♥ 10. BÖLÜM ♥

60.6K 1K 55
                                    


10

Ertesi gün Okan'dan ne bir çağrı ne de bir mesaj vardı. Tüm gün bekledim ama ne gelen oldu ne giden oldu anlayacağınız. Gelen giden derken mesajdan bahsediyorum ben. Bir özür mesajı atmaya tenezzül etmeyen kişinin eve geleceğini düşünmüyorum zaten. Bir şarkı geliyor aklıma. Tam da benim için yazılmış olsa gerek ''telefonun başında çaresiz bekliyorum, bekliyorum ama çalmayacak biliyorum. Yüreğim diyor ki boşu bekleme, aramaz gururundan seni çok sevse de.'' Birkaç gün boyunca Cansu'ya her işten eve gelişinde ''beni sordu mu?'' desem de. ''hayır'' yanıtını alıyorum. Geçen birkaç günün ardından da o şarkının yerini '' Aramazsan arama yar, aramazsan arama, zaten merhem olamazsın sen benim gönül yarama'' alıyor...

Aldığım izinler bitiyor mecbur şirkete gitmek zorundayım. Ben de boş durur muyum tabi. Yıldız Tilbe'nin de dediği gibi ''güzel elbiseleri giyip kuşanacağım, senin önünden geçip sana bakmayacağım, beni kırdığın gibi kalbini kıracağım, beni dinlemedin ya seni duymayacağım.''

Yine modundayım canım. Size şarkılarla bir ilişkinin giriş, gelişme ve sonucunu anlattım. Ayrılıktan sonraki ilk adım pişmanlık evresi olan ''özür dilemek için arasa da ben de affetsem' modu, ardından baktın dönen, özür dileyen yok 'çokta umrundasın, bak sensiz de mutluyum'' evresi, ardından, intikam evresi olan sonuç bölümü. Bu bölümde genelde kızlar sevgililerinden ayrıldıktan sonra saç renklerini değiştirir, güzel giyinir, bakımlı olur. ''Bak da neler kaybettiğini gör'' demek ister. Erkek de kıskanmaya falan başlar ya Hah! İşte o evre!

Ertesi gün sabahın köründe kalkarak her seferinden daha güzel ve dikkat çekici bir elbise giyinerek, saçlarımı kuaförde yaptırdım. Şirkette neren bakarsan bak, bende ki bu farklılık fark ediliyordu.

Seyhan yanıma gelerek ''Kız ne olmuş sana böyle. Valla Melda görmesin. Kıskançlığından şirketi başımıza yıkar'' diyerek hepimizi güldürmeyi başardı.

Yalnız helal olsun yokluğumu iyi değerlendirmiş kadın. Tüm şirketi üç günde ele geçirmiş. Bir de Okan ile aramızın kötü olduğunu öğrendiyse tamam. Varlığımı fark etmesiyle yanımda bitmesi bir oldu. Laf sokacak tabi bu fırsatı kaçırır mı hiç?

''Sen yokken iyi bir iş aldık''

Hayır, ne demek istediğini anlamamıştım. Melda bana iyi bir şey mi yoksa kötü bir şey mi söylemişti. Konu Melda olunca nedense iyi bir şey olacağını düşünmüyordum.

''Senin şirkette olmaman daha iyi. Sen varken iş alamıyorduk. Gittin bak ne güzel iş aldık'' falan mı demek istemişti.''

Yoksa gerçekten mutlu oldu da bunu benimle sadece paylaşmak mı istedi. Sanmıyorum... Okan'a takıntılı bir şekilde aşıkken benim onunla sevgili olduğumu bilerek bana iyi bir şey söyleyeceğini sanmıyorum. Ama şöyle olmuş olabilir; Okan ile aramızın bozuk olduğunu, ilişkimize ara verdiğimizi öğrendiyse mutluluktan ne yapacağını şaşırmıştır. Yoksa onun bu hareketleri hiç hayra alamet değil Evet, evet. Melda kesin bizim Okan ile ayrıldığımızı öğrenmiş!

Yoksa Okan benden ayrılınca boşluğa düşmüş ve çareyi Melda'nın kollarında bulmuş olmasın. Yokluğumda yeni ufuklara yelken açmış olmasın. Kendini yeni aşklara adamış olmasın... Melda o yüzden mi bu kadar mutlu? Ayy Ezgi görüyor musun yine nasıl da içine kurt düştü. Dur, sen en iyisi ikisini yakın kadrajına al...

Bütün gün ikisini radar gibi takip edip, durdum. Ben de de Miyop var uzağı pek de iyi göremiyorum. Zaten Melda ile Okan'ı anca yakından tanıyorum, uzaktan tanıyamıyorum. Böyle bütün gün yakınlarında dolaşırsam dikkat çekeceğim. Cansu'ya da haber verdim. Her hangi bir şey görürse ikisiyle ilgili anında bana bildirecek. Sabahtan beri dürbün gibi gözlerimi kısıp, Melda'yı takip etmekten yoruldum. Kadının her hareketini ezberledim ha!

BENDE KALP VAR 2Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin