proud of all ggs

566 51 14
                                    

7. yılını doldurmak üzere olan bir SONE olarak yazmak istediğim bazı şeyler var.

Çevremde olan ya da olmayan her SONE'ın içten içe benimle aynı düşündüğünü biliyorum. Bazen linç yememek için bazen de diğer fandomlara olan sinirleri yüzünden bunları söyleyemiyorlar.

Bizi en çok gururlandıran şey Girls' Generation ve ulaşılamayacak başarıları. Girls' Generation normal bir kız grubu değildi, basit bir kız grubu değildi. Bir iki mücadele şovu sonrası ortaya çıkan bir grup hiç değildi, hiç bir zaman birilerinin kaymağını yalamadılar aksine kendilerinden sonraki bütün kız gruplarına kaymağı yalayabilme şansı tanımak için hep daha çok çalıştılar. Bu da onları Ulusun Kız Grubu ve KPOP'ın Kraliçeleri yaptı.

Bu statüye çıkmış olmaları onların çalışkanlığı engellemedi, her fırsatta kendilerini geliştirdiler, grubun bir zamanlar en zayıf sesi olan kişi bile solo yapabilecek sese sahip oldu, bir zamanlar en kötü dans eden üyesi şimdi ana dansçı ile kapışır oldu.

Tek tutkuları tek hedefleri müzik değildi, kimisi moda piyasasına açıldı orada başarılı oldu kimi çocukluk hayali olan Kore Elçiliği için uğraştı ve çok başarılı bir aktivist oldu.

Kazandıkları paralar da gözlerini kör etmedi, 45 dolarlık kıyafetlerle gezerek moda anlayışının lüks olması gerekmediğini anlattılar, yıllarca kendi üniversite/okulları başta olmak üzere UNICEF gibi çeşitli kurumlara, hastalık tedavisi için maddi durumu yeterli olmayan ailelere bağış yaptılar. Bu da yetmedi bir üyesi de kendi hayır kurumu açtı ve açtığı hayır kurumu ile ihtiyacı olanlara ışık oldu.

Bu kadarı ile de kısıtlı değildi, toplumsal kalıplara cinsiyet eşitsizliğine karşı durdular, LGBT'ye desteklerini her fırsatta her yerde belirttiler.

En önemlisi bir 'kız grubu' nasıl olur onu öğrettiler. Kadınların seks objesi olmadığını, seks objesi olarak kendilerini satmadan da halkın ilgisi ve sevgisinin yakalayabileceğini gösterdiler.

Bu raddeye kadar hiç bir şey kolay değildi. Çıkışları aman aman ses getirmedi, üyeler hemen kabul edilmedi. Black Ocean'a maruz kaldılar. Yıllarca yeteneksiz oldukları, sadece cicili bicili bir kız grubundan ötesi olmadıkları söylendi. Ilişki haberleri yüzünden aldıkları nefret ikiye katlandı. Hindistan, Endonezya gibi yurtdışı etkinliklerine çağrıldıkları ülkelerin politikacıları tarafından aşırı cinsiyetçi söylemlere maruz kaldılar. ("Çocuklara neden SNSD'yi izletiyoruz, onlara örnek olsun diye ülkeye seks objelerini mı getirtiyorsunuz") En ufak yanlış anlama sonucu çıkan olayda bile pusuda beklercesine haber sunucularından linç yediler, olimpiyatta kaybetmelerinin suçunu kızlara attılar. Farklı ülkenin kız grupları tarafından haklarında ileri geri konuşuldu, estetikten başka bir şey olmadıkları ileri sürüldü.

Ama şu an bunların hiçbiri önemli değil. Bu olayların altından başarıyla kalktılar ve bütün bu olaylar onları daha güçlü yaptı. Kore'nin temsilci kız grubu ilan edildiler. Efsane unvanını sonuna kadar hak ettiler.

Girls' Generation bir devrim başlatmadı onlar devrimin kendisiydi. Adları gibi, Girls' Generation! (Kızların nesli)

Girls' Generation olmak kolay değildi elbet. SONE işte bu yüzden gurulu. SONE kızlara bu yüzden bu kadar bağlı.

Aynı şekilde SONE şu an sektörde olan ve bundan sonra da sektörde var olmaya devam edecek bütün kız grupları ile gurur duyuyor.

Çünkü bizim gözümüzde aslında bütün kız grupları Girls' Generation'ın bize mirası.

Şu an belki aktif değiller, belki de hiç olmayacaklar. Bedenen. Sektördeki bütün kız grupları onların şarkıları ile pratik yaptığı, stajyerler onların şarkıları ile şirketlere girmeye başardığı, çaylaklar rol modeli olarak Girls' Generation'ı seçtiği sürece SONE bu mirası koruyacak.

Diyeceksiniz ki Twice ne oluyor ? Ya da BlackPink? GFriend'i desteklediğiniz görmedim?

Kendi adıma konuşuyorum ben Twice'a nefret beslemiyorum, üçüncü jenerasyon kız gruplarının en başarılılarından. Muhtemelen çoğu SONE da böyle düşünüyor. Ancak Once fandomunun daha yeni çıkmış bir grubu hemen Girls' Generation ile karşılaştırması, Girls' Generation aleyhine projeler düzenlemesi (IGAB dislike project) ve yine fandom ile şirketin yaptığı birbirinden asılsız ve yanlış medya oyunları yüzünden açıkca desteğini göstermiyor. Bir yandan da hepimiz yıllar geçtikçe kızların geliştiğini görüyoruz. Sıkı çalıştıklarını zaman ilerledikçe fark ediyoruz. Zaman ilerledikçe her şeyi daha yerine oturtacaklar.

GFriend ' den de nefret etmiyorum. Aksine çevremde onları açıkça destekleyen SONE çok. Tüm fandomun tek derdi çıkışlarının birebir ITNW olması. Bu da kızların suçu değil zaten kimse de suçu kızlara atmıyor. GFriend zor kareografileri ile yeterince önce çıkmış bir grup. Üyeler gerçekten yetenekli ve alçakgönüllü.

BlackPink konusuna gelirsek ben de dahil olmak üzere çevremdeki birçok SONE kızları oldukça sevip destekliyor, ki kızlar açık ara 3. jenerasyonun kraliçeleri.

Her neyse. Şu an sektörde olan adını duyurmuş/duyuramamış, çaylak veya 5-6. yıllarını doldurmuş, seksi/ tatlı veya herhangi bir konsepti yapan bütün kız grupları ile gurur duyuyoruz, kızlarımızın onlarla gurur duyduğu gibi.

 yıllarını doldurmuş, seksi/ tatlı veya herhangi bir konsepti yapan bütün kız grupları ile gurur duyuyoruz, kızlarımızın onlarla gurur duyduğu gibi

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Benim gençliğim, gururum

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Benim gençliğim, gururum. Benim Girls' Generation'ım.

« come on girls, it's our generation »

𝑗𝑢𝑠𝑡 𝑘𝑝𝑜𝑝 𝑡ℎ𝑖𝑛𝑔𝑠² [ 𝑘𝑝𝑜𝑝 𝑜𝑝𝑖𝑛𝑖𝑜𝑛𝑠 ] ✓Where stories live. Discover now