Alternativ Kapitel 6

267 18 6
                                    

Maera Sicaria mördade era föräldrar

"Jag vill att ni reder ut det här!" röt polischefen.
Polismästare Beck mötte sin chefs blick med en beslutsamhet som var svår att missa.
"Jag ordnar det sir."
"Bra. Avgå."
Beck vände på klacken och stegade ut från polischefens kontor.
Poliskommissarie Abbott gick fram till sin överordnade med ett gäng papper och mappar i famnen.
"Jag gjorde det du bad om. Allt bevismaterial och allt som jag kunde hitta om familjen Sicaria."
"Bra," sa Beck kort och gick mot sitt kontor.
Abbott snubblande efter sin överordnade och försökte se till att papperna inte undgick hans grepp.
Beck ställde sig bakom sitt skrivbord och väntade på Abbott. Den klumpige polisen bredde ut allt material på bordet. Beck granskade papperna och tog upp en skrivplatta med ett antal papper fastklämda.
"Fullständiga namn: Maera Valeria Sicaria. Födelsedatum: 13 juli 2000. Födelseort: Aurora Lake. Ålder: 17 år. Längd: 176,8 cm. Vikt: 56,3 kg. Hårfärg: Mörkbrun. Ögonfärg: Himmelsblå. Hudfärg: Ljus. Personnummer: 000713-5942. Blodgrupp: O Rhesus Negativ
Föräldrar: Robert Sicaria, Sibylla Sicaria. Syskon: Cassandra Sicaria, Benjamin Sicaria och Melody Sicaria. Address: Mapleleaf Road B38. Gymnasium: Aurora Lake High."
Abbott skummade igenom några artiklar om flickan Sicarias föräldrar. Det visade sig att Robert var kirurg och hans fru var lärare på gymnasiet Maera gick på.
Beck lyfte på det översta pappret för att ögna igenom nästa misstänktes profil.
"Fullständiga namn: Jacob Tyler Salvatori. Födelsedatum: 30 oktober 1999. Födelseort: Rosenvalley Hills. Ålder: 17 år. Längd: 190 cm. Vikt: 73,4 kg. Hårfärg: Svart. Ögonfärg: Grön och blå. Hudfärg: Oliv. Personnummer: 991030-9270. Blodgrupp: AB Rhesus positiv. Föräldrar: Fabrizio Salvatori, Jocelyn Salvatori.
Syskon: Antonia Salvatori. Adress: Saknas. Skola: Saknas."
Beck suckade trött och la ifrån sig personinformationen om de två ungdomarna. Att kolla upp unga Serenity Blake var ingen idé.
"Abbott, räck mig bevisen."
Abbott rotade bland papperna och fick tillslut fram ett grön mapp som hade texten "Bevis" på. Tillsist räckte han polismästare Beck en plastpåse med en bit grått tyg dränkt i blod. Polisen misstänkte att det var Maera Sicarias blod. Det var osäkert ännu men det skulle strax genomgås ett DNA test på tygbiten.
Beck öppnade mappen och tog ut en bunt med papper. Maera Sicaria och Jacob Salvatori var inte misstänka. Polisen visste att det var dem som var skyldiga till massmord på ALMH. Övervakningskamerorna ljuger inte. Problemet var bara att få fast dem och sätta dem bakom lås och bom.
I mappen fanns bildbevis på när ungdomarna mördade flera av vakterna och till och med personal samt patienter. Symbolen av den fallna ängeln hade redan tvättats bort från väggen och kommunen var i full gång med att fixa iordning stället och släta över det hela i tidningar och media.
Beck drog upp sin mobil och kollade upp adressen som fanns på papperna. Det visade sig att Mapleleaf Road bara låg några minuter bort med bil.
Beck samlade ihop allt och la det i en av skrivbordslådorna. Becks kontor såg ut precis som vilket kontor som helst. Vita väggar, ett skrivbord, en kontorsstol, hyllor med papper och viktiga dokument. Vanliga saker.
Eftersom han hade högre rang hade han ett eget kontor jämfört med Abbott som delade med resten av poliserna.
Abbott följde efter Beck till polisbilen och satte sig i passagerarsätet. Beck knäppte fast säkerhetsbältet och vred igång fordonet. Bilen brummade mjukt till och började rulla fram på vägen.
"Är vi påväg till Maeras hus?" undrade Abbott.
"Ja," suckade Beck.
"Jag tänkte förhöra hennes familj i tur och ordning. De kanske vet något om vart deras dotter håller hus."
"Tänk om de gömmer henne?" sa Abbott och sneglade mot Beck.
"Det tror jag inte. De skickade Maera till ALMH för att skydda henne. Hon var en fara för både sig själv och andra. Se vad som har hänt! Över 50 personer har blivit av med sina liv! Bara på en natt! Det är helt absurt. Vi måste hitta dem där tre och ge dem den behandling de behöver. För deras egen skull. Och hela Aurora Lakes."
Abbott nickade instämmande. Plötsligt började Becks mobil att ringa. Han fiskade upp den och svarade.
"Ja det är Nicholas Beck som talar."
Abbott vred på huvudet för att studera Becks reaktion. Kanske kunde han lista ut vad samtalet handlade om.
Men Becks ansikte förblev uttryckslöst. Han la på.
"Polischefen meddelande ett brott."
"Vad för brott?"
"Mord."
"Igen??"
"Ja. Igen. Jag tror också du kan gissa vem som låg bakom det."
"Säg inte att..."
Beck fnös.
"Jodå. Maera och Jacob."

♦︎❦♦︎

Beck och Abbott såg på medan sjukvårdare bar bort liken. De skulle till bårhuset för att undersökas. Men det behövdes knappast.
Tre vettskrämda ungar satt utanför sitt hus. Det var deras föräldrar som hade blivit mördade. Beck och Abbott gick fram till dem.
Den äldsta såg på dem.
"Vet ni vem det var?"
Beck nickade sammanbitet.
"Berätta," beordrade flickan.
"Berätta vem det var som mördade våra föräldrar!"
"Lugna dig Cass," mumlade pojken.
"Hur kan du vara så lugn Ben?? Våra föräldrar är döda! Döda Ben, döda! Vi har ingenstans att ta vägen!" fräste Cassandra Sicaria åt sin bror.
Den yngsta, Melody satt ihopkrupen mellan sina äldre syskon och darrade. Beck tyckte synd om den lilla flickan och la en varm hand på hennes huvud.
"Det kommer ordna sig Melody. Vi kommer hitta ett nytt hem åt er."
Melody nickade sakta och såg på Beck med sina stora blå ögon.
"Vad händer med Mare då?" undrade Cassandra och såg undrande på de två poliserna.
"Vad händer med vår syster. Hon vet inte om det här. Någon måste berätta för henne! Hon måste få bo med oss!"
Beck fick en bitter uppsyn och såg på Cassandra. Hon var mycket lik sin syster Maera. Brunt hår, smal näsa, lång hals och de där ljusblåa ögonen. Hon såg ut att vara lika gammal som Maera. Tvillingar kanske. Benjamin dock hade rödbrunt hår och mörkgröna ögon, lite bredare näsa och kortare hals, breda axlar men långa pianofingrar. Melody hade sin brors hårfärg men systerns drag och ögon. Men ögonen glittrade av beslutsamhet jämfört med Cassandras.
"Okej, den här kanske är väldigt svårt för er ungar men det är något ni måste veta om er syster," sa Beck allvarlig och såg på ungarna i tur och ordning.
Benjamin rynkade pannan men väntade tyst på att Beck skulle fortsätta. Melody såg upp på polisen med en otydlig blick medan Cassandra knep ihop läpparna.
"Det var er syster som mördade Robert och Sibylla Sicaria."

"

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
I Was Never InsaneWhere stories live. Discover now