↬ Någon form av sammanfattning+2019 läslista

78 2 13
                                    

HAJ PÅ ER, PANDI HÄR!
Vet att detta kommer sent. Tanken är ju att detta ska komma i Januari, och nu är det liksom Febr- nej, det är första Mars(!) - men bättre sent än aldrig, eller hur?

Jag har läst igenom tidigare kapitel och försökt att skriva klart bokrecensioner som aldrig blev klara, men motivationen är inte på topp och efter ett tag blir det jobbigt att kolla upp sidnummer med mera, nu när böckerna är tillbaka på biblioteket.

Så istället för att försöka ta igen recensioner, som ändå inte kommer att bli bra, så tänkte jag bara kort sammanfatta min läsning sedan jag slutade uppdatera bokloggen.

Böcker som jag rekommenderar:

Läst 2018
En man som heter Ove, den var så bra att jag vid slutet inte ville läsa ut den. Samtidigt som den är komisk är den också allvarlig och den berörde mig verkligen, nästan till tårar. Den är inte klyschig, vilket också är ett pluspoäng. Kom dock ihåg att det är en vuxenbok, så orden kan ibland vara svåra.

Jag ger dig solen, to be honest: först tyckte jag inte att den var bra. Jag blev besviken, eftersom alla recensioner och omdömen jag hört om boken var jättetoppenbra. Den största anledningen till att jag bestämde mig för att låna boken var dock att en ledare från ett sommarläger jag var på förra sommaren sa att Jag ger dig solen skulle likna Boktjuven, och det var - och är fortfarande - den bästa boken som jag har läst.

Anlendingen till att jag först inte tyckte om Jag ger dig solen var alltså för att jag hela tiden jämförde den med Boktjuven. Senare insåg jag att båda böckerna är vackra på sitt egna sätt, men båda tar hjälp av språket för att beskriva sådant som inte går att beskriva. Det som är intressant med Jag ger dig solen är att berättelsen berättas utifrån två olika perspektiv, och beroende på vilket så förändras också språket. Därför tycker jag om vissa kapitel bättre än andra, men samtidigt hade boken inte varit lika bra utan de andra kapitlen.

Stanna, jag tror att boken kan tolkas väldigt olika. Man skulle nog kunna säga att den handlar om två vitt skilda  ämnen - kärlek och nyförälskelse, och sorgen när man vet att någon kommer att lämna ditt liv för alltid, någon du redan börjat sörja.

För mig la jag min uppmärksamhet främst på den andra delen, och tyckte att boken var riktigt vacker och den berörde mig verkligen. Förväntar man sig en typisk kärleksberättelse, tror jag däremot att man kommer att bli besviken.

Nu till läslistan, som i år inte är så lång...

Svensk skönlitteratur
Livet efter dig För en gångs skull har jag inte tagit reda på vad den handlar om mer än att det är en kärlekshistoria som enligt min uppfattning liknar den i Förr eller senare exploderar jag. Ser fram emot att läsa den då min bästisfästis tycker att den är värd att läsa och håller på att läsa del 2.

Svindlande höjder, ja, det skrev jag förra året också, det är jag medveten om. Intresset till boken kommer i vågor känns det som. Ibland vill jag läsa den, ibland inte. Men det är en välkänd bok, så dålig kan den ju inte vara?

Engelsk skönlitteratur
The fault in our stars, för att
1, jag behöver bättra min engelska och
2, DEN VERKAR VARA SÅ VACKER :,) men också sorglig och liksom djup och inte ytlig och kanske lite poetisk också?

Poesi
Kärlek Och Uppror, ska tydligen vara en diktsamling för ungdomar - förhoppningsvis lagom fumlig!

BokrecensionerDär berättelser lever. Upptäck nu