|47|

12.1K 722 11
                                    


Pelin: Polat? (17.30)

Polat: ? (17.37)

Pelin: Müsait misin?

Pelin: Bir şey konuşmak istiyorum da.

Polat: Şu an müsait değilim Pelin. Sonra konuşalım.

Pelin: Tamam, sen nasıl istersen.

Genç adam mesaja baktıktan sonra hiçbir şey demeden telefonu kapattı ve Giray'a döndü. Giray'ın onu izlediğini fark edince açıklama yapmak için "Pelin." dedi.

Pelin'in ismini duymasıyla bakışları ona dönen bir diğer kişi de Pelin'in ablası olmuştu. Meraklı gözleri binbir tane soru sorarken o sessiz kalmayı tercih etti ve geldikleri kuyumcuda, hala bir tektaş seçemeyen Leman yüzünden sıkılmış bir ifadeyle onlara bakan kuyumcu sahibine döndü. "Kusura bakma abi ama nişanlıma evlenme teklifi edeceğim, bu yüzük işinden hiç anlamam."

Adam "Nişanlına mı?" diye sorunca Polat başını salladı ve tekrar Pelin'in ablasına döndü. Genç kadın elinde çevirip durduğu iki yüzüğü kaldırıp yan yana duran üç adama doğru döndü. "Hangisi?"

Kuyumcu yüzüklerden pahalı olanı övmeye başlayacaktı ki, ondan önce atılan Giray "Hangisi daha ucuzsa onu alalım." dedi.

Polat haline gülerken cam tezgaha yaslanarak yüzüklerden çektiği bakışlarını Giray'a çevirdi. "Daha erken! Almayacaktık aslında."

Giray adamın omzuna elini attığı esnada kuyumcu sahibi birazda alaylı bir ifadeyle "Evlenince mi edeceksiniz evlenme teklifini? Zaten nişanlanmışsınız, hayli geç kalınmış." diyerek yorum yaptı. Leman'ın elindeki yüzüklere kısa bir göz atarken "O evlenme teklifi gelmezse ömür boyu çenesinden kurtulamazsın karının ben diyim." dedi. Leman yüzükleri kendi kendine incelerken daha fazla dayanamayıp ön tarafı küçük pırlantalarla çevrili oldukça güzel olan tektaşı tezgahın ardındaki adama doğru uzattı. Diğerini kılıfon içine bırakırken "Bu olsun." dedi ufak bir tebessümle. Kardeşine yüzük seçmekten memnun olmuştu.

Kuyumcu sahibi yüzüğü alarak siyah bir kutunun içine yerleştirdi. Kutunun kapağını kapattıktan sonra tezgahta iterek asıl sahibine doğru uzattı.

Giray kutuyu alıp Polat'a uzattı. "Şimdi aldığımız iyi oldu, kurlar yerinde durmuyor oğlum!"

Leman göz devirdi. "O altın ve doları etkilemiyor muydu sadece?"

Giray kardeşine dönüp yüzünü buruşturdu ve "Hayır bücür." dedi.

Polat'sa ağabey kardeşin kavgasını izlemektense yüzüğün parasını ödemek için kasa tarafına ilerledi. Çokta koymayan bir miktarı tezgahta bıraktıktan sonra küçük kutuyu cebine soktu. Ona doğru gelen iki kardeşe uyarı verircesine tane tane "Bundan Pelin'in haberi olmayacak." dedi. Giray, omuz silkerek yanından geçip kapıya giderken "Ben zaten onunla pek muhatap olmuyorum evde." dedi.

Leman sırıtarak Giray'ın duyacağı bir sesle "Ondan önce evleniyorsunuz ya, hala kaldıramadı." dedi.

Polat tebessüm ederken Leman'ın belinden yönlendirerek kapıya çıkardı. "Siz yine de ağzınızı sıkı tutun."

Çocuklarımın Babası | Texting ✔︎Where stories live. Discover now