Kapitel 6

505 20 8
                                    

Som en liten stalker stod jag vid treans korridor och spanade efter David. Flera killar och tjejer gick förbi mig. De flesta ignorerade mig, men jag svär på att några av de gav mig konstiga blickar.

Men än så länge såg jag ingen David. Korridoren tömdes och snart var det bara jag där. Alla andra hade gått till deras lektioner. David kanske är sjuk idag? Eller missade jag bara honom i mängden?

Testeronfyllda skratt nådde mina öron och jag ryckte till. Jag vände blicken mot andra änden av korridoren och såg fyra killar. De skrattade högljutt och bankade varandra i ryggen med hårda slag. Precis som killar gör. Jag inspekterade dom och insåg besviket att David inte var en av dem.

Då såg killarna mig. En ensam etta som står lutad mot skåpen. Deras skratt lugnade ner sig och en av dom slog min bror på armen.

"Hey, är inte det där din syrra?" Sa en av killarna. Nick vände sig om och mötte min blick. Jag vinkade mot honom och signalerade för honom att komma hit. Han sa nånting till hans kompisar, vad vet jag inte. Han lämnade dem och gick igenom korridoren för att komma fram till mig.

"'Sup?" Frågade han och stödde axeln mot skåpet.

"Ehm, är David här?" Frågade jag och slingrade en slinga hår runt mitt finger. Nick höjde på ena ögonbrynet.

"David?"

"Ja, är han här? På skolan alltså?"

"Nä, han är sjuk." Sa han med betoning på sjuk. Hm. David skolkar alltså...? Fan vad coolt. Jag tror han är något av en bad boy!  Mysterisk, dösnygg och skolkar från skolan! Åh gud, kan det bli bättre?

Mina dagdrömmar avbröts av Nick som  lutade sig närmare mig.

"Varför letar du efter David?"

Oh.

"Ehm, ingen anledning. Bara undrade." Ljög jag och skrattade. Jag gjorde mitt bästa för att få skrattet att verka genuint, men det ekade falskt till och med i mina öron.

Nicks ögon smalnades, han korsade armarna framför bröstet. På nån sekund hade han förvandlats till den överbeskyddande brorsan som jag känner och älskar.

Jag visste att om jag stannade kvar där mycket längre skulle Nick börja förhöra mig. Han skulle vara perfekt som polis, han har en ganska övertygande närvaro.

"Anyway, gotta go! Ses!" Sa jag snabbt och smet förbi honom innan han ens hann stoppa mig.

Uppdrag: Träffa David - Misslyckat

Snap från DavidWhere stories live. Discover now