Bölüm 4

437 11 2
                                    

Multimedya Bulut

Sabah telefonumun zil sesiyle uyandım.Annem arıyordu.Sabahın altısında hem de.Gözümü zorla da olsa aralayarak cevaplaya bastım.

"Efendim anne." dedim sıkkın bir ses tonuyla. Yatakta dönerek doğruldum.

"Nasılsın Simay" hâlâ nasıl hiçbir şey olmamış gibi konuşabiliyordu.Annemin en sevmediğim yanı da buydu.Ben her açıdan babama çekmiştim.Babam sessiz , her ortama uyum sağlayan , sakin bir adam olmuştu her zaman.Annem öyle değildi.Tam tersine annem macerayı seven , tam kafa dengi bir kadındı.Ama benim kafam ona uymuyordu.

"Gayet iyiyim anne beni merak etmen gerçekten çok hoş sana minnettarım."

"Dalga geçmenin sırası değil , Simay." dedi ve uzun bir soluk aldı.Arkadan da o pislik herifin sesi geliyordu.Tekrar sinirlenmemek için nefesimi tuttum.Annem tekrar konuşmaya başladığında yataktan tamamen kalkıp odanın içinde dolaşmaya başladım.

"Banka hesap numaranı vermeni söylemek için aradım.Sana para göndereceğim.Başının çaresine bakman gerek."

Hah!Birde hala beni düşünüyor.Sanki beni yalnız bırakması yetmiyor gibi.Koskoca şehir - İstanbul da- beni tek başıma ortada bıraktığı yetmiyormuş gibi.

"Hıhı sana mesaj atarım." deyip tam kapatacakken "Seni seviyorum." dedi.Bu bir şeyi değiştirmedi.Telefonu kapattıktan sonra mesaj bölümüne girip anneme hesap numaramı yolladım.Okula erken gidip müdürle görüşmem gerekiyordu.Altıma kot geçirip üzerime gömlek geçirdim.Ayağıma da ayakkabılarımı giyip dışarıya çıktım.Otelin hemen karşısında bankamatik vardı.Gidip şu para işini halletsem iyi olacaktı.Karşıya geçip kartımı çıkarttım.Şükürler olsun ki para yatmıştı.Bu saatte neden böyle bir şeye kalkıştığını bilmiyordum.Ama öğrenecektim.

Parayı cüzdanıma atıp okulun yolunu tuttum.Kısa bir süre sonra okula varmıştım.Henüz okulda kimse yoktu.Bazı öğrenciler bahçede dolaşıyordu.Hafif kısa boylu cılız kumral saçlı bir kızın yanına gidip müdürün odasını sormak için yanaştım.

"Pardon müdürün odası ne tarafta acaba?"

Kız beni bakışlarıyla süzüp cevap verdi

"Merdivenlerde çıkınca ilerde solda."

Teşekkür edip kızın yanından ayrıldım müdürün odası olduğunu sandığım kapının önünde beklerken kapıda kocaman 'BERK ATACAN' yazıyordu.İçeride bağırma sesleri geliyordu.Ama sadece kaba bir ses vardı. Karşısında ki kişi cevap dahi vermiyordu.Ya da veremiyordu.

Kapıyı tıklatıp içeriye girdiğimde otelin oradaki 'kıvırcıkla' karşılaştım.Otelin orada üzerime düşen çocuk.Düşecek gibi olan çocuk.Adını hâlâ öğrenemediğim çocuk bakışlarını bana çevirirken aval aval çocuğun suratına bakıyordum.Çocuk pek müdürü iplemiyormuş gibi gözüküyordu.Müdür kalın dudaklarını aralayıp konuştu.

"Ne vardı kızım?"

Çocuk bana kıs kıs gülerken onu umursamadan cevap vermeye çalıştım.

"Şey hocam ben yeni öğrenci.Ankara’dan gelen.Hani burslu olan."

Adam anlamış gibi tepki verirken rahatlayıp ağırlığımı diğer ayağıma verdim.Müdür ayağa kalkarken çocukla tekrar göz göze geldik.

"Bulut , oğlum sen dışarıya.Çıkışta yanıma uğra."Adının Bulut olduğunu öğrendiğim çocuk tam kapıdan çıkarken müdür seslenip onu durdurdu.Bulut gözlerini devirirken müdür tekrar konuştu.

"Giderken yeni arkadaşına da sınıfını göster Bulut."

Bulut bana tekrar bakınca sırıtıp "Zevkle hocam." dedi.Çocukta psikopat tipi vardı.Kapıyı açıp elini 'önden bayanlar' der gibi uzattı bende yapmacık bir gülümsemeyle dışarıya attım kendimi.Bulut arkamda konuşurken arkama döndüm.

"Pek iyi tanışmamıştık.Ben Bulut." Uzattığı elini sıkıp konuştum

"Bende Simay.Memnun oldum."

Hâlâ sırıtırken neyin komik olacağını soracaktım ki benden önce konuştu.

"Sınıfın işte burası.Bende bu sınıftayım.Derste görüşürüz , Simay."

Beni sınıfın önünde bırakarak merdivenlere doğru yürüdü. Beni burada bırakmayacaktı değil mi ? Dersin ortasında ben sınıfa falan girmeyecektim.

"Bende seninle gelsem olur mu ? Dersin ortasında sınıfa giremem de." Merdivende durup bana baktığında merakla cevabını bekliyordum.Ya.hayır deyip beni terslerse? Bunu bekleyip görecektim.Düşünüyormuş gibi yaparken konuştu.

"Kantine çıkıyordum.İstersen gel."

Kafamı olumlu anlamda sallarken yetişmeye çalıştım.Büyük adımlar atarken büyük bahçesi olan bir yere çıktık.Birde küçük bir büfe vardı.Masaya otururken bende karşısına oturdum.Bulutu biraz tanıyalım bakalım

"Neden derse girmiyorsun?"

"Neden gireyim.Dersler gereksiz."

Cebinden çıkarttığı sigara paketini gördüğümde gözlerimle ağzım aynı anda açıldı.

"Ne yapıyorsun?" Ben Bulut’a ufo görmüş masum köylü gibi bakarken cevap verdi.

"Sigara içiyorum."

"Bunu okulda yapamazsın."

"Yaparım."

"Birileri görecek olursa ne olur biliyor musun?"

"Ah! Evet biliyorum.Önce müdüre gideceğim.Sonra müdür bağırıp çağıracak sonra beni gönderecek."

Anlaşılan bu senaryoyu fazla oynamıştı.Ve sandığımda fazla umursamazdı.

Cevap verecekken zil çaldı.Laflarım ağzıma tıkıldı ve Bulut sandalyesini geri itip kalkarken konuştu.

"Sınıfta görüşürüz , merkalı."

Uzun suredir bölüm gelmedi farkindayim.üzgünüm.telafi etmisimdir umarim
Bu arada yorumlariniz benim için çok değerli vote vermeyi de unutmayin lütfen
İyi okumalar :))

TESADÜFWhere stories live. Discover now