16

6.7K 448 14
                                    

Braden

,,Prečo sa na mňa tak dívaš ?" spýtal som sa Kyla, ktorý na mňa skúmavo hľadel a nevenoval sa jedlu, ktoré si rozhodne zaslúžil.

Dvakrát jeho futbalový tím vyhral a prišli sme si dopriať dávku jedla, z ktorého priberieme ako dve ženské, a on namiesto toho hľadel na mňa akoby som spáchal niečo zlé a on ani za boha nevie čo.

,,Usmievaš sa. Neobvykle veľa. Nevedomky. Máš dobrú náladu, čo tu už nebolo veľmi dlho a cítim z teba toľko energie, až sa mi z nej chce plakať. Kurva, vlastne to nie je energia. Je to šťastie," povedal nechápavo a rovnako sa aj tváril.

Iba som sa uchechtol a doprial si poriadny hlt z hamburgera. Počaš žúvania som sa naňho usmieval a nadvihoval obočím, dokonca žmurkol.

Nezasmial sa, nič. Znova sa prepol do skúmacieho pohľadu avšak, nechápavy výraz tam stále bol.

,,Buď si zamilovaný alebo si si zašukal tak kurevsky dobre, až ťa z toho vystrelo."

Zasmial som sa a hodil si do úst hŕstku hranoliek, ktoré som zalial kolou.

,,Si idiot," povedal a odsunul od seba jedlo.

,,Povedz mi, neidiotsky kamarát, ktorá sa na teba vysrala ?"

Kyle zavrčal a ukazovákom si prebehol nos. Následne na mňa hnusne pozrel a pritiahol si k sebe jedlo. Čo bola škoda, urobil som si chute.

,,Žiadna," povedal hnusne a aby nemusel viac hovoriť, jedlo do seba začal tlačiť ako človek, ktorý potrebuje extra dávku jedla a ak by ju nedostal, umrel by.

Odvrkol som si a s plnými ústami som prehovoril.

,,Koho ojebávaš ? Mňa či seba ?"

Trafil som do čierneho. Kyle položil jedlo na tácku a pozrel sa mi do očí.

,,Pamätáš si tu kočku, s ktorou si ma videl ?"

Prikývol som.

,,Bola na plese."

Vystrúhal som nechápavú grimasu, ale následne sa široko usmial. Ples.

,,Prišla tam s Derekom Billom. Trapák s trápnym menom a priezviskom. Poznáš ho. Myslel som si, že nemôžme pozývať ľudí z iných škôl. On však prišiel s ňou.
Bola ostrihaná, krásna a vyrazila mi dych. Úsmevom, so všetkým.
Myslel som si, že sa na mňa usmialo šťastie. Vybral som sa k nej. Už som skoro bol pri nej, keď sa zrazu vedľa nej objavil ten zasratý pajác.
Vieš, hneď po vás sme odišli aj my. Chvíľu sme spolu zotrvali, ale potom šla domov. Vedel som iba meno, pár veci. Žiadne prezvisko, nič."

Čakal som, čo povie ďalej, ale on mlčal. Ja som čakal na to, čo poviem on čakal na to, čo ja. Odkašlal som si.

,,Je to idiot."

Kyle na mňa šokovane pozrel. Popravde, pripadal som si ako ženská. Kamarátka jej povie o svojom idolovi, je to zlé, čaká totálny náklad, prípadne krutý plán o zabití a povie iba "je to idiot."

Určite mal v predstave ako ho zbijeme. Vlastne, my chlapi sme ako ženské.

,,Fajn. Radšej mi povedz o tvojom plese."

Široko som sa usmial a chystal sa prehovoriť, ale ústa som znova zatvoril.

Niečo ma napadlo, takže som sa to rozhodol skúsiť.

,,Povedz mi, ako dopadol Freyin ples."

Skúmavo sa na mňa pozrel. Chvíľu to trvalo, ale nakoniec prehovoril.

,,Najprv sa o tom nechcela baviť. Nakoniec som z nej niečo vytiahol. Nedopadlo to podľa jej predstáv a najradšej by na to zabudla. Vraj nechcela urobiť to, čo urobila a hanbí sa za to. A povedala niečo ako "budem rada, ak si to on nebude pamätať."

Rozhodilo ho to. Rozhodne. Nie však viac ako mňa. Stiahol som si z hlavu kapučnu a prešiel si po vlasoch. Mal som obrovskú chuť vraziť päsťou do steny, zakričať na celé hrdlo nadávky, ísť za ňou, vyplieskať ju a povedať jej, že nemôžem zabudnúť na najlepší večer vo svojom živote. Ale ak to chce, bude to mať. Zabudnem na to. Ak som ju nedostal ako malú, nedostanem ju vôbec.

Časť na dobrú noc, ráno, prípadne poobedie :). Aj keď obaja dostali košom

Frey √Kde žijí příběhy. Začni objevovat