Del 9 - Willow

19 0 0
                                    

Willow stiger ut ur sin bil och Camille ropar efter henne med sin gälla röst som låter över hela området (det hörs säkert enda bort till Kina) tänker Willow för sig själv och vänder sig tröttsamt mot Camilles röda ansikte som trycks ut igenom rutan av imma.

"glöm inte att vi ska på ett event ikväll där du ska gå på catwalken"

Willow nickar sakta som om hennes nacke var stel.

"ta ta"

Ropar Camille då hon kör i sin bil gasandes därifrån. Willow skakar på sitt huvud medan hon låser upp dörren in till huset. Då hon kommer in i huset står det en vas på allrums bänken fylld av rosor som pryds av murgröna slingrandes ner för vasen som ett vattenfall. I buketten ligger det ett kort som är alldeles glittrigt. De små glitterkornen fastnar på hennes fingrar och vill inte försvinna.  Hon stryker med sina beniga fingrar över rosornas lena blad. Willow öppnar nyfiket kortet men blir förvånad då det bara står ett ord i kortet (LATTE). Willow drar ihop sina ögonbryn (vem kan det ha varit som har skickat dennna bukett och bara skrivit ett ord? dessutom ordet latte?).

Resten av kvällen ägnar Willow åt att fundera över buketten och ordet i kortet. Hon granskar ordet flera gånger hon har gjort allt i sin makt för att kunna få fram någon sorts ledtråd av vem det kan vara. Plötsligt slår det henne det kan ju ha varit servitrisen på Cafét som har skickat buketten. Hon rynkar på näsan.

Willow granskar sig själv i spegeln, hennes klänning glittrar i ljuset som reflekteras genom glaset. Det skaver i ögonen då de bländas av det stickande ljuset från klänningen. Willow vänder sig om och sätter upp sitt hår i en hög hästsvans på huvudet som gungar då hon går framåt . Willow går fram och tillbaka i hallen för att träna att gå i klackar då hon skulle gå på catwalk ikväll. Hon biter sig i kinden och koncentrerar sig på vad hon sätter fötterna. Willow fastnar hela tiden med klacken i mattan som är alldeles hålig. Willow pustar då hon inte kommer någon vart utan blir tvungen att ta av sig sina klackar.

Det ringer på dörren och Camille står utanför. Hon ser emot Willow och brister ut i skratta vilket får även Willow att skratta högt. Camille hjälper henne upp, de går ut i bilen och åker mot eventet.

Då de kommer fram upptornar sig en stor byggnad framför dem. Massor av fontäner överallt med buskar av rosor och stora träd av ljus böljar över hela marken. Willow gapar då hon stiger ut ur bilen. Musiken hörs högt och tydligt ut. Folk pratar högljutt med varandra vilket får mig att trycka ihop mig på grund av allt ljud. Camille vinkar åt henne att följa efter . Willow går med klirrande steg på den släta marken under henne. Huset är täckt av fönster som det blinkar alla olika färger ur. Huset är vitt men i mörkret liknar det silver.  Willow går sakta framåt, hon kliver in i sal full av människor som pratar och skrattar. stämningen är glad och påtryckt. Det är varmt och alldeles fuktigt, det verkar som om de inte har någon airconditioner vilket är konstigt men visst.  Willow fångar snabbt ett bekant ansikte bland folkmassan. Jett ler mot henne, han ser förvånansvärt bekväm ut i sin kostym som sitter åtstramat runt hans kropp. Igenom hans skjorta under kavajen ser man hans magrutor. Jag ler emot honom. Han går fram till mig och nästan skriker hej till mig då det är svårt att höra vad man säger över alla röster och musiken som överösstar allt ljud i salen. I mitten av salen går en lång gång som är upphöjd och klädd av lampor längsmed kanterna. Jag gissar att det är catwalken. Jett märker att jag tittar mot scenen och han skrattar. Jag väcks ur mitt tänkande och puttar löst till honom på armen. Han slutar att skratta och blinkar åt mig

"vi ses senare, lyckatill"

"ja, vi ses senare och tack"

Svarar hon och hör Camille ropa på henne, Willow beger sig mot henne. Hon kommer tillslut fram till Camille efter mycket trängande och många ursäkter. Jag känner hur nervositeten sprider sig i kroppen och Willow  vill bara sjunka ner igenom marken.  Victors skinande ögon ser in i hennes och hon sänker sitt huvud och tittar bort. Han flinar åt henne medan han pratar oavbrutet med Camille. Willow  beger sig  upp bakom catwalken då en annan tjej vinkar upp mig. Hon  går upp bakom catwalken för att ta påsig en klänning som endast går över rumpan och är svår att gå i. De sätter upp hennes  hår i en fin utbakad fläta med rosor  i och sminkar henne hårt. Willows sminkning är sotig och klänningen är vit med ett släp bakom som släpas efter henne då hon går. Hon trär på sig ett par glittrande klackar som glittrar så mycket att det speglar av sig på golvet. Musik börjar spela och de första tjejerna går ut på catwalken tillslut är det Willow's tur och hon stapplar ut på catwalken i ett försök att gå så sofistikerat som möjligt. Willow går framåt och försöker att inte stappla utan gå vanligt vilket går bra i början men i slutet tappar hon skon och bestämmer sig att ta av sig dem för att gå barfotad resten av delen. Willow posar och försöker se professionell ut men det går inte så bra så istället börjar hon skratta vilket publiken verkar gilla.

Willow kommer hem och slänger sig på sängen. Hon bestämmer sig att läsa i Paris's dagbok. Hon läser och läser utan att hitta något intressant. Tillslut somnar Willow med dagboken omedveten att det är någon som tittar på henne.



OTHELIUM #Wattys2016Where stories live. Discover now