Del 11- Willow

19 0 0
                                    


Willow hör hur någon långt borta går men hon vaknar inte av det. Hon känner hur något stryker över hennes kind och landar jämte henne. Hon öppnar ögonen och möts av mörkret runt omkring sig som omsluter rummet och hennes kropp Willow trevar med handen över kudden jämte henne och får fatt i något mjukt men strävt. Willow tänder lampan bredvid och får syn på en blå fjäder hon tar upp de i handen och stryker med sina fingrar hon tuppar av och en Flashback spelas upp.

( En kvinna som har lika svart hår som Willow står med ryggen vänd emot henne och gungar fram och tillbaka. Hon mumlar en ramsa och flera kvinnor ansluter sig runt om henne i en cirkel. Vinden omkring dem börjar dra och blåsa runt omkring så att träden svajar fram och tillbaka så att det knakar. En kvinna står i mitten hon ser likblek ut i ansiktet medan hennes ögon flackar. Hon faller ihop på marken och en blå vätska sipprar ut ur henne.  Alla kvinnorna backar, de går snabbt därifrån och då kvinnan med svart hår vänder sig om sprider sig en rysning igenom hela kroppen som en stör. Det är ingen mindre än hennes mamma. Hon gnider sig på handleden och en tatuering formad som en blå fjäder speglar sig i hennes hud som är blank av svett. Hon ler svagt medan hon släpper en bok framför fötterna på Willow och börjar springa därifrån då samma vakter som spärrade in henne i grottan)

Willow vaknar kallsvettig medan hon kramar boken i famnen. Hon går ut i hallen och skriker till då hon ser en likadan människa som sig själv men fattar snart att det är Paris. Hon sväljer och undrar om hon nu kommer bli utslängd ur huset vilket hon inte hoppas på för att de är ju systrar.  Willow ser hur Paris kokar av ilska. Hon ser emot dörren bakom henne för att se om att det är någon där men inte en skymt av en siluett syns. Willow räcker över boken till henne för att känna en stickning i armen. En blå rand rinner ner för hennes arm och ner på mattan. Hon sväljer medan den vita matten under henne färgas ljusblå.

Paris tar tag i hennes arm och leder henne in på toaletten,

"du var tvungen att ta över mitt liv!?"

Fräser hon högt medan hennes grepp om Willows arm hårdnar.  Willow drar snabbt undan sin arm och ser emot den blåa vätskan (kan vätskan vara blod? som den kvinnan som låg i mitten av ringen?) Willow lindar om sitt sår och tar tag i boken.  Willow går in i Tv-rummet och sätter sig för att läsa ur boken. Willow började läsa ur boken som handlade om mäktiga häxor som levde förr i tiden men alla dödades eller så tog man ifrån dem deras krafter för att man var rädd att häxorna skulle ta över hela världen och försöka att styra alla människor och dess öde. Sidorna i boken var som nya men utsidan på boken ar alldeles  skrumpen och lädret var sprucket i hörnen bokstäverna i boken är i skrivstil och det är skrivet i skrivstil vilket är svårt att läsa för att man inte är van vid att läsa på skrivstil men det mesta är sig likt.  Willow bläddrar igenom boken medan hennes ögon flackar över alla konstiga bokstäver och en droppe av hennes blåa blod föll ner på pappret och boken lyste i ett konstigt sken då ett brev hamnade jämte henne. Willow tog skakandes upp brevet  handen och öppnade försiktigt det sköra pappret. 

"Kära Willow du måste nog vara förvirrad nu men du måste läsa detta noggrant om och om igen tills du kan detta brevet utantill .Du har alltid varit speciell och kommer att bli mer än vad du redan är. Ditt blod är blått vilket betyder att makt rinner i dina ådror makten att kunna styra och att kunna hjälpa. Mer kan jag ej berätta  men du finner dina svar i denna bok och inom dig själv. Dina krafter kommer snart att visa sig inom tid och det krävs träning och tålamod för att kunna behärska dem. Jag vet att du kommer klara detta men håll dig undan för kråkorna. De är svarta som natten och bär glänsande rustningar. Deras uppgift är att krossa dig, du känner igen dom på deras tatuering på handleden som formar en kråka. Nu min kära Willow måste jag lämna dig men bär detta runt halsen för att dölja den kraft som du utstrålar så hörs vi snart // mamma"

Willow sväljer och blinkar flera gånger i rad för att verkligen förstå att det är på riktigt. Hon vänder på det sköra pappret flera gånger för att skilja de små tecknen som är gjorda på baksidan. Willow stänger igen boken och granskar den blå fjädern som ligger jämte boken. Willow rycker på axlarna och går ut i köket medan hon skrollar igenom instagram och in på Jett's sida där hon får fram en bild där han har en t-shirt på sig. Willow's hjärta stannar då hon ser emot hans handled. Där blänker en kolsvart tatuering av en kråka.


OTHELIUM #Wattys2016Where stories live. Discover now