DiiMinores - Mindre värd

171 9 9
                                    

Okej, jag har precis läst DiiMinores "mindre värd" så nu kör vi väl helt enkelt bara igång!---->

"Mindre värd" av DiiMinores handlar om Nicolina. En flicka född långt efter ett krig som förändrat världen så som vi känner till den idag.
Som cyborg, hälften människa, hälften maskin, tillhör Nicolina de som ligger allra lägst i samhället och med sina lika bor hon på ett boende med strikt kontroll och disciplin.
När Nicolina en dag sitter med sina närmaste i matsalen dyker plötsligt kungen upp på skärmarna och meddelar att han tänker gå i krig mot nord.
Ett krig där han vill att alla cyborgs ska tjäna i hans namn, inklusive unga Nicolina.

*

Din inledning är väldigt intressant och dystopier som den här är något som alltid lyckas fånga mitt intresse!
Till en början påminde din berättelse mig väldigt starkt om boken "Cinder" av Marissa Meyer och jag kan tänka mig att du hämtat inspiration därifrån.
Det oroade mig aningen att de skulle likna varandra men när jag började läsa försvann den oron. Även om mycket bakgrundsfakta om tex cyborgs liknar "Cinder" så påminner själva storyn mig än så länge faktiskt knappt om "Cinder" överhuvudtaget.
Storyn är intressant och beskrivningen får mig att vilja veta mer!
Ditt cover är även fint och titeln passar super!

När jag började läsa själva berättelsen märkte jag dock av vissa småfel här och där. Ibland saknades det till exempelvis ord och ibland hittade jag särskrivningar ex storstads ungarna-en sak som jag hört kan irritera vissa personer något in i helsike(inte mig dock! Så du kan ta det lungt;)).

Det förvirrade mig även smått hur du använde citattecken när huvudkaraktären tänkte och någon gång när en överordnad ropade på dem.
För senare använde du talestreck och allt blir nog snyggare om du istället kanske struntar i citattecknen i början.

Fortsättningsvis beskriver du karaktärerna väl men det blir antagligen bättre om du försöker blanda in beskrivningarna i storyn istället för att dra allt på en gång.

"Men snygg var han, med sina olivgröna ögon, sitt kastanjebruna hår som var aningen mörkare än mitt, som även är lite sådär fluffigt vackert, sin ljusa hud och rosiga läppar."

När du beskriver blandar du ibland även tidsformer som tex här över där du först skriver att han "var" men sedan byter till "är".
Tänk också på att variera längden på meningarna! Ibland blir dina meningar väldigt långa och det blir enklare att läsa om du kortar ner och varierar mer.

Du är dock otroligt duktig på att inte upprepa samma ord om i om igen och på att enligt mig använda "bra ord" som beskriver väl.
Du skriver även otroligt fint. Du har inga stora fel, jag har snarare fått gå in på smådetaljer. Mycket har du inte heller publicerat så det är förståeligt att man inte redigt har fått en helt klar bild av hur riket ser ut eller av huvudkaraktären.

Skriva kan du absolut och din story är intressant så jag hoppas du fortsätter! Felen går nog enkelt för dig att fixa till och hela tiden blir man ju bättre, så just keep going!

(Såg även precis att du ju bara är 12😱, så duktig asså!)

/Mvh elisalakris🙃

31 oktober 2018

Kritik (STÄNGD)Where stories live. Discover now