feminist

2.3K 124 70
                                    

Sektördeki ciddi manada tek feminist kız grubu SNSD.

#1 Röportajlarıyla bunu çokça belli ettiler. Bütün üyeler röportajlarda cinsiyetçi sorular sorulunca tepki veriyorlar özellikle Taeyeon ve Tiffany.

#2 İsimleri bile Girls' Generation. (kızların nesli)

#3 Amaçları zaten sektörde kız gruplarını önünü açmaktı ve bunu başardılar. Kendilerinden sonra gelen bütün kız gruplarını destekliyorlar. Ve özellikle erkeklerden uzak durmalarını tembihliyorlar (xd)

#4 Vücut açmadan başarılı olan sayılı kız gruplarından biri. Seksi konseptte bile vücut sergilemediler, kadınların seksi kullanmadan (kendilerini bir obje olarak göstermeden ) müzik yapıp başarılı olabileceklerini kanıtladılar. [Seksi konsepte karşı değilim, bunun bir sınırı olduğu kanısındayım. Kendilerini cinsel obje olarak göstermeden de seksi konsept yapılır ve bunun en iyi örneği de SNSD]

#5 Girl Power'ı tam yansıttılar. En çok antiye ve aynı zamanda en çok fana sahip kız grubu. Black Ocean'dan sonra bile ayakta kaldılar.

#6 Kızların da zor dansların altından kalkabileceğini gösterdiler. Hyoyeon, Kai ve Lay'in dans öğretmeniydi. I Got A Boy gibi erkek gruplarının yapmakta zorlandığı, Catch Me If You Can gibi hiçbir grubun yapmaya yanaşamadığı zor dansları var.

#7 Ayrıca Hyoyeon katıldığı dans yarışmalarında bir çok erkek yarışmacıyı (idolü) geçerek kazandı. Hatta genelde kazanan tek kadın oldu.

#8 Kızların vokal anlamında geride kalmadığını gösterdiler. Bütün üyelerinin solo yapabilecek sese sahip olmalarının yanı sıra Taeyeon vokal sahnesinde ezici bir güce sahip. TTS alt grubuyla bunu oldukça kanıtladılar. Kız grupları sadece güzelliğiyle, fiziğiyle öne çıkan; erkeklere nazaran daha az yetenekli(?) gruplar değildir ve yine en iyi örneği Girls' Generation kızlarıdır.

#9 Kız gruplarının, erkek gruplarından ayrı değerlendirilmesinin yanlış olduğunu gösterdiler. Vokal olsun dans olsun erkek grupları ile çok rahat yarışır hale geldiler. Bir çok önemli ödülü, rakipleri erkek gruplarına rağmen kazandılar, bir çok alanda alanın ilki oldular. Özellikle GDA Disc Daesang kazanan ilk kız grubuydu.

Benim gençliğim, gururum. Benim Girls' Generation'um.

 Benim Girls' Generation'um

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
𝑗𝑢𝑠𝑡 𝑘𝑝𝑜𝑝 𝑡ℎ𝑖𝑛𝑔𝑠² [ 𝑘𝑝𝑜𝑝 𝑜𝑝𝑖𝑛𝑖𝑜𝑛𝑠 ] ✓Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin