Kapitel 2

339 10 5
                                    

Den markerade delen i slutet av kapitlet är en scen med mer vuxet inehåll. (Alltså något som inte alla klarar av eller vill läsa.) Jag markerar den med [text] så att någon som inte vill läsa den behöver det. För er som undrar vad som händer i den står det i mitt lilla eftersnack och kommer även nämnas i nästa kapitel. Så snälla, brukar ni inte tåla scener som passar lite äldre eller känner att ni inte kommer vilja läsa det, läs det inte. Vill inte att folk ska börja hata på mig när jag ändå har varnat innan. Tack på förhand.

——————————-

Jag ser på Grace medan hon håller Darcy. Tiden går för snabbt. Hon är en månad gammal nu. En månad. Det känns som igår vi fick ta hem henne, lilla Darcy.

Jag har min telefon i handen, och väntar på ett sms. Eller ett svar på ett sms, för att vara petig. Jag biter i min läpp samtidigt som jag ser ner i telefonen när den surrar till.

"Är du sjuk, full eller trött? Eller ska jag vara glad för dig?" skriver Louis, som svar på det jag skrev.

"Loser. Var glad för mig. Vi köper det imorgon. Okej?"

"Ja, visst. Lycka till med att hålla det hemlig. xD"

"Hatar dig."

"Älskar dig med. ;) :*"

Jag himlar med ögonen medan jag lägger undan telefonen och sätter mig bredvid Grace. Jag kysser henne kort, innan jag ser på Darcy som är i hennes famn. Hon har definitivt börjat röra på sig mer, och armarna och benen slår runt nästan hela tiden. Sen har hon börjat snarka lite mer också.

"Hej Darcy", ler jag med en lugn röst, och kysser hennes kind. Hon gör något lågt skrik, och jag skrattar lågt innan jag kysser henne igen. Hon slår upp sina händer mot mitt ansikte, och jag backar snabbt undan. Och Grace, hon bara skrattar.

"Så dissad!" skrattar hon. "Liksom 'Nej, pappa, rör mig inte'!"

"Tyst med dig", skrattar jag lågt.

"Nepp", flinar hon, och jag himlar med ögonen.

Hon skrattar lågt en gång till och kysser mig på munnen.

"Jag kommer inte dissa dig", ler hon.

"Vilken tur, då", skrattar jag. Hon nickar.

"Förresten. Blöjbyte."

"Jaha?" Jag ser på henne, samtidigt som jag böjer mig bak i soffan med händerna bakom min nacke.

"Ja. Byt."

"Nej."

"Jo."

"Nummer ett eller nummer två?"

"Vadå tror du, nummer två. Byt nu." Hon lägger Darcy i min famn innan jag suckar och reser mig upp. Jag går upp till hennes rum och lägger henne på skötbordet. Jag rynkar på näsan medan jag drar ner hennes blöja.

"Nästa gång plågar vi mamma med det här, okej?" säger jag, medan jag tar fram en våtservett och börjar torka. Darcy ger ifrån sig ett glatt läte, som jag tar som ett 'ja'.

När jag är klar med henne sätter jag på henne en ny blöja och börjar gå ner. Jag ser Grace ligga ner i soffan, med huvudet mot armstödet, och jag börjar flina för mig själv. Jag lägger Darcy ner på en filt vi har på golvet för henne, innan jag går över till Grace. Jag lägger mig över henne, på magen.

"Ah, Harry?!" skriker hon.

Jag svarar inte, utan bara ligger kvar samtidigt som jag börjar kyssa hennes hals. Hon börjar lyfta upp mitt huvud med hennes händer och jag skrattar åt henne, efter som att det inte funkar.

Love me like you do (Swedish) #Wattys2016Where stories live. Discover now