part three

2.6K 150 3
                                    

V minulém díle jste četli:

''Dobře. Večer k vám skočím a domluvíme se'', řekla Lissa.

''Tak dobře'', řekl Andy. Nevím proč to říká zrovna on, když za půl hodiny jde do práce a přijde až v 10. Šli jsme dál a povídali si. Na chodbě v paneláku jsme se rozloučili a šli jsme do bytů. Vyzula jsem si boty a šla do pokoje. Hodila jsem tašku na postel, vzala si notebook, lehla si na postel a najela na internet. 

''Já jdu, ahoj'', zavolal na mě Andy. 

''Užij si to v práci, ahoj'', zavolala jsem na něj. Slyšela jsem nějaké nadávky. Nojo, nechtěla bych chodit každý den do práce. 

Po asi hodině jsem si řekla, že si pustím film. Dlouho jsem se nedívala na Twiling ságu. A tak jsem si to pustila, od začátku, od Stmívání. Po Zatmění jsem dostala hlad a tak jsem šla do kuchyně. Udělala jsem si sendvič, šla zpátky do pokoje a pustila si Rozbřesk, první část. 

Podívala jsem se na hodiny. Skoro 7 hodin. Už bych mohla zavolat Louisovi. Buď na to čeká, nebo na mě už zapomněl. Snažila jsem se nemyslet na druhou možnost a šla si do tašky pro kelímek. Sedla jsem si zpátky na postel. Podala jsem si ze stolku mobil a naťukala do něj číslo. Začala jsem mít trému, co mám říkat? Nevím vůbec o čem se bavit, co říct. Co řeknu, až to zvedne. No a v tom to zvedl. 

''Ano?'', ozvalo se v mobilu.

''Ehm, tady Maggie, Maggie ze Starbucks'', řekla jsem. Teda, vážně originální Magg. 

''Aaa, ahoj Maggie'', řekl vesele. Ulevilo se mi. Bála jsem se, že mě třeba nepozná. 

''Nebýt mého bratra, nezjistila bych, že si mi na kelímek napsal svoje číslo a ten kelímek bych vyhodila'', řekla jsem se smíchem. 

''Tvůj brácha není zase tak špatný'', řekl. Usmála jsem se. Proč se usmívám, když mě nevidí? No to je jedno. 

''Víš, chtěl jsem se tě zeptat.. Nešla bys někam v sobotu?'', zeptal se. Samozřejmě!

''Jo, ráda'', řekla jsem. 

''Tak super. Během týdne ti ještě napíšu, kdy tě vyzvednu'', řekl.

''A já ti napíšu, kde mě máš vyzvednout'', řekla jsem se smíchem. 

''No, to by bylo dobré'', řekl a taky se zasmál. 

''Tak ahoj Maggie'', řekl a i když jsem ho neviděla, poznala jsem, že se usmál. 

''Ahoj v sobotu Louisi'', řekla jsem a zavěsila to. Vážně mě teď pozval na rande. Lehla jsem si a přemýšlela. V sobotu.. To je až za 3 dny. To je celkem za dlouho. Ale to vydržím. Moje přemýšlení a ticho v pokoji prolomil zvonek. Šla jsem teda otevřít. Byla to Melissa.

''Ahoj Maggie'', řekla.

''Ahoj Lisso, půjdeš dál?'', zeptala jsem se. 

''Nene, doma na mě čeká Charlie. Jen ti chci říct, že zápas začíná v 9, takže vás o půl 9 vyzvednu, pojedeme mým autem'', řekla Lissa. 

''Tak dobře, o půl 9 tady před byty'', řekla jsem.

''Domluveno. Tak čauky zítra'', řekla. 

''Ahoj'', řekla jsem s úsměvem a zabouchla dveře. Šla jsme zpátky do pokoje a pustila jsem si znovu film a dál se dívala. Po filmu jsem se šla osprchovat, oblékla si pyžamo, nastavila si budík na půl 8, protože vím, že hned nevstanu a ještě budu chtít chvíli ležet, a šla spát. 

''Dog goes woof, cat goes meow'', začalo mi hrát. Tuhle písničku mám na budík, protože mě pokaždé donutí natáhnout se k budíku a vypnout ho. Někdy mě to vzbudí až u ring-ding-ding-ding- dingeringeding a to se vždycky strašně leknu. Samozřejmě jsem se otočila na druhou stranu a ještě ležela. Přemýšlela jsem, co si mám vzít na sebe. Asi to vyhrajou džíny, tričko a mikina. Přece jenom, je to fotbal. Po asi deseti minutách jsem se zvedla a šla do koupelny. Vyčistila jsem si zuby a rozčesala vlasy. Ještě v pyžamu jsem šla do kuchyně, kde už seděl Andy.

''Dobré ránko'', řekl. 

''Dobré'', řekla jsem a otevřela ledničku. 

''Budu si dělat vaječnou omeletu, chceš taky?'', zeptala jsem se Andyho. Kývl. 

''O půl 9 nás vyzvedne Me-teda Lissa a pojedeme na ten fotbal'', řekla jsem. 

''A to mi říkáš teď vždyť to je za tři čtvrtě hodiny'', řekl naštvaně. Zasmála jsem se. 

''Jako kdyby ses chystal půl hodiny, vždyť jsi za chvíli oblečený'', řekla jsem. 

''Máš pravdu to tobě to vždycky strašně trvá'', řekl a vyplázl jazyk. Pff. 

''Já jsem holka!'', bránila jsem se. 

''Oh, vážně?'', řekl s úsměvem. Převrátila jsem oči a začala dělat snídani. Když byla hotová, dala jsem omelety na talíře a sedla si vedle Andyho. Dala jsme talíře do myčky a šla do pokoje. Vytáhla jsem si ze skříně ryflové legíny, tričko a šedou mikinu přes hlavu. Oblékla jsme se a šla do koupelny. Vlasy jsme si svázala do culíku a dala si řasenku. Bylo za 3 minuty půl. Vzala jsem si mobil, dala ho do kapsy a šla na chodbu. Andy si zrovna oblékal mikinu. Dala jsem si svoje conversky a vyšli jsem před byt. 

''Čaute'', pozdravila nás Lissa. 

''Ahoj'', řekli jsme s Andym zároveň a zasmáli se tomu. Šli jsme po schodech dolů a venku nasedli do auta. Na hřišti jsem byly asi za 15 minut. Po cestě na tribunu jsme si koupili pití. Sedli jsme si úplně nahoru. A byly jsme na tribuně sami, všichni stáli u hřiště. Alespoň jsme měli místa a mohli jsme si natáhnout nohy na lavičku před náma. 

''Až přijdou, jen mi řekni, do které brány střílíme góly a kteří jsou naši. Na fotbale jsem nebyla snad už 3 roky'', řekla jsem se smíchem Lisse. 

''Tak to tě sem budu muset brát častěji'', řekla Lissa. Hm, proč ne. Po chvilce přišli hráči. Lissa mi ukázala, kde je Charlie a komu fandíme a kam dáváme góly. No co, nejsem moc velká fanynka fotbalu. Spíš mě baví se dívat na ty hezké kluky. 

''Hej Magg?'', pípla na mě Lissa. 

''Hm?'', řekla jsem a dál sledovala hru. 

''Není to ten kluk, co na tebe v kavárně vylil pití?'', zeptala se a ukázala na hlouček hráčů.

Girlfriend Or Whore?Donde viven las historias. Descúbrelo ahora