İP_11 | "YENİ KARARLAR"

486K 19K 12.4K
                                    

Görsel çalışması için Büşra'ya teşekkür ederim

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Görsel çalışması için Büşra'ya teşekkür ederim. ❤

Bölümü okumaya geçmeden önce, biraz zamanınızı şu yazı için alabilir miyim?

Karakterlere çok fazla küfür ettiğinizi görüyorum, sanıyorum ki karakterlere ve hareketlerine kafa yormak yerine, kolayı seçip onlara küfür ve hakaret etmenin kolaylığına kaçıyorsunuz.

Son zamanlarda wattpad'de korkunç bir alışkanlığa dönüştü bu ve doğal olarak biz yazarları kötü yönde etkiliyor. Sırf adı wattpad olan bir internet platformunda yazıyoruz diye sanki yaptığımız iş günden güne değersizleştiriliyor gibi, en azından benim hissettiğim bu oluyor.

Normal yaşantınızda o kadar küfrü özellikle yazıldığı gibi korkunç olanları ağzınıza aldığınızı düşünmüyorum ama her satıra çok kötü küfürler yerleştirirken fazlasıyla rahatsınız. Bence bunun nedeni wattpad'de okurların birbirinden etkilenmesi, yani bir satıra yüz kişi piç yazıyorsa yüz birinci kişi olarak ne için değişiklik yapmayasın ki? Niye herkesleşesin?

Diğer bir neden ise yazarların girip yorum okumadığını düşündüğünüz için bu kadar rahat olmanız. Ama ben ara ara girer okurum, ister eski bölüm olsun ister yeni bölüm. Yani girdiğimde gerçek yorum okumak yerine niye küfür okumak zorundayım ben? Bu platformun amacı okurların düşüncelerini öğrenmek için yorum odaklı olması.

Wattpad acemilerin bulunduğu bir platform bunu kabul ediyorum fakat bulunduğumuz alanı bu kadar kirletmemize, daha beter hâle getirmeye gerek var mı gerçekten?

Bence aslında nasıl biri olduğunuzu hatırlayarak, kendinize yakışanı yapıp yorum dilinizi kibarlaştırırsanız, yani analiz eden, tahmin eden, kafa yoran yorumlar yaparsanız birçok okurun zihnini ve bakış açısını değiştirmiş olursunuz.

Okur arkadaşlarınızı, küfrün ve hakaretin rahatlığına alıştırmaya değil düşünmenin güzelliğine yönlendirebilirsiniz.

Hep birlikte bu kötü duruma lütfen 'Dur' diyelim.

Ben kitaplarımı yeraltı edebiyatına dönük yazdığım için arada karakterlerin küfürleriyle karşılaşabilirsiniz, olabildiğince minimum seviyede tutmaya çalıştığımı bilin ve bu konuda tamamen rahat olmadığımı da bilin.

Yaptığım yazma işini fazlasıyla dikkate alan biriyim.

Bana kırılmayın, olur mu? Beni anlayacağınızı düşündüm. Sizi seviyorum, iyi ki varsınız. Daima kar tanleri gibi parlayın.

Umarım, seveceğiniz bir bölüm olur...

Lütfen bölüme oy vermeyi unutmayın.

Ve okurken satır arası yorumlar yaparak ilerleyin 🙏

İNTİKAMIN PENÇESİNDE (+18)Where stories live. Discover now