- Vår vän Anne

39 2 0
                                    

av L. M. Montgomery
286 sidor
Ingår i en serie? Ja, "Anne på Grönkulla", 2:a boken.
Originaltitel: "Anne of Avonlea".
Översatt av Karin Jensen

Bok på Wattpad? Nej.

Boken börjar direkt med ett av Annes missförstånd. Sen får vi följa hennes liv som lärarinna och uppfostrandet av två väldigt olika tvillingar. Det kommer, förutom tvillingarna, även upp nya karaktärer.

1/5 Titel: Kan inte förklara varför, men jag tycker inte om titeln?

Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.

1/5 Titel: Kan inte förklara varför, men jag tycker inte om titeln?

3/5 Kapitelindelningar: Jag tror nog att jag får kopiera det jag skev om första boken: "Ett kapitel är som en liten berättelse i sig, med problem och lösning. Det tycker jag är annorlunda och kul. Ibland kan det dock kännas tråkigt eftersom boken kan kännas smått meningslös att läsa då det inte finns något övergripande problem som håller i sig".

2/5 Text: Ganska tråkig handling egentligen, även om det sker en del tokiga saker. Jag tror helt enkelt att boken inte lyckas fånga, i alla fall inte mig, på det sättet som en intressant historia borde göra. I slutet lade dock Montgomery ut en liten cliffhanger för alla som shippar Gilbert och Anne (jag löl), så nu ska jag ändå gå till biblioteket och låna tredje boken!

3/5 Mönster: Klistrar in igen: "Som ni säkert vet, så är boken rätt gammal. Språket är också märkbart gammalt och styckeindelningar görs med indrag. Det är ett plus eftersom det gamla förstärker känslan av att läsa en gammal klassiker."

Ordet: Platt, vilket egentligen är lite dumt att säga. När jag tänker efter fanns det ju ändå intressanta karaktärer, och lite spänning. MEN, det roade mig inte? Boken är inte en page-turner som historien har potentialen att vara. Å andra sidan behöver det inte vara något negativt. Jag läste boken innan läggdags, och den är perfekt för att varva ner dig och få dig trött. :)

Sammanfattning: 9/20 poäng, tyvärr en ganska tråkig bok. Passar bra innan du ska sova.

BokrecensionerDär berättelser lever. Upptäck nu