↬ Some information

422 10 2
                                    

Hallå på dig, och dig och dig!
Du har kommit till första kapitlet i en boklogg. Vems boklogg? Min boklogg!

Jag har haft idén att skriva en länge, dels för att komma ihåg alla böcker jag läst (ja, för seriöst, jag glömmer typ 80% av det jag läser, som exempelvis karaktärers namn.) men också för att ha ett ställe att samla min galna-tempererade-fangirling på.

Jag läser nog alla genrer utom skräck. Så inga skräckrecensioner blir det, icke!

HUR JAG RECENSERAR:
Titel: Jag älskar titlar som inte är så förutsägande, men som ändå hänger ihop med i princip hela boken. T.ex så skulle jag dras mer till titeln "Räksmörgåsar" istället för "Bråk i biblioteket"

Kapitelindelning: Okej, förlåt, men jag ogillar verkligen cliffhangers. Jag älskar vackra slut. Helst ska kapitlen sluta på ett enda, vackert ord. Annars kan jag aldrig sluta läsa. Och det är inte bra eftersom det finns något som kallas läxor.

Text: Hur själva storyn är, antar jag? Och hur svårläst/lättläst texten är och hur författaren uttrycker sig.
Jag gillar liknelser, metaforer, särskilt när de är kreativa och nya. "Katten var svart som natten", thank you,  next. För kIichéer, däremot? Inget för mig.
Inte för svåra ord heller. Och INGA svärord, tack.

17/2-19
Okeej, lite update på det där sista: Jag har inga problem med svärord längre. Det kan nästan vara bra. Det är ju rätt snyggt när författaren kan ändra stilen på språket beroende av vilken karaktär det handlar om, då blir allt mer realistiskt, och det är bara bra!

Mönster: När boken är väl genomtänkt och när texten är som ett konstverk i sig.

Övrigt: Well, övriga saker?
Ordet: För att göra det ännu roligare tänker jag försöka beskriva hela boken med ett enda ord!
Slutsats: En slutsats. Sammanfattning.

På alla punkter förutom "Övrigt", "Ordet" och "Slutsats" har jag tänkt att ge poäng. 5/5 är max.
Det betyder alltså att sammanlagda maxpoängen är 20 p.

HUR JAG SORTERAR KAPITEL, javisst, jag vet att det kan vara jobbigt att bläddra igenom alla kapitel i en bok bara för att hitta det man vill. Så därför har jag sorterat titlarna på de böcker jag recenserar i bokstavsordning! Det betyder dock inte att jag läser i bokstavsordning : )

VAD MENAS MED LÄSLISTA?
Vid varje årsskifte kommer jag att publicera min läslista som också är en önskelista. Den består böcker och ibland författare jag vill läsa under året, helt enkelt.

L E T ' S G O !

Jag har en bok(b)logg också, om du kanske föredrar det!

nouw.se/Pandi

BokrecensionerWhere stories live. Discover now