part thirteen

2.1K 128 5
                                    

V minulém díle jste četli:

''Maggie..'', řekl Andy.

''Prosím, já ti to vysvětlím'', zaprosil Louis.

''Běžte do prdele, oba!'', zakřičela jsem a proběhla mezi nimi ke dveřím. Někdo mě chytil za rameno, typuju že to byl Louis, ale já se mu vysmekla a utekla ven. Proč jsem nezůstala v mém pokoji? Nechci znovu ven, ale teď mi nezbývá nic jiného. Dala jsem si na hlavu kapuci a vyšla z domu. Zamířila jsem do parku. Sedla jsem si na lavičku a hlavu položila do dlaní. Snažila jsem se uklidnit, ale moc to nešlo.

Potřebuju odpovědět na několik otázek, ale bojím se odpovědí. A taky nevím, jestli s ním chci mluvit. Nechci aby mě znovu viděl, jak brečím. Stačilo mi to, když se s Andym hádali. Za lavičkou jsem slyšela kroky. Prosím, jen ať to není..

''Maggie'', řekl, mě dobře, známý hlas. Slyšela jsem z něj strach. Hlas kluka, do kterého jsem se zamilovala a který mi teď ublížil. Kvůli kterému tady sedím a brečím. 

''Běž pryč'', řekla jsem a hlavu měla stále v dlaních.    

''Magiie, nech mě ti to vysvětlit, prosím'', zaprosil. Zvedla jsem se a chtěla odejít, ale Louis mě zastavil. Otočil mě a přitáhl k sobě. 

''Nenechám tě odejít, znovu už ne'', pošeptal. Do očí se mi znovu hrnuly slzy. Proč mi to ještě dělá těžší? Jako by nestačilo že jsem se do něho zamilovala a potom zjistila, jaká jsem naivní, podle novin, děvka. 

''Ano, je pravda že jsem měl hodně holek. Střídal jsem je. Jen do té doby, než si přišla ty. Požadé se mi vztahy zničili kvůli slávě a tak jsem si vyhledával dívky na pár dní'', řekl. 

''Proč, proč jsi mi neřekl že jsi ve skupině?'', zeptala jsem se. 

''Protože jsem se bál, jak by jsi reagovala. Bál jsem se, že bys nezvládla být na titulkách novin. A právě proto jsem měl tolik dívek. Protože mi nikdy žádný vztah nevydržel. Ale u tebe jsem to tak nechtěl. Nechtěl jsem o tebe přijít. Nechci o tebe přijít'', řekl. Říká mi pravdu? Nebo si vymýšlí? Z jeho tváře to nejde vyčíst. Nevím na co to říct. 

''Už musím jít'', řekla jsem a vysmekla se mu ze stisku. Utíkala jsem pryč z parku. 

''Maggie prosím'', zavolal na mě Louis. Nezastavila jsem se a běžela dál. Nenásledoval mě, za což jsem byla ráda. Vyběhla jsem z parku a za chvíli byla před domem.

Otevřela jsem si dveře a běžela do bytu. Hned jsem šla do pokoje a zavřela za sebou. Svezla jsem se po dveřích dolů a položila hlavu do dlaní. Nevím, co si mám myslet. Co když si vymýšlí? Ale co když říká pravdu? Proč to musí být tak těžké?

Zvedla jsem se a šla do koupelny. Horká sprcha mě třeba přivede na jiné myšlenky. Stála jsem tam a nechala na sebe vodu téct. Snažila jsem se myslet na něco jiného, ale pořád jsem před očima měla ty noviny a Louisův pohled, když přišel a uviděl mě na chodbě. 

Oblékla jsem si tričko a legíny a sedla si na postel. Zapnula jsem notebook a najela na internet. Do googlu jsem si napsla Louis One Direction. Vyjeli mi různé články, fotky, animace. Potom jsem šla na youtube a vyhledala jsem si One Direction. Jako první mi vyjelo Story Of My Life. Pustila jsem si ji. Podle datumu jsem usoudila, že je to jejich nejnovější klip. Pustila jsem si další asi 4 klipy. Jsou vážně dobří zpěváci.

Vrátila jsem se zpátky k informacím o Louisovi. Přečetla jsem si životopis a různé fakta o něm. Všechno, co mi řekl, je pravda. Jen mi neřekl, že je slavný.

Myslel vážně to, co mi řekl? Proč jsem si to nenechala pořádně vysvětlit. Chci vážně vědět, jak to bylo. Vzala jsem mobil a uviděla dalších 7 nepřijatých hovorů a 4 smsky. Klikla jsem na novou zprávu.

Můžeme se sejít za půl hodiny ve Starbucks, kde jsme se potkali poprvé?

Hned mi odepsal

Budu tam        

Šla jsem ke skříni a vytáhla z ní riflové kalhoty a svetr. Venku už je celkem zima. Ale co bych mohla čekat, na konci listopadu. Šla jsem do koupelny a umyla si obličej. Měla jsem po něm rozmazanou řasenku. Znovu jsem se namalovala, ale tentokrát jen řasenku, voděodolnou. Kdyby náhodou. Aby to nebylo tak hrozné.

Vzala jsem si tašku, mobil, a různé potřebné věci a šla na chodbu. Obula jsem si kozačky a na sebe dala kabát. Vzala jsem si klíče a šla ven. Po cestě jsem přemýšlela.

Dělám dobře? Mám tam jít? Nemám? Ale já chci vědět, jak to bylo.

Z pohledu Louise:

Zkoušel jsem jí několikrát volan, psát. Seděl jsem doma na sedačce jako tělo bez duše. Právě tohle jsem nechtěl. Nechtěl jsem o ni přijít. A teď se mi všechno hroutí. Debilní paparazzi. Proč se musí pořád do všeho motat? Jako by nestačilo, že mi zničili všechny vztahy, teď musí i tenhle s Maggie.   

Nová zpráva. Od Maggie!? 

Můžeme se sejít za půl hodiny ve Starbucks, kde jsme se potkali poprvé?

Jako by mi znovu začalo být srdce. Rychle jsem jí odepsal jednoduché Budu tam a vyrazil ven. Sice se máme sejít až za půl hodiny, ale něco si musím zařídit.  

Girlfriend Or Whore?Where stories live. Discover now