part one

3.4K 158 0
                                    

''9 hodin, končíme'', zakřičel vedoucí prodejny. Miluju tuhle práci, protože v ní nejsem do noci. Narozdíl od Andyho, ten je v práci do půlnoci, musí dát péct pěčivo, aby ho mohli ráno čerstvé vytáhnout a hned prodávat. Šla jsem do šatny a sundala si tričko, vzadu s nápisem Rádi děláme dětem radost. Vymyslel to vedoucí prodejny. No mohlo to být i horší. Vzala jsem si ze skříně tašku a šla ven z nákupáku. Z kabelky jsem si vytáhla mobil a sluchátka, pustila si písničky a šla domů. 

Odemknula jsem byt a šla dovnitř. Vyzula jsem si boty a tašku si položila na stůl. Hned jsem šla do kuchyně. Nojo, žrout. Do misky jsem si nasypala lupínky a zalila je mlékem. Sedla jsem si na barovou židli a jedla. Potom jsem si šla hodit sprchu, oblékla si tričko na spaní a lehla do postele. Vytáhla jsem si knížku Hvězdy nám nepřály, moji oblíbenou, a četla si. Zrovna tam byla napínavá část, takže jsem četla asi do jedné do rána. To už jsem byla ale hrozně ospalá, a tak jsem položila knížku na stolek, zhasla lampičku, lehla si a zavřela oči. 

Ráno mě vzbudila rána. Co to sakra bylo? Podívala jsem se na mobil. Půl 12. Ups. Plánovala jsem, že vstanu brzo a trošku uklidím. Tak mi to nevyšlo no, zase. Vyhrabala jsem se z postele a zamířila do kuchyně, ze které jsem slyšela zvuky. 

''Já tě vzbudil že? Promiň, ale vařím nám oběd a spadl mi hrnec'', řekl Andy. Mávla jsem rukou, jakože se nic neděje a zývla. 

''Půjdu se trošku zkulturnit'', řekla jsem a Andy se zasmál. Ospale jsem se rozešla zpátky ke mě do pokoje. Každý jsme měli svoji koupelnu, což bylo super, protože se o koupelnu nerada dělím. Opláchla jsem si obličej a vyčistila zuby. Vlasy jsem si učesala a nechala volně. Vrátila jsem se zpátky do pokoje, kde jsem se oblékla. Dala jsem si šedé tepláky, dole, u kotníku, zužené a černé volné tričko. Vzala jsem si mobil a šla zpátky za Andym.

''Za 5 minut to bude'', řekl. Kývla jsem. Zatím jsem nám na linku nachystala talíře a příbory. Andy dělal kuřecí maso s hranolkama. Ani jeden nejsme moc dobří kuchaři a tak děláme jen takové rychlá a jednoduchá jídla.

''Před chvílí mi psala Lissa, jestli půjdeme tak za hodinku na kávu'', řekl Andy, vytáhl hranolky z friťáku a rozdělil nám je na talíře.

''No já mám čas'', řekla jsem.

''Já vím, napsal jsem jí, že půjdeme'', řekl. Zasmála jsem se. Zná můj rozvrh. Ví, kdy dělám, kdy někam jdu, kdy mám volno. Normálně tohle dělá holkám máma, mě to dělá můj brácha. Za chvíli bylo i maso hotové a tak jsme si sedli a začali jíst.

''Napíšu Mel, ať nás v jednu vyzvedne'', řekl Andy a vzal si do ruky mobil.

''Proč jí prostě nemůžeš říkat Lissa? Víš, že oslovení Mel nemá ráda'', řekla jsem. A myslím to vážně. Vážně to nemá ráda. A jediný, kdo jí tak říká, je Andy.

''Já vím. Proto jí tak říkám'', řekl Andy a usmál se. Protočila jsem očima a pokračovala v jídle. Potom jsem umyla nádobí a šla do pokoje. Zapnula jsem si notebook a zkoukla twitter, co je nového. Pustila jsem si písničky a jen tak ležela na posteli.

Potom jsem se šla nachystat. Oblékla jsem si džíny a šedý svetr. Šla jsem do koupelny a vlasy si svázala do copu. Nějak extra jsem se nemalovala, dala jsem si jen řasenku a tužku na oči. V pokoji jsem si vzala mobil a šla na chodbu. Andy už si obouval boty. Dala jsem si moje šedé coverse boty, do tašky si dala mobil a vyšli jsme ven.

Na schodech už čekala Lissa. Zasmála jsem se. Vždycky na nás takhle čeká.

''Co vám vždycky tak dlouho trvá?'', zeptala se. Jen jsem zvedla ramena. Andy ukázal, že máme jít a tak jsme šli. Zamířili jsme si to do Starbucks, chodíme tam pořád, máme to, 2 minuty od bytu? Jo, asi 2 minuty. 

''Běžte si sednout, objednám nám'', mrkla jsem na ně. 

''Dobře, dám si..'', začel Andy. 

''Vanilkové lattee, já vím'', řekla jsem se smíchem. 

''A Mel perníkové lattee'', řekl Andy. Lissa ho bouchla do ramene. 

''Neříkej mi tak!'', řekla a on jen převráitl oči. 

''Koukej Mel, tam je volný stůl'', ukázal Andy s úsměvem. 

''Jestli ti to bude trvat dlouho a já s ním budu u stolu sama, zabiju ho'', zašeptala mi Lissa a já se jen zasmála. Stoupla jsem si k pokladně.

''Máte vybráno?'', zeptala se s úsměvem obsluha. 

''Ano, jedno perníkové lattee, jedno vanilkové lattee a jedno jahodové frappuccino'', řekla jsem. Kývla. Po chvilce mi latteečka pro Andyho a Lissu dala a řekla, že na moje frappuccino si musím ještě chvilku počkat. A tak jsem latteečka odnesla ke stolu a vrátila se zpátky k pokladně. 

''Tady to je'', řekla a podala mi kelíkem. Poděkovala jsem a dala jí peníze. 

''Hezký den'', řekla a usmála se. Kývla jsem a úsměv oplatila. Když jsem už skoro byla u našeho stolu, někdo do mě žduchnul a já na sebe vylila moje frappuccino. 

Girlfriend Or Whore?Where stories live. Discover now