Kapitel 1

1K 39 23
                                    

Mitt i natten lyste min telefon upp. Jag suckade irriterat och sneglade mot min iPhone som låg på nattduksbordet. I några sekunder övervägde jag att ignorera det. Men min nyfikenhet vann. Jag menar, klockan är typ tre på natten. Vem skulle skriva till mig nu?

Jag reste mig upp ifrån min säng och sträckte mig efter telefonen. Tryckte på knappen och såg att det var en notifikation från Snapchat. Någon ville adda mig. Jag höjde på ögonbrynet och låste upp telefonen. En användare vid namn David ville lägga till mig. Jag känner ingen som heter David, men det är säkert en av mina kompisars kompis.

Jag ryckte på axlarna och accepterade. Vad är det värsta som kan hända?

Jag skickade snabbt iväg en snap. En mörk bild med texten:

"Vem är du?"

Det tog inte mer än några sekunder innan David öppnade. Under tiden la jag mig i sängen igen, med telefonen i handen. Jag la huvudet emot min mjuka kudde och drog det varma täcker över mig. Sen tittade jag på mobilen igen. En snap från David.

Han kanske är en av Nicks kompisar? Min storebror är ändå en riktigt populär kille. Han har många kompisar som jag inte riktigt känner. Nån av dem kanske bestämde sig för att adda den ökände Nicks lillasyster på Snapchat? Det vore inte den första gången isåfall.

Davids bild var helt svart, med texten:

"Bara en beundrare." Sen hade han även skickad en flörtig smiley. Jag fnös och ett leende dök upp på mina läppar. Beundrare, uh? Tänk om det är en skitsnygg kille som har en crush på mig! Tänk om... Whoho, okej. Lugn.

"Hahah, känner vi varandra?" Skrev jag och skickade. Jag låg där i sängen med ögonen fastklistrad på min skärm. Han öppnade direkt. Vad kommer han att svara? Tiden gick. Sekunderna blev till minuter. Besviket insåg jag att han inte tänkte skicka någonting tillbaka.

Jaha. Vilken dissare. Lite kränkt lades telefonen undan igen. Jag vände mig om för att försöka somna om, snart hade jag glömt bort David och hans snap.

Om jag bara hade vetat vilket helvete som skulle komma...

***

Hallå! Tack för att du läste det första kapitlet av min nya bok! Jag ville testa att skriva någonting... Annorlunda, någonting läskigt och då kom den här fram.

Glöm inte att visa att du finns genom att rösta och kommentera (då skulle lilla jag bli glad) och så ses vi i nästa kapitel!

Snap från DavidWhere stories live. Discover now