''Kim bu Sohren?'' Bölüm 12

572 62 8
                                    

''Bay Enis, sizi gülümseten nedir?''

''Hayvanlar, Bay Neil.'' diyerek gülümsemeye devam etti. Enis'i tanımaya başlamıştım, kendinden emin oluşu ve doğru hamleleri, bu konuyla ilgili bir bildiği olduğunun habercisiydi.

''Madem burada toplandık, o halde konuşmamıza burada devam edelim. Buradaki amacımız, Sohren'in gizemini çözmek. Yıllar önce kötü bir kişi tarafından çözülen gizem, kötüye kullanıldığı için mühürlendi.''

''Hangi anlamda kötüye kullanıdı Bay Neil?'' diyerek konuşmasını ister istemez kesmek zorunda kalmıştım. Merak benim işim, böylesine ulvi olaylara neden olacak şey her ne ise, nasıl kötüye kullanılabilirdi?

''Güzel bir soru Bay Sillcat. Bu gizemin çözülmesi durumunda ortaya bir formül çıkıyor, ve bu formül sonucunda elde edilen madde, kusursuz bir maddedir. Çok güçlüdür, doğru şekilde kullanıldığı zaman, kullanan kişi durdurulamaz.''

     Anladığım kadarıyla maddeye ulaşan kişi, durdurulamaz hale gelmiş. Mühürleme olayı nasıl oldu acaba? Neil'ın kötü bir tarafı vardı. Olayları taksit taksit anlatıyordu. Durum böyle olunca gerektiğinden fazla soru sormak zorunda kalıyordum.

''Bay Neil, sormam gereken iki soru daha var?'' diyerek ikincisinin de geleceğini bildirmek istedim.

''Tabii, Bay Sillcat sorun lütfen.''

''Maddeyi kötüye kullanan kişi durdurulamaz bir hale geldiyse, nasıl durduruldu? Mühürleme olayı nasıl gerçekleşti?''

''Maddeyi kötüye kullanan kişi, kullanmak üzereyken engellendi ve öldürüldü. Engelleyen kişi Bay Negert İlian'dır. Başkanımız Negert İlian. Aynı zamanda hepinizin burada olmasına vesile olan kişidir. Mühür olayına gelice Bay Sillcat; kim tarafından mühürlendiği bilinmiyor. Bu yüzden formüle kimse ulaşamıyor. Gizemi çözelemiyor.''

     Negert İlian, bu ismi Doktor Given'ın odasındayken duymuştum. Bana verdiği ilaçları gönderen kişi Negert İlian'dı. İlaçlar, sandığımdan da özel olmalıydı. Negert iyi biri olacaktı ki, Given onunla birlikte çalışıyordu. Aklıma gelmişken, ilaçtan bir yudum daha alayım. Bu ilaç sayesinde kendimi yorgun ve bitkin hissetmiyorum. Given haklıydı. İhtiyacım olacaktı ve öngörüleri güçlü olduğu için bu konuya kısmen de olsa bir çözüm getirmişti. Hakkını ödeyemem...

     Konuşmalar devam edereken otel çalışanı kurdu serbest bırakmak için izin istedi.

''İzninizle serbest bırakıyorum efendim.''

''Bırakın gitsin, ama dediklerimi unutma. Gördüğünüz yerde öldüreceksiniz.''

''Emredersiniz efendim.''

     Kurt serbest bırakıldıktan sonra aksayarak ilerledi ve yavaş yavaş gözden kayboldu. Şehri turlamaya çıkmak üzereyken Gölge; Başkana ''Bu gizemi nerede ve nasıl çözeceğiz Bay Neil?'' diyerek aklımdaki soruyu sormuştu.

''Sohren'in içinde bulunan kalıntılardan başlayıp, sonra bütün Sohren'i didik didik arayarak çözmeye çalışacaksınız Bay Aimable. Ben her zaman sizin yanınızda olmayacağım.'' diyerek Bay Neil cevabını verdi.

     Basit Sohren seyahati, fantastik bir serüvene dönüşmüştü. İstemeden de olsa gruplaşma olduğu için parça parça geziyorduk. Kısa süre içinde toplanıp bir beyin fırtınası ve görev dağılımı yapmak zorundaydık.

''Sohren, tarihi eserlerine sahip çıkan bir kasaba. İncelerken titiz davranmanızı öneririm'' dedi Bay Neil. Aramızda François dışında düşüncesiz bir canlının olduğunu düşünmüyorum. François'dan başkası eserlere zarar vermez diye düşünürken François konuşmaya başladı.

Sonsuz Barış - SOHREN (KİTAP OLDU)(Wattys 2018 Gizli Cevherler Kazananı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin