5. bölüm

661 36 3
                                    

Evde odamda oturuyordum. Tırnaklarımı yemekle meşguldüm. Çünkü o canavar içime girmeyi başarmıştı ve onu nasıl çıkaracağımı düşünmekle meşguldüm. Belki biraz uyursam geçer diye düşündüm ama içimden uyumakta gelmiyordu. Bazen içime gerçekten de bir başka insanın ruhunun girdiğini düşünürdüm ve onunla konuşmaya, iletişim kurmaya çalışırdım. Belki de böyle düşündükçe kafayı yiyorumdur kim bilir. Ama bazen gerçekten kendimi tükenmiş hissediyorum ve delicesine ağlıyorum. Artık bu yaşadıklarımdan kurtulmak istiyorum ve normal bir genç kız olarak hayatıma devam etmek istiyorum. Doktorun beni iyileştireceğine dair verdiği söz hep aklıma geliyor ve o zaman biraz olsun rahatlıyorum. Tam umutsuzluğa kapıldığım sırada telefonumdan klik sesi geldi. Elime aldığımda mesajın Efe’den geldiğini gördüm. kötü olduğumu hissetmiş miydi acaba. Onun mesaj attığını görünce çok duygulandım ve gözümde biriken yaş birden yanaklarımdan süzüldü.  Telefonu elime aldım ve hayranlıkla bana yazdığı yazıyı okudum.

“iyi değilsin biliyorum. Eğer konuşmak istersen beni arayabilirsin”

Nereden bilmişti ki. Nereden bilebilirdi. Bu mesaj beni ona o kadar çok yaklaştırmıştı ki sanki şuan da yanımda gibiydi. Kendimi ona o kadar yakın hissediyordum ve bu güven duygusu ve birinin beni düşündüğü duygusu içimi ferahlatmıştı. Ali bey’in gerçekten bildiği bir şey vardı. Ve ben her zaman ona güvenmeye devam edeceğim.

“keşke yanımda olsan” diye yazdım. Çok duygulanmıştım ve yine o çaresiz anıma denk gelmişti ve böyle yazmadan edemedim. Ama sonradan biraz pişman oldum. Yanlış anlamasından korkuyordum.

“ben hep yanındayım” yazdı. İşte bunu hiç beklemiyordum. Ne demek yanımdaydı. Bunu soyut bir kavram olarak yazdığından emindim ve daha şiddetli ağlamama sebep olmuştu. Şuan da ona tüm sırlarımı anlatabilirdim. Tekrar bir klik sesi geldi heyecanla telefonu elime aldım.

“şimdi yaşadığın her şeyi unut ve uyu. Rahatlamanı ve güzel rüyalar görmeni sağlayacağım” yazıyordu. Nedense ona inanmıştım. Ona sonuna kadar güveniyordum ve dediğini yaptım. Hala gözümden yaşlar akıyor olsa bile dediğini yerine getirecektim. Uzandım ve son bir mesaj attım.

“iyi geceler”

Rüyamda ucu gözükmeyen bir okyanusa bakıyordum. Rüzgar çok şiddetliydi saçlarımı savuruyordu. İçim huzurla ve neşeyle doluydu. Kendimi güvende hissediyordum. Arkadan biri bana sarıldı. O olduğunu biliyordum ve buna izin verdim. Başımı onun omzuna yasladım ve okyanusu beraber seyretmeye başladık. Bunun bir rüya olduğunu biliyordum ve hiç bitmesin istiyordum.

Telefonun alarm sesi ile uyandım. Bu annemin telefonundan geliyordu ve sesi bana kadar ulaşmıştı. Bundan bir süre nefret ettim. Beni annemin uyandırmasını tercih ederdim. Dün yaşadıklarım aklıma geldi birden ve gülümsedim. Gerçekten de çok güzel ve gerçekçi bir rüya görmüştüm. Bütün günümü bunu düşünerek geçirebilirdim. Onun varlığı beni çok mutlu ediyordu. Ve onunla bir an önce görüşmek istiyordum. Nasıl bu kadar iyi hissedebilirdim. Kendimi yeniden bir filmde oynuyormuş gibi hissettim ve aşık numarası yapmaya koyuldum. Gerçekten kafayı yemiştim. Ama bu çok tatlı bir duyguydu ve beni terk etmesini asla istemiyordum. içimdeki canavara galip geleceğinden adım gibi emindim. 

Hayat ArkadaşımHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin