dinamikler nasıl işliyor

19K 624 194
                                    

öncelikle, yanlış görmüyorsam ilk a-b-o ficini yazıyorum, bu yüzden açıklamam gereken birkaç şey vaar.

alfa/beta/omega dinamikleri dediğimiz olay genelde kurt adamlar içinde görüyor olsak da insanlara da uyarlanabilir. alfa-beta-omegalık kişilerin cinsiyetidir. alfa baskın, otoriter olandır. omega itaatkar taraftır ve beta da tam olarak ikisinin arası gibidir. bunlar genellenmiş şeyler, kişilerin karakterleri yine onlara özel elbette.

en yaygın olan alfa&omega ilişkisidir, ki bu ikili arasında duygusal&fizyolojik ilişki kurulabilir, yaradılış gereği. beta&beta ilişkilerine, ve bu üç grubun her türlü kombinasyonuna da rastlanır, ama asıl olan -mühürlenebilen, eşleşebilen- alfa&omegadır.

kavramlar kurtadamlıktan çıktığı için, o cins hayvanlara özel birkaç terimi de beraberinde getirir. her omeganın belli zaman aralıklarıyla -yazarın seçimi ama genelde altı ay, üç ay ya da aylık  olarak karşımıza çıkar- ingilizce haliyle “heat” denen durumları vardır, ki biz bunu türkçeye kızgınlık dönemi olarak çeviriyoruz. kızgınlık dönemi kelimenin tam anlamıyla doğurganlık dönemidir, omeganın hormonları çıldırır, etrafa alfaları -hatta bazen betaları- ona sahip olmak için deli eden bir koku yayar, bu sırada omega da kendisini kaybeder, kimi görse onunla işi pişirmesi için kendini altın tabakta sunmaya hazırdır. bunun detaylarını ficte yeterince iyi anlarsınız zateen.

alfa içinse bu olay “rut” diye adlandırılır. türkçeye maalesef yine kızgınlık diye geçer, ayıramıyoruz bunu. alfa da kendisine bir omega bulma derdine düşer bu sırada. bu kızgınlık dönemlerinin dinamiklerde yaşanma sebebi alfa&omegaların ortaya çıkan eş bulma arzusudur, çünkü mühürlenme genelde bu dönemde olur, ki bazen kazara da olur çünkü ikili kendinde değildir, vücutlarının yaptırdığına uyar ve mantıklı düşünmezler.

mühürlenme alfanın omeganın boynundaki mühür noktasını kanatana kadar ısırıp emmesiyle olur -yani bu sadece yarısıdır. kalan yarısıysa fiziksel birleşme sırasında alfanın omegaya düğümlenmesidir. ingilizce haliyle “knot, knotting” diye karşınıza çıkabilir, alfanın cinsel organı omeganın içinde düğümlenir ve boşalma süreci başlar, ki düğümün çözülmesi yarım-bir saat kadar alır. bu ikisi bir arada yapılırsa mühürlenme gerçekleşmiş olur ve birbirlerinin eşi olurlar, ki bundan sonrası gökkuşağı zaten.

kız alfa ve erkek omega olmak nadirdir. buna ister seksist deyin ister başka bir şey, dinamikler kimin başının altından çıktıysa belli ki kızların kontrolcü, erkeklerin itaatkar olmasını nadir bulunması gereken bir şey olarak ayarlamış.

alfaların “alfa sesi” denen bir tonlamaları vardır, bunu kullandıklarında etraflarındaki kimse -tekrar ediyorum, kimse- söyledikleri şeye karşı koyamaz, hatta omega fizyolojisi bunu o kadar çarpıcı bulur ki, sesi duyduğunda ona özel bir hormon bile salgılayabilir- bazen.

stereotip ya da değil, alfalar her zaman büyük, güçlü, geniş omuzlu, bol bol kaslı, heybetli falandır. omegalar da her zaman daha küçük, güçsüz, doğası gereği itaatkardır ama durum bu kadar da sıkıcı değil elbette. şirine bir alfa ve kontrolcü bir omega ile de karşılaşabilirsiniz, karakterleri hala eşsiz, onlara özel.

omegalar -erkek ya da kız fark etmez- hamile kalabilirler. hatta kalabilir değil; kalırlar. düğümlenme sürecinin o kadar uzun sürme sebebi alfanın doğası gereği dölünü omega içinde bırakma arzusundandır, özellikle kızgınlık dönemlerinde iki taraf da bunun için açtırlar.

Eveet, bunları açıklıyorum çünkü ne okuyacağınızı bilmeye hakkınız var bence :D Bazı insanlara fazlasıyla ağır gelebilir, kesinlikle tuhaf değil bu. Lütfen ilginizi çekmiyor, midenizi bulandırıyor, olmaması gereken bir şeyleri tetikliyorsa devam etmeyin. Çünkü bu hikayede yukarıda yazanların hepsi -muhtemelen daha da fazlası- olacak. Çok bölümlü bir fic olacak var ve kafamda kurgu net, eğer yazdığım diğer her şeyde olduğu gibi hevesimi yitirmezsem bunu yazmayı çooook istiyorum. Hadi şimdi benimle olanlar önce bir el kaldırıp sonra da ilk bölüme geçebiliiir! (kimse yoksa sileceğim çünkü başıma sonra başıma kalıyor öyle kalıyor yani sdjdfdklfd)

far as fate, close as galaxyWhere stories live. Discover now