ÖZGECAN ASLAN

1.2K 47 2
                                    

Yeni bölüm değil, çok daha önemli!

11 Şubat çarşamba günü hayatı canice elinden alınan Özgecan Aslan'la ilgili birkaç şey söylemek istiyorum.

Allah rahmet eylesin, cennette yerinin hazır olduğunu biliyoruz. Ama tecavüzcü katillerin burada elini kolunu sallayarak gezmelerine de izin veremeyiz. Bu Özgecan değil, sen de olabilirdin, ben de olabilirdim. Ablalarımız, kardeşlerimiz... Buna bir DUR demek lazım! Kadınlık çok zor. En ufak bir hareketinde bile 'Tahrik etmeseymiş' deniliyor. Bu acı verici.

Daha kim bilir kaç tane psikopat var böyle. Kim bilir kaç tanesi otobüsle minibüsle kaçıracak! Kim bilir kaç tanesi tecavüz edecek! Kim bilir kaç tanesi yakacak! Kim bilir kaç tanesi annelerin sabah süt içirip okula yolladığı biricik bebeklerini öldürecek! Kim bilir daha kaç tanesi babasının emek emek büyüttüğü, her şeyden sakındığı meleklerini beş dakikalık zevki için kurban edecek!!!

Biz kadınız. Sokakta gülmek hakkımız. Hamileler sokağa çıkmasın diye aptalca kurallara bakmayız. En büyük kuralı biz koyarız.

Siz erkeksiniz. Mini etek, şort giyen kıza laf edemezsiniz. Tahrik etti, ben de tecavüz ettim diyemezsiniz. Erkekseniz adam olmayı da bileceksiniz.

#Unutma #Unutturma

Sıradaki sen olabilirsin. Özgecan'dan önce de oldu. Sonra da olabilir. Daha kaç melek kaybedilebilir? Aptal zihniyetler yüzünden daha kaç güzel insanın hayatı acımasızca elinden alınır? Kadınlar rahat rahat otobüse bile binemeyecekse, ara sokaklardan korkmadan geçemeyecekse, istediği kıyafetle arkadaşlarıyla buluşamayacaksa adalet var diyemezsin sen bana! Hani nerde adalet!? Toprağın çok çok altında.

Ben hiçbir erkeğin şort giymesinden etkilenmememe rağmen neden erkek benim bacaklarıma yiyecek gibi bakar? Hani nerde kadın erkek eşitliği. Ben tecavüze uğrayıp bilekleri kesilen yakılarak dereye atılan bir erkek ne gördüm ne duydum. Erkekler ellerini kollarını sallayarak geziyorken kadınlar evden çıkmaya korkar oldu. Söyle şimdi bana, eşit mi erkekle kadın?

Yazık değil mi kadına? Suçu ne onun? Doğurmak mı? Erkeği büyütmek mi? Onu ADAM etmek için çabaladığı halde bütün hayatını feda ettiği çocuğunun onu dinlememesi mi?

Kadın olmak mı kadının suçu!!?


Bakın ne diyeceğim, utanın erkekliginizden, utanın gücünüzü kadını korumaya değil de tecavüz etmeye harcadığınız için. Utanın birçoğunuz ADAM olamadığı için. Utanın ve birkaç şey söyleyin kendinize. Benim de annem, kardeşim var diyin. Onlara bir şey olsa ne yapardım diyin. Onları koruyun. Ve bütün kadınlara saygı duyun.

Ve siz kadınlar. Asla susmayın. Hakkınızı arayın. Erkeklere ADAM olabilmeyi öğretin. Hep beraber öğretelim! Çığlık atsın diyenlere çığlık attık da duydunuz mu diyelim! Biraz da biz hesap soralım. Hep bize mi neden tahrik ettin denilecek? Biraz da biz onların aptallıklarının bizi nasıl tahrik ettiğini gösterelim. Onların aptallıkları yüzünden hayatına kaybeden meleklerimizin hesabını soralım. 16 Şubat'ta siyah giyinip kadınların da güçlü olduğunu gösterelim.

Biz güçlüyüz. Tek suçumuz kadın olmamız. Özgecan bizim için dünyanın en güçlü meleği. Biz bile burada bu kadar üzülürken ailesinin neler hissettiğini kimse bilemez. Acıları dinmez. Katillere ne yapılırsa yapılsın acıları dinmez. Asla unutmazlar meleklerini.

Sen de unutma, unutturma! Daima hatırla, hatırlat! İnsanlık suçlarına göz yummak suçtur!!!! Bir gün hesap sorulur!!!! Cinsiyet ayırmaksızın her vatandaşın canını ve haklarını korumak görevinizdir!!!!!!

Dilerim son gününü hiç hatırlama Özgecan hayallerinle huzur içinde uyu.

Ufaklık ve PlayboyWhere stories live. Discover now