The Art of Being Normal

86 3 6
                                    

av Lisa Williamson
352 sidor
Ingår i en serie? Nej.
Språk: Engelska
Finns översättning? Nej.

Bok på Wattpad? Nej.

Boken följer två huvudpersoner, med två olika hemligheter. David vill vara en tjej, men det vet bara hans bästa vänner. Leo blev tvungen att byta skola, och ingen vet varför. Det kommer en tvist i mitten av boken, ett avslöjande, som förändrar mycket - så jag kan ju inte ta mig friheten att berätta och förstöra läsningen för er!

 Det kommer en tvist i mitten av boken, ett avslöjande, som förändrar mycket - så jag kan ju inte ta mig friheten att berätta och förstöra läsningen för er!

Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.

Bokens framsida

5/5 Titel: Första gången jag såg titeln, trodde jag att boken skulle vara väldigt klyschig och handla om en tonåring som börjar i en ny skola och tänker saker som: "Guuuud, mina föräldrar är sååååå pinsamma!" och "Den där killen är typ så snygg! Synd att Den Populära Tjejen också gillar honom". Sen såg jag framsidan, läste baksidan, och tänkte: Jag tror att boken har ett viktigt budskap. Det är svårt att förklara utan att avslöja för mycket, men om du läser boken kommer du både förstå och se på titeln ur ett helt annat perspektiv - något som jag faktiskt blev lite ledsen av.

3/5 Kapitelindelningar: Om jag minns rätt så fanns inte så många cliff-hangers (bra för min del). Kapitlen var något för korta för min smak, men det är bättre än att de är för långa!

4/5 Text: Det finns inga utmärkande beskrivningar eller målande metaforer. Däremot behandlar boken om ett jätteviktigt ämne, och det faktum att den faktiskt är lite klyschig i början gör resten av boken ännu bättre. Djup i karaktärerna tycker jag att Lisa har fått till - och en Fun Fact: under ett av de sista kapitlen trängdes tårar i näsroten, de trillade dock aldrig fram. Har svårt för att gråta av böcker, så detta måste ju vara något sorts tecken på att Lisa har fått till bra karaktärer?

1/5 Mönster: Det finns inget speciellt med bokens design eller liknande som lyfter läsupplevelsen, förrutom det att teckensnitten är olika beroende på vilken av huvudpersonerna som berättar.

Ordet: VIKTIG, boken är väldigt viktig. Och det är en bok som man lär sig saker av. Den har bland annat fått mig att förstå transpersoner lite, lite mer.

Slutsats: 13/20 poäng. Det är en bok som varvar klyschiga händelser med verklighetstrogna. Karaktärerna lär du känna genom boken, du får växa med dem. Jag tycker att boken är väldigt viktig och önskar att fler får läsa den.

BokrecensionerDär berättelser lever. Upptäck nu