-4-

5K 389 144
                                    

Sonunda yorgun bir şekilde eve gelmiştim. İlk işim lavaboya gitmek olmuştu.
Elimi yıkarken fısıldadım ;

Hana

Soğuk suyun altından ellerimi çekip hala akmakta olan suya baktım. Çeşmeyi kapatıp. Lavabodan çıktım. Uzun bir süre düşündüm Hana ve ben. Mutlu son . Onu bulmak . Karma karışık bir düşünceydi. Mutluluktan önce onu bulmam gerekti. Onun hakkında herşeyi öğrenmem gerekti. Çok işim vardı. Ama Hana ile mutlu olmak için kabulümdü.
Eski sevgilimi düşündüm. Onu herkezden çok sevsemde başka insanlar ile hayatımı sürdürmemi istemişti.
Onun bana ilk ve son yazdığı mektupta olduğu gibi ilk başta evlilik teklifimi reddetmiş sonra sevgili olmaya karar vermişti.
İlk önce olanlara bir anlam veremesem de kabul etmiştim çünkü onu gerçekten çok seviyordum. Ama o beni kullanmıştı. O sadece eski sevgilisi kıskandırmıştı. Ben onun için sadece bir oyuncaktım.

Onu düşünmek istiyordum. Bu berbat gerçek yerine bana o sıcak gülümsemesini sunduğu ve beni sevdiği yalanını. Neden beni terk etmişti ki ? Ne vardı o yalana devam etseydi. Ama onun yazdığına göre bir yalan ve eğlence amaçlı bir ilişki kurmak apatlca bir durummuş. Bir yıl benimle flört etti. Tabi sonunda benim onu bırakmayacağımı anlayınca o pislik sürtük ile kaçmıştı.

Bana bıraktığı o eski ve kalın defterde uzun uzun açılamalar yapmış ve benden özür dilemişti. Ben o gittikten sonra ağlayarak kaç defa okumuştum o defteri bilmiyorum. Bir kaç harf silinmişti göz yaşlarım yüzünden.
Yeniden ayağa kalktım. Sırt çantamı görmem ile aklıma gelmişti.

He Ran 'ın külleri hızlıca gidip çantamdan külü çıkartım. Evde küçücük bir oda vardı biraz gizli bir bölümdü. O bölümü kullanacağımı hiç düşünmezdim. Ama bir yıldır kullanıyorumdum.
Odaya girdiğimde lambayı açtım tam karşımda duran dört kavanoza baktım. Hemen yanımda duran küçük masada ki ettikten bir tane alıp elindeki kavanozun üzerine yapıştırdım. Ve masanın üzerinde ki mavi kalemi alıp onunda ismini yazdım. HE RAN.

Kavanozu diğer tozlanmış kavanozların yanına terk ettikten sonra odadan ayrıldım. Mutfaktan biraz atıştırmalık bir şeyler yedim. Dışarı bugün çok güzeldi.
Dışarıya çıkmak için hazırlandım. Şimdi terk derdim Hana'yı nasıl bulacağım. Derin bir nefes alıp cebinde ki fotoğrafını elime aldım. Belki bir kaç kişiye sorarak bula bilirdim.

____

Kalabalığın bulunduğu yere doğru ilerdim. Anlaşılan yine sokak sanatçıları harika bir konser vermekle meşguldü. Bir kaç kişi bu yolla ünlü olmuştu. Kalabalığa yavaşça karışarak bu güzel sesin kime ait olduğunu görmek istedim. Sabahtan beri Hana 'yı bulmak için uğraşmıştım.
Ancak buradayım diye bağırıyordu. İyi ki bakmdan gitmemiştim. Yine bir kaç fotoğrafını çekip diğer şarkıya başladığında videoya almaya başladım.

İşte bir gün daha bitmiş. Bense yorgun düşmüştüm ama Hana 'yı bulmuşken geri kaybetmek olmazdı . Grup arkadaşları ile vedalaşıp sokak lambaları eşliğinde ilerlemeye başladı. Sokakta ki insanlar yüzden onu bir kaç kez kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştım.

Ama sonunda binanaya gelmişti. Kapıdan hızlıca girerken bende son onda yetişmiştim. Asansörü beklerken yavaşça arkasında ki merdivenlerden çıktım. Asansöre bindiğinde beşinci kata çıktığını anlamıştım. Hemen bende asansöre binip beşinci kata çıktım. Asansörden çıktığımda biri ile konuştuğunu fark ettim. Baktığımda kapıda bir bayan ile gülerek içeri gitmişti.

Kapının kapanış sesi kulaklarımı doldururken. Tebessüm ettim. Hana'ya sonunda ulaşmıştım. O evinede uyurken bense dışarıda biraz daha gezmeye karar vermiştim.











....

微笑 ▶ Smile ▶ MYG ✔Where stories live. Discover now