changmin / chen tepki farklılığı

534 23 29
                                    

Bu tepki farklılığı çok normal. Ve azcık empati kurmayı denediğinizde bile birazcık bile olsun haklı. Nedenlerini sıralayacağım şimdi.

#1 Chen daha 8 yıllık yıllık idol ve EXO hala zirvede, bir sürü ergen/ küçük fana sahip. Changmin ise 17 yıllık sektör kıdemlisi bu nedenle fanların yaş ortalaması daha büyük.

#2 Chen fanservis yapan, ilgilenen bir idoldü. Kaldı ki zaten KPOP sektörü, idolleri bir cinsel obje/sevgili şeklinde pazarlıyor. Bu nedenle hayranların sonradan hayal kırıklığına uğraması normal. (Ama tabii ki abartmaya gerek yok aq adam senin malın değil. )

Changmin de fanlarına karşı ilgili ama fanservis yaptığı bir an hatırlamıyorum bilen varsa gösterebilir sndkladkkwoeow

#3 Bir çok fan tabi ki ve de haklı olarak (sektör böyle pazarlandığı için) öğrendikten sonra artık o idol için para harcamak istemiyor. Chen solo çıkarıp iyice para kazandıktan (hayranların deyişiyle düğün parasını çıkardıktan) sonra ilişkisini açıkladı. Bunun ciddi manada ve daha ağır bir şekilde hayranları ATM olarak kullanmaktan farkı yoktu. Doğal olarak bu onun için çok büyük bir eksi oldu. Ancak Changmin, dedikodu bile çıkmadan kendi isteği ile yılın başında ilişkisini açıkladı. Ve solo albümünü çıkardığında ilişkisi olduğunu biliyorduk zaten. Bu nedenle onu hala destekleyecek insanlar desteklemeye devam etti, bırakacak olanların da laf atabilecek bir bahanesi yoktu.

#4 Chen olayla çok kötü başa çıktı gerçekten. Sevgilisinin hamile olduğunu gizlemeye çalışması ve onu da saklaması da eksilerden biriydi. Aynı şey Changmin için geçerli değil ,Changmin iddiaları yalanladı kaldı ki onu gerçekten tanıyan biri, sevgilisinin 'kesinlikle hamile olduğunu' söyleyemez, ki değil.

#5 Chen yazdığı mektupta hayranlarına değil de çocuğuna/karısına odaklıydı. Bu kötü bir şey değil tabii ki ama çocuk içinde bulunduğu sektörü mu unuttu acaba? Hayranlar çıldırmışken yapması gereken onları sakinleştirmek, mektupta tabii ki karısından çocuğundan bahsedecek mektubun yazılma amacı o ancak hayranlara yönelik de bazı sevgi göstergeleri/teselli öğeleri olmalıydı. Demek istediğimi Changmin'in mektubundan anlayabilirsiniz. Kesinlikle Changmin'in mektubu çok daha samimiydi. (Ki changmin hiç de güzel şeyler yazmayı beceremez ama yapmış işte kral wjskwkdkwk)

Bunun tabii ki kıdemli olmakla da çok ilgisi var. Yıllardır bu sektörün içinde olan Changmin , ne zaman ne yapılması gerektiğini daha iyi görüp şahit olmuş durumda bu nedenle doğal olarak bu olayın altından en iyi kalabilen de Changmindi. TVXQ cidden diğer idollerin her konuda rol modeli alması gereken bir ikili.

Burada Chen gruptan atılsın demiyorum, yalan yanlış anlayıp sinirimi bozmayın. Exo üyeleri kalmasında sakınca görmüyorsa, şirket de görmüyorsa burda laf çürüklere düşmez. Ayrıca bence de Chen'in pek bir zararı olmayacak. Çünkü gruba fan çeken üye değildi. Grubun merkezi / visual üyesi ya da varyete kralı değil. Iyi bir vokali var ve gruptaki varlığı daha çok vokali ile. Belki evlenen Kai, Sehun veya Baekhyun olsaydı o zaman grup çok daha fazla etkilenirdi. Kaldı ki Baekyeon zamanında bunu iyice yaşadık zaten, baek yerine chen olsaydı Taeyeon bu kadar nefret almazdı.

𝑗𝑢𝑠𝑡 𝑘𝑝𝑜𝑝 𝑡ℎ𝑖𝑛𝑔𝑠² [ 𝑘𝑝𝑜𝑝 𝑜𝑝𝑖𝑛𝑖𝑜𝑛𝑠 ] ✓Место, где живут истории. Откройте их для себя