Bölüm 6

237 51 0
                                    


PATT!

Buda neydi böyle..Hemen komidinde duran saate yöneldim saat çoktan 12.00'ı geçmişti.Peki Belinda neredeydi?Evin bütün odalarına baktım Belinda yoktu son olarak mutfak kalmıştı bakmadığım anlaşılan Belinda bana kahvaltı hazırlayıp evden gitmişti.Beni uyandıran seste kapı sesiydi.Masaya yöneldim oda ne!? Masada bir not Belinda beni uyandırmamamak için bırakmış olmalıydı: ''Ya tam açacaksın yüreğini, ya da hiç yeltenmeyeceksin!Grisi yoktur aşkın; ya siyahı ya da beyazı seçeceksin.'' Belinda acaba dün beni yanlış mı anlamıştı yoksa onun küçüçük kalbini kırmıştım.

''Sen benim en mantıklı aptallığımsın''

Sabah Belinda'yı aradım.

-Belinda sana dün bir açıklama yapmalıydım.Tüm bunlar benim suçum özür dilerim.

-Boşverin bayım,zaten gücünüz yetmez kırgınlığımı telafi etmeye.Bir kelebeğin canını yaktığında ertesi gün özür dileyemezsin ya öyle işte.Sizde Hayal kırıklılığım oldunuz zaten orası yeterince kalabalıkken.

-Canım sıkıldı diye gidemem Belinda.Ben bu hüzünlerin ''yerlisiyim.'' Konuşmalı ve sorunları çözmeliyiz.Gerekirse sonuna kadar aşkımız için savaşmalıyız!

Ertesi sabah konuşmak için sakin bir mekanda buluştuk.Gergin bir ortam vardı.Sanki birbirini hiç tanımayan iki yabancıydık.

-Kısa ve açık konuşacağım Belinda konuyu uzatmanın bi anlamı yok.Ne güzel demiş Sezen Aksu; ''birileri yolda kalır.Birileri yol alır.''Diye.Biz de mi yolda kaldık şimdi?Olmaz Belinda.Biz birbirimizsiz yapamayız.Gel yolumuza devam edelim.Aramızda yalan dolan olmasın.Her şeyi açıkca konuşalım.Sevdiğim kadının gözleri en güzel denizlerden bile daha huzurluysa başka denizlere ne gerek var ki.Birbirimizi tam da bulmuşken.Bak sağımda kalbim..Solumda senin kalbin...

-Sana verdiğim değere yakışır bir şekilde hareket etmeyi öğrendiğinde gel yeniden tanışalım Salih.Geçmiş olmadan...Soğukluk olmadan..Kalp kırıklıkları olmadan..

Aşk öyle misafirliğe benzemez,canın sıkılınca müsade isteyip gidemezsin.Gitmek istesende ben izin vermem zaten.Seninde dediğin gibi biz birbirimize aitiz.Kalp herkeste var ama ''yürek'' başka bir şey ve ben biliyorum bizde o yürek var.Dayanmalıyız...

-O gece mesajı atan kişi eski sevgilimdi.Ama inan onunla hiçbir şekilde görüşmüyorum.Mesaj atarak,evime gelerek beni husursuz etmeye devam ediyor.Pişman olup ona döneceğimi düşünüyor ama yanılıyor işte.Benim öyle bir adamla asla işim olmaz Salih!

-Öyle bir adam derken neden bahsediyorsun?

-Moldova'dan İstanbula yeni gelmiştim.Burada kimseyi tanımıyordum.Yeni bir ülke ve yeni bir şehir...

Her şeyin çok güzel olacağına inanıyordum.Ne hayallerle gelmiştim oysa ki.Moldova'da sefalet içinde büyüdük.Geçinemiyor,kendimize bakamıyorduk.Türkiye'ye de çalışmak için İstanbul'a geldim ve ev tuttum.İş arıyordum ve Mustafa ile tanıştım.Mustafa iş adamıydı.Hali vakti yerindeydi, oldukça da zengin tabi..

İlk başlarda çok yakın bir dost gibi yaklaştı bana.Önce bana iş ayarladı,ev bulmama yardımcı oldu.İstanbul'a geldiğimde hiç yadırgamadım.Her işime koşuyor bana yardımcı olmaya çalışıyordu.Onun sayesinde İstanbulu da sevmiştim diyebilirim.Bana karşı oldukça samimiydi,içtendi.İçim ona ısınmıştı.Korumacı bir tavrı vardı ve bu ona güvenmemi sağlıyordu.Zaman geçtikçe aramızdaki ilişki iş ilişkisinin dışına çıktı ve sık sık görüşür olduk.. Bir insanın gülüşünü seversin, sesini seversin, sohbetini seversin. Sevmek için illɑ ki yüzünü görmek şɑrt değil; Yüreğinde duruşunu seversin ya ben de öyle sevdim işte. Bir şekilde beni etkilemeyi başarmıştı.Her zaman kendinden emin konuşurdu.Kendine olan güveni tamdı.Bu da ona bağlanmamı sağlamıştı.


BANA ÖYLE BAKMA! #Wattys2016Where stories live. Discover now