16: Bazén - najlepšie miesto na premýšľanie

54 10 5
                                    

Nebol to nikto iný než Jay. Kupodivu sa netváril pohŕdavo a arogantne ako zvyčajne. Zrejme ho to všetko dostalo. V ruke držal jednu moju topánku, ktorú som pri rýchlom úteku nechala na zemi.

Podišla som k nemu a natiahla ruku pre sandálku. Meravo mi ju podával, keď nás zrazu vyrušila Adreanna. Myslela som, že je spolu so starým otcom na nejakom jednaní!

"Ste spolu nádherní, skutočne vám to pristane. A čo to držíš v ruke? Sieninu topánku? To je ale náhoda. Vyzeráte vskutku ako princ a Popoluška!" rozplývala sa nad nami. Pretočila som oči.

Nechcela som, aby sa celý plán zničil, tak som si od Jaya prevzala topánku, milo sa naňho usmiala a chcela som sa otočiť, keď vtom Adre zas vyhŕkla, že by som ho mala pobozkať.

Tu som trošičku stratila trpezlivosť a chcela čosi namietnuť, no on to prekazil. Pritiahol si ma k sebe až tak, že sme sa ocitli vonku z domu a bol by ma pobozkal, keby som sa nahnevane neodtiahla. Adri moje odmietnutie naštastie nevidela, zrejme si myslela, že sa vonku pred domom vášnivo bozkávame.

Naštastie to nebola pravda. Ale ten trik s dvermi sa mu vážne vydaril. Nechápala som, prečo boli moji starkí spolu s rodičmi takí otvorení mojim vzťahom. Zrejme sa ma od toho únosu snažili rozptýliť. Podľa mňa by väčšina rodičov radšej niekde svoju dcéru zamkla.

Chcela som mu konečne vytrhnúť topánku z ruky, ale pevne ju držal. Chvíľu sme tam len tak stáli a hľadeli si do očí. Sandálku sme držali obaja.
"Prečo sa tomu tak brániš? Je to kvôli tomu únosu?"
"Aj."
"Potrebuješ čas?"
"Hej," povedala som, ale v duchu som vedela, že potrebujem minimálne sto rokov, aby som sa spamätala. Keby sa naňho nepodobal, tak by pokojne stačilo pár rande.

Ale nemala som ho ako odbiť. Nenávidela som všetko, čo predstavoval a to iste počuť nechcel. Ako som to povedala, tak sa len otočil a zmizol. S topánkou v ruke som tam stála neschopná slova. Nenapadlo by mi, že sa vzdá tak ľahko. Trochu ma to sklamalo, no zároveň som bola rada, že od neho mám konečne pokoj.

Rýchlo som vkĺzla do domu, nasadila úsmev, pretože tam stála Adreanna a vybehla do svojej izby. Adre bola týmto očividne dosť zmätená, ale po schodoch ma nenaháňala. Mala predsa svoj vek.

Opäť som skočila na posteľ, naštastie ma tam už nečakalo žiadne prekvapenie.

Po výdatnom obede som akosi nemala na nič chuť, no čakal ma napustený bazén. Tak som si povedala, že pekné počasie a zároveň bazén plný vody bude lepší než poflakovanie sa po dome.

Obliekla som si plavky v námorníckej modrej, mojej najobľúbenejšej farbe a s uterákom vyrazila dole na záhradu.

Najprv som si len ľahla na ležadlo a vychutnávala si posledné tóny slnka. Nebolo až tak teplo ako v lete.

Po čase som vkĺzla do bazéna a preplávala pár metrov. Voda ma skvele upokojila. Uvedomila som si, že na Jaya som bola ráno trochu kritická. Sama som mu predsa vravela, že ten môj problém nič nie je.

Správala som sa ako hysterka. Potlačila som pocity trápnosti a prinútila sa premýšľať nad niečím iným. Na rozum mi prišla mama a to ako ticho sa počas celej návštevy správala.

S výnimkou toho rozhovoru. Nevedela som, čo mám robiť. Mám niečo povedať polícii? Mali by predsa také veci riešiť, či nie? Ale udám si vlastného otca? To je tiež hlúposť. Rozhodla som sa však, že to s ňou aspoň prediskutujem. Ešte raz.

