmediği bir yerinden gelen bir kadınla tanışacaktı Sinan bu tatilde ve sonra? Onu Yağız'la kaldığı odaya mı getirecekti? Hazan buraya çocukça bir hevesle eğlenmeye gelmiş olabilirdi. Ama Sinan'ın eğlence anlayışında uzunca bir süredir deniz kenarında arkadaşça aktiviteler yapmaktan fazlası vardı. İçip gevşeyeceklerdi ve sonra Sinan yanında sadece arkadaşlarının olmasından fazlasını isteyeceğini çok iyi biliyordu.

"Hadi falan deme. Amacın bizsiz, çapkınca bir tatil geçirmekse o zaman eve döndüğümüzde bunu yapmak için elinde uzunca bir yaz olacak. Ama burada bizimle takılacaksın. Buraya birlikte vakit geçirmek için geldik. Bizimle vakit geçirmeyi ihmal etmeyeceğini bilsem sana o odayı verirdim ama cidden. Yüzünü bile göremeyiz."

"Size de vakit ayıracağımı düşünsen verirdin yani o odayı bana." Dedi Sinan, Hazan'ın aslında ılımlı olduğu ama en ufacık tavizin Sinan tarafından hor kullanıldığı iddiası üzerine. Çünkü buna inanmıyordu.

"Evet." Dedi Hazan başını onaylarca sallarken. "Ama şimdi bana sakın bunu yapabilecek kadar olgun olduğunu söyleme çünkü inanmam. Yalan olduğu çok belli olur."

"Bana inanmazsın tamam." Dedi Sinan başını onaylarca sallarken. "Ama Yağız'ın bunu yapacağına inanabilirsin. O bizi ekmez."

Hazan kaşlarının çatıp bir anda bakışlarını şaşkınlıkla Yağız'a çevirdi. Adam sessizce, hiç müdahil olmadan ve fikir belirtmeden konuşmayı dinliyordu ve Sinan bir anda onu da konuya katmıştı ama nasıl yapmıştı anlamamıştı.

Anlatılmamış Masallar | Yağız & Hazan One-ShotsWhere stories live. Discover now