1. Bölüm - Aniden gelen tatil planı!

75.7K 2.8K 4.8K
                                    

Gökyüzünde yükselen güneş tüm ihtişamıyla sıcaklığını hissettiriyordu. Tenimde tatlı bir esintiyle dalgalanan meltem bana huzuru vaadederken önümde uzanan berrak mavilikteki uçsuz deniz içimi mutlulukla dolduruyordu. Doğup büyüdüğüm şehir, İzmir'in muhteşem görüntüsü beni her seferinde kendine hayran bırakmayı başarıyordu.

Rüzgar hafifçe eserek doğanın enfes kokusunu oradan oraya taşırken derin bir nefes alıp yavaşça bıraktım. Yaz mevsiminin ilk aylarında açan çiçeklerin kokusu çarpıcı güzellikteydi. Dudaklarıma yayılan gülümsemeyle birkaç dakika daha şehrin büyüleyici manzarasını izleyip pencerenin önünden çekildim. Nitekim kahvaltı vakti gelmişti ve bahçeye inmeden önce hazırlanmam gerekiyordu.

Mutlu bir şekilde tempo tutturup sevdiğim şarkılardan birini mırıldanarak dolabımı karıştırmaya başladım. Annem ve babamla birlikte yaptığımız kahvaltılar asla saatini şaşmazdı ve sırf bu yüzden her gün erken uyanmayı kendimize kural edinmiştik. Tabii bir de ailecek sabah sporlarımız olurdu ki ben en çok bu anları severdim, zira annemden kaptığımız sağlıklı yaşam rutinleri çok hoşuma giderdi.

Üzerime askılı pembe bir tişört ve beyaz keten şortumu giyerek ayna karşısına geçtim. Ateş kızılı saçlarım dalgalar halinde belime kadar uzanıyordu. İri gözlerim yeşil renkti, beyaz tenim pürüzsüz olduğundan çoğu zaman makyaj yapmama gerek kalmıyordu. Dışarı çıkarken yalnızca rimel ve dudaklarıma sürdüğüm bir ruj yeterli oluyordu. Annemden aldığım genetik miras sayesinde oldukça şanslıydım şüphesiz.

Kusursuz genler için teşekkürler anneciğim!

Kahvaltının ardından annemle babamı başbaşa bırakıp odama çıktım. Yatağıma uzanarak telefonumu elime aldım ve kısa bir süre önce Ankara'ya taşınan çocukluk arkadaşım Buket'i aradım. Onu çok özlemiştim ve acilen kanka sohbetine ihtiyacım vardı. Fakat telefonu kapalıydı, belki annesiyle dışarı çıkmıştır diye düşünerek bu kez de Seda Teyze'nin numarasını tuşladım.

Ne yazık ki Buket'e ulaşamadım ancak Seda Teyze ile muhabbet etme fırsatı yakaladığım için memnundum çünkü kendisinden beni aşırı mutlu edecek bir haber almıştım. Sonrasında Seda Teyze ile konuştuğum o öğleden sonra en mutlu olduğum günlerden biri haline dönüşmüştü. Zira en yakın arkadaşım Buket, okulunun düzenlediği Antalya'ya tatiline gidiyordu!

Yolculuk planını öğrendiğim an coşkuya kapılarak evin içinde sevinç çığlıkları atmam bir olmuştu. Çünkü uzun zamandan sonra onu tekrar görme fırsatını yakalamam büyük bir şanstı ve ne olursa olsun bu şansı kesinlikle değerlendirmeye kararlıydım.

Telefonu kapatır kapatmaz hiç hız kesmeden heyecanla aşağıya inerek annemle babamın yanına gittim. Aralarında derin bir sohbete dalmış kahvelerini yudumluyorlardı, neşeyle hoplayıp zıplayıp karşılarına geçince, içimden taşan sevinçten yerimde duramadığımı gördüklerinde bir şeyler olduğunu çoktan anlamışlardı.

Annem kahve kupasını masaya bırakıp merakla, "Ne oldu Gazel?" diye sorarken babam, "Yine ne gibi bir haylazlığın peşindesin acaba Gazel," diye ekledi bir kaşını yukarı kaldırarak.

Heyecanım öyle fazlaydı ki neredeyse çığlık atarak direkt konuya girdim. "Anne! Baba! Lütfen Antalya'ya tatile gidelim, çok istiyorum lütfen."

Ardından ikisinin şaşkın bakışları altında Seda Teyze ile konuştuklarımdan bahsederek bütün her şeyi anlattım ve Buket'le eski günlerimizdeki gibi yeniden bir araya gelmek adına ona sürpriz yapmak istediğimi söyledim. Ailem o kadar anlayışlıydı ki beni hiç kırmayarak isteğimi hemen kabul ettiler. Onlar gibi anne babaya sahip olduğum için kendimi çok şanslı hissediyordum.

Şimdi ise...

Ah, hiç sormayın, yoğun bir ısrarla annemle babamı başka bir konu için ikna etmeye çabalıyordum, fakat bu seferki isteğim birazcık ımm... nasıl desem... Benim için feci heyecanlı bir deneyim ailem için de hassas bir durum olduğundan ne yaparsam yapayım onları ikna edemiyordum ve bıktıracak düzeydeki ısrarlarım da nafile görünüyordu. Nihayetinde bir türlü orta yolu bulamıyorduk.

EN ACI AŞKDonde viven las historias. Descúbrelo ahora