4. bölüm

728 35 4
                                    

Ne kadar Allah’tan beni kurtarmasını söylesem de günün sonuna doğru kendimi iyi hissetmiştim. Bu çocuk okulda gördüklerimden çok farklıydı ve beni gerçekten de değiştiriyordu. Tanışalı daha ne kadar olmuştu ama ona çok alışmıştım ve bu sefer içimden Ali bey’e teşekkür ettim. Eve gitme vakti geldiğinde bana sıkıca sarıldı. Afallamıştım ama bende ona sarıldım. En azından bir erkek arkadaşımın olması beni iyi hissettirmişti.

“eve dikkatli git” dedi sevecenlikle.

“sen de” dedim ve orada yollarımız ayrıldı.

Anneme yaşadıklarımı büyük bir heyecanla anlattım o da bazı yerlerinde kahkaha atarak beni dinledi. Gerçekten hoşuna gitmişe benziyordu. Yerin dibine girmem onun hoşuna gitmişti. Günlüğüme de olanları ince ayrıntılarına kadar yazdım. Her ne kadar zorluklarla atlattığım bir gün olmasına rağmen içimden büyük bir yük kalkmış gibi hissettim. ÇÜNKÜ BEN BUGÜN BİR ERKEKLE RANDEVULAŞMIŞTIM. Bu kadar basitti…

Okula gidince kızlar etrafımda toplandılar. Hepsi hayretle beni dinliyordu. Kendimi hiç bu kadar ünlü hissetmemiştim. Ve bu çok hoşuma gitti. Günümün geri kalanı güzel geçecekti buna emindim ve o içimdeki canavar beni rahatsız etmeye cesaret edemeyecekti.

“ peki bir daha onunla buluşacak mısın?” dedi Elif teneffüste.

“bilmiyorum emin değilim. Ama buluşmayı istiyorum sanırım. Gerçi bana numarasını vermedi ve kendi hakkında hiç bir şeyden bahsetmedi. Hep benim hakkımda konuştuk” dedim.

“ bir bildiği vardır belki Ali bey’in” dedi Elif. Kim bilir ne bildiği vardır.

Eve gittiğimde hemen odama girdim ve kitabımı okumaya başladım. İşte şimdi günün yorgunluğu ve stresi üzerimden atılacaktı. Ama nedense gözüm ara da bir telefonuma kayıyordu. Acaba mesaj gelecek miydi? Ali bey’den ya da adını bilmediğim yakışıklı çocuktan.

Kitaba dalmıştım ve birden klik sesi geldi. Mesaj! Hemen telefonu elime aldım. Mesaj bilmediğim bir numaradan gelmişti.

“selam Nur. Bu benim numaram. Efe olarak kaydet.”

İsmi Efe’ydi. Onun hakkında bir şey öğrenmiştim sonunda. Ve çok heyecanlanmıştım. Artık telefon numarası bendeydi. Ve istediğimiz zaman mesajlaşabilecektik. Acaba bir daha ki buluşmamız ne zaman olacaktı. Ona tabi ki de cevap yazdım.

“tamamdır”

Ertesi gün Elif’e ismini öğrendiğimi anlattım.

“bana mesaj attı. Ali bey’den öğrenmiş olmalı ve nedense içime doğmuştu zaten” dedim.

“ kızım ben sana diyeyim, sizin aranızda kesin bir şey olacak çünkü ondan hoşlandığın her halinden belli oluyor” dedi.

“ o kadar belli oluyor mu” dedim ve egoma yenik düştüm.

“hem de nasıl” dedi ve gülümsedi. Uzun zamandan sonra birinden hoşlanmak güzel bir histi. Bu sıkıcı hayatımda ve stresli hayatımda azda olsa bir heyecan yaşamak beni hayata bağlamıştı ve bu durumdan da çok memnundum. İnşallah güzel günler beni bekliyordur. 

Hayat ArkadaşımWhere stories live. Discover now