Hoci nám to obidvom zrejme spôsobí bolesť. Ale povedala som si, že som odvážna. A to k tomu predsa patrí. Navyše už mám šestnásť. Nie som síce dospelá, ale ani dieťa. Mala by som byť jej oporou.

A ten havran v mojej izbe. Stále som neprišla na to, kto ho tam dal. A prečo. Rozmýšľala som, že o tom poviem Cay. Nie je to predsa také vážne ako to s mamou, ale stále dosť hrozné. Navyše si s tým neviem dať rady. A ktovie, možno prinesie nový nápad.

Ako by povedala Cay, aspoň si otvorím šiestu čakru. To dievča malo toľko aktivít, až som sa čudovala kedy to všetko stíha. Venovala sa štúdiu náboženstiev, feng šuej a podobným duchovným záležitostiam.

Keď som vyšla z bazéna, osušila sa a ľahla si na ležadlo, vzala som do ruky mobil a rozhodla sa jej napísať.

Ja: Ahoj
Cay: Čau
Ja: Chcela by som ti niečo povedať.
Cay: To že chodíš s mojím bratom? To už viem. A aby si vedela hnevám sa. :P
Ja: AKO TO VIEŠ?! ON TI TO POVEDAL?!
Cay: A čo tak, prepáč, že som ti to ako svojej najlepšej kamoške nepovedala? :D
Ja: Prepáč, že som ti to ako svojej najlepšej kamoške nepovedala :D Stačí? AKO O TOM VIEŠ?
Cay: To nie je fér! :( Skopčila si to odo mňa!
Ja: A čo si od niekoho tak lenivého čakala? :D Nie, fakt ma to mrzí, len to je skôr taký pseudo vzťah... Prečo ignoruješ môj caps lock? :D
Cay: Vzťah-nevzťah, chcem vedieť detaily :P Povedal mi o tom Jay.
Ja: ZRADCA!
Cay: Dúfam, že ma nezabije, že som ti to povedala :D
Ja: Neboj sa, pretože PRVÁ BUDEM JA!
Cay: To radšej zmaž tieto správy, aby som ich nemohla predať polícii :P
Ja: To ma konečne privádza k tomu, čo som chcela povedať.
Cay: Má to niečo s mojím bratom?
Ja: Dúfam, že nie :D
Cay: A s romantikou?
Ja: Nie :D ani omylom.
Cay: Potom ma to nezaujíma.
Ja: Prepáč Prepáč Prepáč Prepáč Prepáč
Cay: Zase si to skopčila :P
Ja: Poznáš ma (y) Vypočuješ ma teda? :D
Cay: Jasné, iba som žartovala :D
Ja: Fajn, na prahu mojich dverí doma, som našla mŕtveho havrana. Netuším, kto ani prečo ho tam dal, viem len, že sa ten zdochlinár očividne vyšplhal po strome k môjmu oknu. Čo si o tom myslíš?
Cay: Tak to teda netuším...
Ja: Však to, že ani ja. Dúfala som, že mi pomôžeš...
Cay: Mŕtve havrany nie sú práve moja parketa :D Opýtaj sa skôr Jaya :D
Ja: Čo s nimi má? :o
Cay: Ja len, že má jedného vytetovaného... Ako to, že o tom nevieš, keď spolu chodíte? :D
Ja: Vravím, že len naoko
Cay: Však dobre, ale po tých tvojich pohľadoch, čo naňho vrháš, by som povedala, že takú príležitosť využiješ :P
Ja: AKÉ POHĽADY?! JA NIČ NEVRHÁM! MOŽNO TAK DÝKU DO JEHO SRDCA!
Cay: Skľudni hormóny, je to môj brat :D Nemusím tie tvoje zamilované pesničky počúvať dookola. :P

Arrgh. Bolo jasné, že sú rodina. Vtedy som si s Cay prestala písať. Ozvem sa jej vtedy, keď nebude zase praktizovať tú svoju jógu a bude normálnejšia. Ale jedno sa jej musí nechať, to dievča mi stále dokázalo zdvihnúť náladu.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jun 10, 2015 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

MisFortuneWhere stories live. Discover now