OYUN İÇİNDE OYUN

13.8K 577 225
                                    

medya : Gece
Sabah lanet alarmla bile uyanmak daha cazip geliyor şuan. Çünkü sevgilim Aras ve canım arkadaşlarım (!) beni başımdan aşağı su dökerek uyandırdılar.Şuan ise kahkaha atıyorlar.

- Noluyor be ! Caniler . Uyku kutsaldır . Sizin uyandırma şeklinize tüküreyim.dedim bağırarak

Benim bu halime daha çok güldüler . Kesin şuan bir ıslak orangutandan farkım yoktur.

- Gece sakın aynaya bakma tamammı.dedi Eren gülmesini bastırmaya çalışırken

Koşa koşa banyoya girdim ve aynaya baktım. Aynaya bakmamla çığlık attım. Diğerleri benim çığlığımı duyunca anırarak gülmeye başladılar. Şuan kendimden korktum. Gözlerim şişmiş , gözlerimin altında mor halkalar oluşmuş , dudaklarım çatlamış ve saçlarım ise ıslak , karmalık. Bune yaa. Savaştan çıktımda benimmi haberim yok. Hemen banyoya girdim.

Banyodan çıkınca üstüme siyah yırtık pantalon ve turuncu bir tişört giydim. Hemen makyaj masamın önüne geçtim ve oturdum.

Makyajımda bittikten sonra sonunda bir insana benzeyebildim. Çantamıda aldıktan sonra aşağı indim. Diğerleri kahvaltı hazırlamıştı. Masaya oturup onlarla yemeye başladım. Bir yandanda sohbet ediyorduk.

Kahvaltıdan sonra okula gittik. Yine tüm gözler bizdeydi. Bu insanların başka işleri yokmu da bizi izliyorlar anlamıyorum doğrusu.
Onlara aldırmadan sınıfımıza geçip yerlerimize oturduk. Ben yine Oktayla oturuyorum. Arasla oturmak isterdim ama gıcık hocalar böyle oturtturdu.

Hoca sınıfa geldiğinde herkes ayağa kalktı. Ben dışında. Kalkmaya üşendim. Yoksa terbiyeli birisiyim ben. Hoca beni gördü ama birşey demedi. Belkide uğraşmak istemedi. Bilmiyorum uğraşamayacağım. Ama bir ilk yapıp derste uyumak yerine derse katılıcağım.

Ders felsefe. Aslında bu dersle aram iyi. Hoca tahtaya cümleler falan yazıyor sonra ne anlatmak istediğini soruyordu.

Sonra hoca ortaya bir soru attı.

- Size bir soru sormak istiyorum. Siz aya baktığınızda neler düşünüyorsunuz. Aklınıza ilk gelen nedir.dedi hoca

Herkese tek tek soruyordu. Aldığı cevapları beğenmemiş olması suratından belliydi. Daha tatmin edici bir cevap bekliyordu. Kızın bir romantizm dedi hala inanamıyorum. Sıra bana gelince herkes bana baktı. Cevabımı merak ediyor olmamalılar

- Siz aya baktığınızda aklınıza gelenler nelerdir Bayan BLACK.dedi hoca

Aklıma gelen ilk cevabı verdim.

- İnsanlar ve sırlar.dedim

Hoca verdiğim cevapla sırıtmaya başladı.

- Acaba biraz daha açıklarmısınız.dedi hoca

- Demek istediğim şu ki dolunayı insanlara benzetiyorum. Bir tarafı karanlıkken diğer tarafı aydınlık . İnsanlar gibi. Her insanın karanlık ve aydınlık tarafı vardır. Önemli olan onları açığa çıkarmak. Ve her insan iki yüzlüdür. Tıpkı ay gibi. Belkide insanların üstüne attığı gülümsemeler sadece başkasını kandırmak için olan sahte bir maske. Yerine ve kişiye göre değişen yüzlerce maske. İşte bunu bilemeyiz. Karşımızdakinin gerçek asla yüzünü bilemeyiz. Çünkü insanların gerçek yüzü gizlidir. Ayın karanlık tarafı gibi. İnsanlar sadece karşısındakine kendisini ve başkasının görmek istediği yüzü gösterir. Aydınlık yani beyaz taraf hiçbir zaman tam olarak göremeyeceğimiz taraf. İnsanlar yani bizler hepimiz griyiz. Ne siyahız nede beyaz. Beyaz olamıyoruz ama siyahtanda kaçamıyoruz.dedim ve sustum

Karanlık Kız 1 (İntikam Ateşi)Where stories live. Discover now