Let it snow

29 1 0
                                    

av Maureen Johnson, John Green, Lauren Myracle

354 sidor
Ingår i en serie? Nej.
Språk: Engelska
Finns svensk översättning? Ja.

Bok på Wattpad? Nej.

Tre kärleksfulla berättelser utspelar sig under samma dygn, ungefär, och knyts ihop i slutet. Det är jul och det är en stor, stor snöstorm som sätter allt i rullning.

5/5 Titel: Egentligen är titeln inte direkt kopplat till berättelserna, för aldrig kan man läsa ordagrant "Let it snow" mer än på en sida

Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.

5/5 Titel: Egentligen är titeln inte direkt kopplat till berättelserna, för aldrig kan man läsa ordagrant "Let it snow" mer än på en sida. Jag tycker ändå att titeln är väldigt bra. För det första skänker den mig en sådan julkänsla! För det andra är förutsättningen till alla tre berättelser snöstormen som varade under julen i boken. Utan stormen: inga fina julkärlekssagor!

4/5 Kapitelindelningar: Det känns som att den sista berättelsen var gjord för att sträckläsas, för jag behövde alltid läsa föregående kapitel för att fräscha upp minnet, vilket jag ej behövde göra  när jag läste de andra två texterna. De andra två texterna läste jag ofta ett kapitel i taget, ibland tre på en gång. Båda varianterna fungerade lika bra.

5/5 Text: Alla tre författare skriver såklart olika, men alla är de humoristiska! Texterna är juliga och mysiga att läsa nu i december, samtidigt som karaktärerna går på äventyr - framför allt i de första två texterna av Johnson och Green - som jag aldrig hade vågat mig på. Det fina är att äventyren gestaltas rätt vardagliga, som om det inte alls är våghalsigt att försöka ta sig till ett Waffle House när snön ligger metertjock. 

En annan grej som berättelserna har gemensamt, som jag tycker märks och som gör boken fin, är att karaktärerna växer och förändras genom kapitlen. Det är kul att se hur de utvecklas och upptäcker nya sidor av sig själva. I slutet knyts säcken ihop, vilket ger boken ett "riktigt" slut. 

Jag uppskattar att det är gulliga kärleksberättelser som berättas, och inte sliskiga. Jag känner mig alltid lite obehagad när jag läser sådant som är på gränsen till snuskigt? När det däremot handlar om dessa gulliga historier får jag lust att säga "aaaw" och jag blir liksom lite, lite varmare i hjärtat. Förvänta dig dock inte så mycket kärlek i den sista texten, för där är det mer personlig utveckling och vänskap (också en form av kärlek, tho') som är i fokus.

3/5 Mönster: Tjaa, snöflingorna i boken jag fick tag på ger härliga julkänslor, men annars finner jag inget speciellt i hur boken är till utseendet.

Ordet: Julmys, är det ett ord? I varje fall såg jag alltid fram emot min lässtund varje kväll, för boken gjorde den så julig och mysig!

Sammanfattning: 17/20 poäng, rekomenderas nu när julen står för dörren! Värmande, rolig och fin.

BokrecensionerDär berättelser lever. Upptäck nu