part seven

2.3K 138 1
                                    

V minulém díle jste četli: 

Bylo to takové, zvlášní, být na romantickém filmu s Louisem. Ale byo to úžasné. Dělala jsem všechno proto, abych na konci filmu nezačala plakat. A zvládla jsem to! Byla bych celá rozmazaná a to vážně nechci.

''Máš ještě něco v plánu?'', zeptala jsem, když jsme vyšli z kina. Bála jsem se odpovědi, protože nechci, aby mi se smíchem řekl, že už mě chce odvést domů.

''Kousek odtud je skvělá restaurace. Dělají tam nejlepší špagety v Londýně'', řekl Loui.

''Špagety miluju'', řekla jsem s úsměvem.

''Tak to jsem rád, že jsem se trefil. Pojď'', řekl a ukázal na uličku. Šli jsme vedle sebe a povídali si. Když nastalo ticho, cítila jsem dotek na mé ruce. Podívala jsem a viděla naše propletené ruce. Zvedla jsem hlavu a podívala se na Louise. Usmál se a ruku mi jemně stiskl. Udělala jsem to stejné. Takže jsme šli, ruka v ruce, do restaurace na špagety.    

Louis mi oteřel dveře a já s úsměvem cešla dovnitř. Vedl mě dozadu ke stolu v rohu. Sedli jsme si a hned přišla servírka. Louis se mě zeptal, jestli si dám víno. Kývla jsem a tak objednal láhev bílého vína a dvakrát špagety. Servírka nám řekla, že pití přinese za chvilku, potom odešla. 

''Jak se ti líbil film?'', zeptal se mě Loui. 

''Byl skvělý. Nečekala jsem, že mě vezmeš na romantický film'', řekla jsem. 

''Hodně toho o mě nevíš'', řekl. 

''Tak povídej'', řekla jsem s úsměvem. Servírka nám přinesla víno a nalila nám ho do skleniček. S Louisem jsme si se skleničkami ťukli. 

''A co chceš vědět?'', zeptal se a napil se vína.

''Všechno. Chci o tobě vědět všechno'', řekla jsem. Usmál se. 

Začal mi o sobě povídat, kdy se narodil, kde se narodil. Narodil se na Vánoce. Je to takový Ježíšek. Taky řekl, že u romantických komedií brečí, ale dneska se přemohl, protože nechtěl, abych ho viděla brečet Má na holkách rád brýle, klidně i fake. Miluje děti, a taky sýrové macarony. Má 4 mladší sestry a ani jednoho bratra. Jeho máma mu říká Boo Bear. Mmm, to je pěkné. Možná mu tak začnu říkat taky. 

''Jedou jsem šel do kina a nevěděl jsem, že je to ve 3D. Před tím, než mi to na konci řekli, jsem  si stěžoval, že to bylo rozmazané'', řekl a zasmál se. Málem mi zaskočilo jídlo, jak jsem se začala smát. 

''Já to vážně nevěděl'', řekl a já se pořád smála. 

Mluvil mi o sobě asi půl hodiny. Řekla bych, že mi řekl vážně všechno. I ty nejnepodstatnější věci.

''Teď mi o sobě povídej ty'', řekl Loui.

''Takže, moji rodiče bydlí v Paříži, kde jsme bydleli i já a Andy, ale odstěhovali jsme se sem, do Londýna. Oba jsme k tomu měli své důvody a chtěli jsme tady začít nový život. Nemám nejlepší kamarádku, jen hodně dobrou kamarádku, Lissu, znáš ji, přítelkyně Charlieho. Jak už víš, pracuju v hračkářství. Mám vážně hodně ráda děti a ráda jim dělám radost. Miluju čtení a zpívání. Neřekla bych, že zpívat umím, ale hrozně mě to baví. Zpívám si doma pro sebe, když je Andy pryč'', řekla jsem. Viděla jsem, že mě Loui vážně poslouchá. Řekla jsem mu o sobě i různé věci, které jsem vlastně nikomu neřekla. Různé úchylky, historky.

