FuntimeFoxina15 - Some wolves never see the sky

131 8 1
                                    

Next up we've got the story "Some wolves never see the sky" by... *drumroll* FuntimeFoxina15!

Ska jag kanske ta det på svenska istället? Vi kör på det.

Dagens verk är denna gång dock på just engelska. Nya utmaningar för mig men sånt är alltid spännande!

*

"Some wolves never see the sky" handlar om flickan Jana. Jana är så som vilken annan tonåring som helst förutom det faktum att hon har en hemlighet...
För Jana är en så kallad "shifter" aka varulv och tillsammans med sin bror är de dem enda i den lilla amerikanska staden. Tills en dag då en ny kille plötsligt börjar i den annars ordinära klassen. Så fort han stiger innanför dörren verkar han uppmärksamma Jana som annars är en väldigt tyst och tillbakadragen tjej och som om ödet drar dem samman så ber fröken Jana att visa den nya killen, Mike, runt.

*

Vi har alltså en varulvsberättelse på tur. Det tackar jag aldrig nej till oavsett hur många det finns här på Wattpad😉.

Om vi sätter igång med ditt cover så måste jag  börja med att säga att  det är fint, du är duktig på att måla! Dock hade det nog sätt ännu bättre ut om du zoomade in lite så att bordet inte syns.
Titeln är även väldigt fin, lite poetisk sådär och jag tror jag förstår vad du menar med den, toppen👍🏻👌🏻

Din beskrivning var dock inte den enklaste att förstå sig på och med de engelskkunskaper jag har kan jag se att grammatiken inte sitter helt. Vissa meningar är lite småkonstigt konstruerade vilket såklart är en av utmaningarna med att försöka sig på ett annat språk.
Den låter dock intressant och du berättar enligt mig precis lagom, lagom för att jag ska ska börja undra och vilja veta mer. Absolut positivt!👍🏻

Nu kör vi på det viktigaste, the story.
I första kapitlet måste jag bara börja med att peka ut att du kallar ordet mening för "meaning" på engelska, detta är fel. Det engelska ordet är "sentence" men jag förstår absolut hur det kan bli fel där.
Grammatiskt gör du även här några fel men inte alls så att texten blir oförståelig. Du gör exempelvis fel gällande my, mine, a och an emellanåt.

Du nämner känslor och det som egentligen behövs och man får en ganska klar bild av vem Jana är i klassen redan i första kapitlet.
Jana är den tysta tjejen, lite utanför sådär och sådana karaktärer kan jag verkligen uppskatta. Dock måste jag få tillägga att du skulle kunna få till hennes "blyghet" bättre.
Vid ett tillfälle skriver du exempelvis hur hon plötsligt kommer ihåg att "just det ja, jag är blyg!" Som om det är någonting man kan glömma, att vara blyg är ju trotts allt någonting som hör till personligheten och som ofta sitter ganska naturligt, inte någonting som man glömmer och sedan minns.

När Jana och Mike går i skogen senare så går du även verkligen rätt på. Mike nämner i stort sätt "Du har en hemlighet, jag är en shifter, jag har ingen mate, jag har en flock, jag är alpha" i en enda mening vilket kan bli lite mycket på en gång. Det kan också vara bra att dra ut lite på spänningen och att man som läsare får försöka lista ut vissa saker på egen hand.
Ibland blir det även lite för mycket konversation, försök att också visa mer av karaktärernas tankar och känslor så att man får sig en större bild av helheten.

Som läsare är det även svårt att få sig  en bild av hur gamla karaktärerna är. De verkar väldigt unga pga sättet de pratar med varandra på men samtidigt kallar exempelvis Mike Jana för "darling" och samtidigt verkar dem *hrmhrm* intresserade av att se varandra nakna *hrmhrm*.
Det är svårt med konversationer men försök tänka lite mer på hur ungdomar(15-18 åringar)  i verkligheten faktiskt pratar med varandra.

Kap 5 och 6 though👌🏻 här steppar du definitivt upp ditt game. Du beskriver mer och tar upp saker så att vi som läsare får lära oss mer om sakerna runt omkring. Din engelska är även mycket bättre helt plötsligt, så ta dig en titt genom de äldre kapitlen, du kan säkert förbättra bara på egen hand. Berättelsen blir även mycket mer intressant nu när vi får höra om The Shadow Forest Pack och intresset vara växer medan man fortsätter läsa👌🏻👌🏻👌🏻.

Att ge sig på ett annat språk är inte alltid det enklaste men du lär dig säkert mycket genom att bara använda dig av det. Det kommer du säkert ha nytta av och om du bara fortsätter träna så kommer du säkert att klättra snabbare än du någonsin anat. Framförallt i och med hur ung du faktiskt är.
Det är bara att kämpa på✊🏻

/Mvh elisalakris🙃

Kritik (STÄNGD)Where stories live. Discover now