22.

6.1K 339 22
                                    

Na chodbách bol ruch. Mala som čo robiť, aby som sa stihla uhýbať uponáhľaným sluhom. Nadvihla som si sukňu aby som mohla pobehnúť, keď som na chodbe začula svoje meno.

„Anna!" započula so Apollyona a zastala som. Čoskoro sa vynoril pomedzi sluhov. Zastal predo mnou a celú si ma obhliadol, „Vďakabohu si celá."

„Čo sa deje?"

„Stalo sa niečo vážne, myslel som si, že tebe." povedal a v hlase som zaznamenala úľavu. Nemohla som poprieť, že ma to nepotešilo. No úsmev som zadržala.

„Tam je Skylar, možno niečo vie." povedala som a vybrala sa k nej, Apollyon ma nasledoval, „Čo sa stalo?"

„Hľadala som vás." vydýchla s rukou na brušku a potom prehovorila, „Aldon sa s kráľom Theronom nepohodol, stala sa nehoda."

„Zomiera?" opýtal sa Apollyon vydesene.

„Nie." ozvalo sa pokojne za nami a Skylar sa jemne usmiala, „Dokonca si myslím, že celý tento hurhaj je zbytočný."

Zvedavo sme na neho pozreli.

„Theron je živý a zdravý. Takmer. Uhorela mu totižto noha."

„Uhorela?" opýtala som sa zaskočene.

„Aldon s ním šermoval, no ako poznáme Therona, nedalo mu to a začal provokovať. Aldon neustrážil svoju trpezlivosť, presekol záves pri kozube, ten sa Theronovi omotal okolo nohy a vzbĺkol. Donútil strážcov nezavolať pomoc, dokedy Theron neodvolal svoje slová. Napriek bolesti nepotlačil svoju hrdosť a napichol Aldona..."

„Pri cvičnom šerme sa nemajú požívať ostré meče." podotkol Apollyon.

„Nebol to cvičný šerm. Theron ho neverejne vyzval. Aby som sa vrátil k veci..." nachvíľu sa zamyslel aby si spomenul kde skončil, „Napichol Aldona, no napriek tomu on nepoľavil a napokon musel svoje slová odvolať. Jeho noha na celej hádke utrpela najviac."

„A čo Aldon?" opýtal sa Apollyon.

„Takmer mu prepichol srdce, no Aldon sa ubránil, dostal len do rebier. I teraz je rovnako papuľnatý ako zvyčajne." povedal Luther s mierne žartovným tónom a potom vážnym tónom dodal na Apollyonovu adresu, „Máš sa potom za Theronom zastaviť."

„Rozumiem." povedal Apollyon, nie moc nadšene. Luther so Skylar sa odlúčili a ja som sa otočila na Apollyona.

„Zastihne Aldona nejaký trest? Ublížil predsa kráľovi."

„V prvom rade sa o tomto s nikým nerozprávaj." prikázal mi a potom zvyčajným tónom hlasu pokračoval, „Mal by, lenže ako sa vraví, čo si si navaril, to si aj zješ."

Spomenula som si, ako mi Aldon rozprával, že ho moci učil Theron.

„Takže ho nepotrestá?"

„To nevie nikto."


Váhavo som zaklopala na dvere.

„Vstúpte." ozvalo sa a ja som potlačila do dverí a vošla. V momente som očervenela a otočila sa tvárou späť k dverám. Nemala som toľko možností vidieť polonahých mužov.

„Aldon!" vyprskla som.

„Zabudla si na princ." rypol a ďalej si spokojne obväzoval obňaženú hruď. Nemohla som sa otočiť späť, pretože už len pri tom pohľade som sa cítila ako nevernica. Mal postavu silného vojaka, čomu som nerozumela, keďže si nemyslím, že by princov najímali do kráľovskej gardy. Narýchlo som si oviala rozhorúčenú tvár. Vôbec som to nečakala a on to vedel.

Vampire's brideNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