Yeniden Başlamak

1.2K 65 39
                                    

Bölümümüz önceki bölümde sorduğum film sorusunu bildiği için powehi 'ye ithaf edilmiştir. Sinema aşkın daim olsun!

***

Hermione dediğini yaptı ve bakanlık görevini devretmek için olağanüstü kurulu ve büyüceşurayı topladı. Başarılı olduğu su götürmez bir gerçekti ama politika ona göre değildi. Yerine geçici olarak Hogwarts eski müdürü Armando Dippet'in torunlarından biri olan Janice Dippet getirilmişti. Otuz gün gibi kısa bir sürede tüm sorumluluklarını yeni bakana aktarıp kurumsal hayattan ayrıldı. 

Ardından hayalini kurduğu iş için çalışmaya başladığında hep yanında oldum. Diagon Yolu'na yakın bir büyücü mekanındaki üç katlı geniş dükkanlardan birini satın aldı. Çatı katı depo, ikinci katı kitapçı ve zemin katı da kafe olarak düzenledikten sonra açılış yapmak için çocukların Noel tatiline çıkmasını beklemeye başladı. 

Ben de bu arada evimde değişiklik yapmakla uğraşıyordum. Yeni evim malikaneye göre çok küçüktü elbette ama aslında hiç de küçük değildi. Dublex evin üst katında beş, alt katında üç yatak odası bulunuyordu. Üst kattaki odalardan yan yana olan üçünü çocuklara ait olması için tepeden tırnağa yeniledim, ebeveyn banyosu gibi eklemeler yaptım. Boş kalan odalardan birini kütüphane-çalışma alanı, diğerini de eğlence odası olarak düzenledim. Tv, ses sistemi, oyun konsolları gibi ne kadar oyuncak varsa doldurdum. Misafir odası yapmayaysa gerek duymadım çünkü çocukların yatılı misafirleri olması durumunda kendi odalarında ağırlayabilecekleri yerleri vardı. 

Alt kattaki salon, kiler ve banyoya dokunmadım ama mutfağı kalabalık aileye göre düzenledim. Odalardan birini misafir odası olarak boş bırakırken, en büyük olanını yatak odası diğerini de Hermione'yle ortak çalışma odamız olarak dizayn ettim. Hermione'nin fikirlerini alıyordum elbette ama çoğunluğunu kendim yaptım, etkilendiğini görmek hoşuma gidiyordu. 

Bütün bunları yaparken hakkımızda epey dedikodu çıkmıştı ama Gelecek Postası birlikte olduğumuzu kanıtlayamamıştı henüz. Genellikle evde olmayı tercih ediyorduk, Potter ve avanesiyle sık sık beraber takılıyorduk, yalnız yakalayamamışlardı hiç. Dışarda yalnız olmak istediğimizdeyse genellikle İngiltere dışına ya da sayfiyeye çıkıyorduk. Böylece ne çıkan haberleri yalanlamamız gerekiyordu ne de itiraf etmemiz. Bu haberlerin Hogwarts'a ulaşacağı kesindi, çocukların alışmasına yardımcı olmasını umuyorduk. Sonuçta üç adet ergenle uğraşmanın göz korkutucu olduğu barizdi. 

Zaman fazla hızlı akmıştı. Göz açıp kapayıncaya kadar Noel tatili geldi, çocukları karşılamaya kalabalık bir grup halinde istasyona gittik. Önceki seferde olduğu gibi, Hermione'nin yanında Weasley ve Potter kabilelerine dahil olmuştum. Çocukları aldık, peşimize düşen gazetecilerle iki-üç çift laf ettikten sonra hep birlikte perondan ayrıldık. 

O akşam Hermione'nin evindeydik 'maaile'. Sonunda hepsi evlerine gidip de beşimiz kalınca, çocukların sohbetini bölüp yanımıza, yemek masasına, çağırdık. Epey gergindik, evet, hayatımızı üç yeni yetmenin lafıyla yaşayacak değildik ama kimsenin canını yakmak istemiyorduk. Onlar ikimiz için de hayattaki en kıymetli varlıklardı. 

Önce onlar yokken yaptıklarımızdan bahsedip konuya girecek yer yapmaya çalıştık. Ben beceremeyince Hermione devreye girip çocuklara birlikteliğimizi açıkladı dolandırmadan. Hugo şaşkın görünüyordu, Scorp ve Rose ise ihanete uğramış gibi. Evlenme niyetimizi açıklarken Scorpius sözümü kesti.

"Bunu bana nasıl yaparsın baba? Rose'a olan hislerimi biliyorsun!"

İşte bunu beklemiyordum, bana başka bir kızdan hoşlandığını söylemişti, onunla çıkıyor sanıyordum. "Ama... Artık Chapmanların kızından hoşlandığını söylemiştin?"

RUHUMU İYİLEŞTİR - DRAMIONE - TamamlandıWhere stories live. Discover now