9: Plány

53 11 2
                                    

Nanešťastie som si neuvedomila, že budem mať niekoľko hodín aj s Jaydenom. Keď som videla ako sa rozpráva s partiou okolo Cassidy, padla na mňa únava. Mala som pocit, akoby prešiel rok od soboty, toho dňa, keď som sa to dozvedela. Teraz toto. Musela som si priznať, trochu som žiarlila. Čakala som, že sa budem priateliť aj s ním. Nerozumiem, prečo ma to tak štvalo... Jaya som ani nepoznala. Zrejme to bude tým, že zase vyhrala.

Oni sa tam hlučne zabávali a ja som opustene sedela v druhej lavici. Prberali sme nejaké staré dielo, netuším ani čo to bolo. Učiteľ nám na konci zadal úlohy, ktoré si aj tak väčšina nesplní a opíše ich od nejakých šprtov. Bola som rada, že zachvíľu odlietame.

Prisľa obedná prestávka a ja som sa konečne stretla s Cay. Vzali sme si jedlo a sadli si k stolu. Pýtala som sa jej na prvý deň a zistila, že sa stihla zoznámiť takmer so všetkými z nášho ročníka. Vravela mi aj, že dostala pozvánku od Cassidy na nejakú jej super bazénovú párty, ktorá sa bude konať o týždeň. Na chvíľu som zamrela, a potom sa jej opýtala: "A prijala si to?"
'Prosím, prosím, povedz nie!' modlila som sa v duchu.

"Najprv nie, kvôli tebe, ale potom povedala, že môžeš prísť aj ty! No nie je to skvelé?!" šťastne sa na mňa pozrela a čakala, čo na to poviem.
Nechcela som ju uraziť, tak som len prikývla. Na tú párty však budem musieť ísť tak či tak... Nie som predsa zbabalec.

O týždeň sa zo Sicílie vraciame, takže to tu už budem. Ani keby som chcela, ako by som sa mala vyhovoriť? Rozhodla som sa však, že ju aspoň raz porazím. A začala som vymýšľať plán.

MisFortuneWhere stories live. Discover now