V restauraci jsme seděli asi 2 hodiny, potom Loui zaplatil a šli jsme ven. Zamířili jsme do parku, kde jsme se procházeli a povídali si. Bylo mi s ním vážně dobře. Smáli jsme se spolu, pořád jsem ho šťouchala do ramene, protože mě provokoval.

''Jak je možné, že taková úžasná holka jako ty nemá kluka?'', řekl. Usmála jsem se.

''Teprve nedávno jsem se vzpamatovala z jednoho rozchodu. S bývalým jsme spolu byly 4 roky, takže už to něco znamenalo'', řekla jsem.

''A, proč jste se rozešli?'', zeptal se.

''Pokud mi to nechceš říct, pochopím to'', pokračoval.

''Ne, to je dobrý. No..'', začala jsem.

''Bydleli jsme ve společném bytě. Jednou jsem šla z práce asi o dvě hodiny dřív, abych mu udělala radost a mohli si někam vyrazit. Když jsem přišla domů, našla jsem ho v posteli s mojí, teď už bývalou, nejlepší kamarádkou. A nebylo to porvé. Scházeli se takhle pokaždé, když jsem byla v práci'', řekla jsem.

''To je mi hrozně líto Magg'', řekl.

''Myslela jsem si, že mě vážně miluje. No, potom jsem zjistila, že asi ne. A právě proto jsme se s Andym přestěhovali. On se po asi po dvou týdnech po mě taky rozešel se svou bývalou. Vlastně, ze stejného důvodu jako jsem měla já, jeho bývalá ho podváděla. A tak jsme se prostě sbalili a jeli sem, našli jsme si byt a práci a, máme se skvělě'', řekla jsem a usmála se. Taky se usmál.

''Jenom hajzl může něco takového holce udělat. Nezasloužil si tě Maggie, máš na lepšího'', řekl. 

''Děkuju Louisi'', řekla jsem a on se usmál. Je to divné. Znám ho chvíli, ale přijde mi, že mě zná nejvíc ze všech lidí na světě. Po tom, co jsme si o sobě oba řekli tolik věcí, mu věřím. Vím, že on by určitě žádné holce nikdy neublížil. Po chvilce jsem se otřepala zimou. 

''Je ti zima?'', zeptal se. 

''No, trošku'', řekla jsem. Sundal si svoje sako a přehodil ho přeze mě. 

''Děkuju'', řekla jsem s úsměvem. 

''Pojď, půjdeme do auta'', řekl a stoupl si. Stoupla jsem si taky a spolu jsme šli zpátky ke kinu, kde měl Louis auto. 

''Něco pro tebe mám'', řekl a šel do kufru. Cože? Co?

''Chtěl jsem ti ho dát až po večeři'', řekl a otevřel kufr. 

''Když jsi řekla, že se ti líbí'', řekl a předal mi obrovského medvěda. Toho, kterého máme u nás v hračkářství. 160 cm. Zasmála jsem se. 

''Neměl jsi za něj utrácet'', řekla jsem. 

''To nech být. Chtěl jsem ti udělat radost'', řekl s úsměvem. 

''Je skvělý. Ty jsi skvělý. Děkuju'', řekla jsem a usmála se. Nasedli jsme do auta a jeli ke mě domů. Oba jsme před panelákem vystoupili. 

''Děkuju za úžasný večer'', řekla jsem. 

''To já děkuju'', řekl a přistoupil ke mě. Díval se mi přímo do očí. Pomalu se ke mě přibližovat. Naše obličeje od sebe byly jen asi 2 cm. Po chvilce se jeho rty dotkly těch mích. Jeho horký dech. Naskočila mi husí kůže.

''Dobrou noc Maggie'', řekl a šel k autu.

''Dobrou noc Louisi. A ještě jednou děkuju'', řekla jsem. Usmál se, nasedl do auta a jel. Otevřela jsem dveře a šla dovnitř. Vyběhla jsem schody a odemknula byt.

''Už jsem si myslel že vás někdo přepadl'', řekl Andy hned mezi dveřma. Převrátila jsem oči.

''To máš od něj? Teeeda, on už ti i dárky kupuje?'', řekl a usmál se.

''Nech si ty kecy Andy'', řekla jsem a šla k sobě do pokoje.   

Girlfriend Or Whore?Where stories live. Discover now