part eight

2.2K 129 1
                                    

V minulém díle jste četli:

Pomalu se ke mě přibližovat. Naše obličeje od sebe byly jen asi 2 cm. Po chvilce se jeho rty dotkly těch mích. Jeho horký dech. Naskočila mi husí kůže.

''Dobrou noc Maggie'', řekl a šel k autu.

''Dobrou noc Louisi. A ještě jednou děkuju'', řekla jsem. Usmál se, nasedl do auta a jel. Otevřela jsem dveře a šla dovnitř. Vyběhla jsem schody a odemknula byt.

''Už jsem si myslel že vás někdo přepadl'', řekl Andy hned mezi dveřma. Převrátila jsem oči.

''To máš od něj? Teeeda, on už ti i dárky kupuje?'', řekl a usmál se.

''Nech si ty kecy Andy'', řekla jsem a šla k sobě do pokoje.   

Z pohledu Andyho:

Seděl jsem v obýváku a díval se na televizi. Dávali Kruh, což jsem dlouho neviděl. Maggie už spala.

I used to bite my tongue and hold my breath 

Začala hrát písnička přes obývák. Co to sakra je? Celkem jsem se lekl, protože v telce zrovna bylo ticho. Maggie si v obýváku nechala mobil, když si sem pro něco přišla. Podíval jsem se na displej a viděl jméno toho kluka, kterého vyloženě nesnáším. Louis. Vezmu to, prostě mu řeknu že spí. 

''Maggie?'', ozvalo se v mobilu. 

''Spí'', řekl jsem. 

''Ehm, Andy?'', řekl. 

''Ehm, Louisi?'', řekl jsem hnusně. 

''Já, jen jsem chtěl říct Maggie, že si u mě v autě zapomněla sako'', řekl. 

''Jak říkám, spí'', řekl jsem.

''Proč jsi na mě takový?'', zeptal se. Zasmál jsem se. 

''Hele, já vím, co jsi zač. Do jaké skupiny patříš. Že jsi jeden z neslavnějších lidí na světě. A to taky nechápu, jak to že tě Maggie nezná jako toho Louise z One Direction'', řekl jsem. 

''Ty, ty to víš?'', zeptal se. Ne, teď jsem si to vymyslel, vůbec nevím kdo jsi. 

''Jo, vím. A taky vím, že Maggie to říct nechceš, protože by na tebe změnila názor, je to pravda že?'', řekl jsem.

''Co po mě chceš Andy?'', zeptal se. 

''Nic po tobě nechci. Jen bych byl rád, kdyby jsi nechal Maggie na pokoji. Jsi jen nafoukaný bohatý šamponek'', odsekl jsem. 

''Co jsem ti udělal?'', zeptal se. Znovu jsem se zasmál. 

''Nechci aby si Maggie využil a potom odkopl. To vy hvězdičky děláte a já to vím. A tak ti říkám, buď ji nech na pokoji, nebo pokud jí ublížíš, zničím tě'', řekl jsem a položil to. Dal jsem mobil na stůl, vzal si misku popcornu na klín, zapnul jsem zvuk na televizi a dál se díval. 

Z pohledu Maggie:

Měla jsem divný sen. Běžela jsem po Londýně a hodil mě tyranosaurus a mašlí na krku. Nechápu ten sen. Radši jsem se vzbudila. Po slepu jsem šahala po mobilu na stolku. Ale nemohla jsem ho najít. Neochotně jsem si sedla a rozsvítila lampičku. Mobil tam nebyl. Kam jsem ho sakra dala? Kolik je hodin? Zvedla jsem se a podívala se na velký stůl, který mám v pokoji. Ale ani tam nebyl. Šla jsem ho kuchyně, tam taky nebyl. Šla jsem do obýváku a konečně ho našla. Vzala jsem ho do ruk a rozsvítila ho. Bylo půl 5. Oh, je hrozně brzo. V polospánku jsem se vrátila zpátky do pokoje, dala si mobil na stolík, lehla do postele a za chvíli znovu zaspala.

Vzbudil mě budík do práce. Vypla jsem ho a ještě chvíli ležela, jako každý den. Potom jsem šla do koupelny a hodila si sprchu. Vyčistila jsem si zuby a rozčesala si vlasy. V pyžamu jsem šla do kuchyně. Andy už byl v práci. Udělala jsem si vaječnou omeletu, sedla si na barovou židli a snídala. U toho jsem si pobrukovala různé písničky.

Po snídani jsem se šla obléct. Hodila jsem si černé legíny, bílé tričko s dlouhým rukávem, vzala si tašku a šla na chodbu. Zkontrolovala jsem, že mám všechno, dala si bundu, boty, vzala si klíče a šla. Zamknula jsem byt a klíče dala do kabelky. Seběhla jsem schody a šla směr nákupní centrum.

Tentokrát mi den v práci ubíhal strašně pomalu. Minuty mi připadaly jako hodiny. Hrůza. Ah, konečně konec! Šla jsem do šatny a převlékla se.

''Maggie, přišel za tebou nějaký kluk, čeká před hračkářstvím'', přiběhla za mnou Michelle, moje spolupracovnice. Kluk? Za mnou?

''Hned tam budu'', řekla jsem, ona se usmála a zase odběhla pryč. Dala jsem si na sebe bundu, zamknula skřínku a vzala tašku. Opustila jsem hračkářsvtí a na chodbě viděla Louise. Že mě to hned nenapadlo. Bože Maggie, někdy bys mohla přemýšlet. On má v ruce moje sako? No jasně zapomněla jsem si ho včera u něj v autě.

''Ahoj Louisi'', řekla jsem.

''Ahoj Magg. Včera sis ho zapomněla u mě v autě'', řekl a podal mi sako. Usmála jsem se.    

''Děkuju že jsi mi ho přinesl'', řekla jsem a dala si ho přes ruku. 

''Včera večer jsem ti volal, ale vzal to Andy, prý jsi už spala'', řekl. Cože? On mi volal?

''Ty jsi mi volal?'', řekla jsem a podívala se do mobilu na poslední hovor. Vážně mi volal. 

''8:47. No, to už jsem spala. Včera jsem vytuhla hrozně brzo'', řekla jsem. Kývl.

''A, o čem jste se bavili?'', zeptala jsem se. Doufám že se nehádali, nebo tak něco. Vím, jaký názor na něj má Andy. Teda, vlastně nevím, jen vím, že ho nemá rád. A nechápu proč. Nechápu co mu udělal.

''Jen mi řekl že spíš'', řekl Loui. Kývla jsem.

''Půjdem si někam sednout?'', zeptal se mě. Usmála jsem se.

''Můžeme'', řekla jsem.  

Girlfriend Or Whore?Where stories live. Discover now